Üniversite
Giriş Tarihi : 09-03-2018 10:27

ÜNİVERSİTEDE YAŞATILAN HER TÜRLÜ MAĞDURİYET DEVAM EDİYOR!

Geçtiğimiz yıl yapmış olduğumuz duyuruda, Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde ve bağlı ilçe okullarında yer alan tüm internet hatları üzerinden www.egemengazetesi.com ‘a girişi engellediğine dikkat çekmiştik.

ÜNİVERSİTEDE YAŞATILAN HER TÜRLÜ MAĞDURİYET DEVAM EDİYOR!

Geçtiğimiz yıl yapmış olduğumuz duyuruda, Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde ve bağlı ilçe okullarında yer alan tüm internet hatları üzerinden www.egemengazetesi.com ‘a girişi engellediğine dikkat çekmiştik.
 

Bu konuya dair gazetemiz imtiyaz sahibi savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu.

Ancak, Cumhuriyet Üniversitesi personelinden o günlerde edinilen bilgiye göre,  önemli bir husus dikkatten kaçmamıştı.

Teyit ettiğimiz bilgilere göre, Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı idam ipiyle tehdit eden ve şuan hapiste olan FETÖ'nün sol yüzü Gökçe Fırat'ın dergisi Turksolu.com.tr’ye üniversiteden internet sitesine girmek mümkün... Herhangi bir yasak bulunmuyor.

Bireyin Anayasal hakkı olan iletişim, haber alma özgürlüğü v.b. Cumhuriyet Üniversitesi yönetimi tarafından engellendiği somut olarak ortadadır.

“Toplumun, kamuoyunun hızlı, doğru, tarafsız haber alma hakkını temin etmek demokratik ülkelerin en belirgin göstergesidir. Medya kuruluşlarının herhangi bir kısıtlamaya maruz kalmadan, ülkemizin her bir köşesinde, dünyanın dört bir tarafında olup biteni insanımıza ulaştırmasını sağlamak demokrasinin de gereğidir” diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu sözleri Cumhuriyet Üniversite Yönetimi tarafından anlaşılıyor ki dikkate alınmamaktadır.

Mahkeme kararlarını bile uygulamayan personelini mağdur etmeye hız kesmeden devam eden Cumhuriyet Üniversitesi yönetimi hakkındaki şikâyetler sendikacıları bile yıldırdığı öğrenildi.

Sendikacılar abartısız günlük 40-50 çalışanın kendilerine başvuruda bulunduğu ve çalışanlarının muzdarip olduğu konun başında Genel Sekreter Vekili Hakan Yekbaş’ın uygulamaları olduğu bildiriliyor.

Gazetemiz haberlerinden ve okuyucu yorumlarından üst düzey rahatsız olduğu anlaşılan ve gazetemizin erişimini engellettiren Genel Sekreter vekili Hakan Yekbaş çalışanların anayasal hakkı olan iletişim, haber alma özgürlüğünü kısıtlayan Cumhuriyet Üniversitesi üst yönetiminin kendilerine bu erişimi açtıkları ve Egemen’i takip ettikleri anlaşılmaktadır.

Gazeteniz Google Analytic verilerine göre, günlük yaklaşık 34 kişi, kullanıcı Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ağı ile www.egemengazetesi.com’a erişim sağlandığı ve her oturumda ortalama 3 dakika 49 saniye kaldıkları görülmektedir.

Genel sekreter vekili Hakan Yekbaş’ın gazetemizin Cumhuriyet Üniversitesinde ve bağlı ilçe okullarında yer alan tüm internet hatları üzerinden erişimini Egemen’in izlenme oranı o günlerde 2 kat artmıştı. Bugün ise okuma oranı tamamen tavan yapmıştır.

Şimdi soralım;

 Yekbaş sözde bilim adamısın! Yasak olan şeyleri yapmanın dayanılmaz çekiciliği, yasakların ilgiyi artırdığını bilmiyormusun?

Senin hiç psikoloji dersi aldın veya verdin mi?

Yapma! denilen şeyi daha fazla daha fazla yapma eğilimi ortaya çıkardığını bilemiyormusun?

İnsanoğlunun, gençlerin kötü alışkanlıkları bile merak edip sonunda kullanmaya başladıkları bir şekilde ailelerinden kendini üstün görmeleri, sonrasında da başkaldırmalarını hiç duymadınmı?

Gerçek bilim insanları  “İnat davranışı çocuğun duygusal gelişiminin bir sonucudur” der bilirmisin?

Ferdi Tayfur dinleyenlere sorulan ortak bir soru var bilirmisin?

Nedir o soru ? “Küçükken inşaata topun mu kaçtı“ diye.

Bill Gates E3 fuarında Natal tanıtımı için, gelen topları karşılamakla ilgili bir video koymuş. Demek ki küçükken inşaata topu kaçmış gibi değerlendirmeler yapılırken, şimdi dışavurum olarak bu tarz bir hareketle kendini tatmin ediyor gibi yorumlar yapılıyor bunu biliyormuydun?

Bir maç tezahüratı vardır bilirmisin? İntikam almaya, oyuncuları karşı takımı parçalamaya iten bir söylemdir.

Nedir o ? “Göze göz dişe diş kana kan intikam intikam”

Son olarak ortaya soralım;

Hiçbir engelleme, girişim, art niyetli tutum, davranışlar, uygulanan mobbingler, itibarsızlaştırma çabaları, yaşatılan mağduriyetler, zulümler benzer girişimler ne bizi ne bizim gibi düşünenleri doğru yol bildiği yoldan döndürebilir bunun aksini bilen düşünenlere halt yemek düşer! bilirmisiniz?

Kur'an zalimlere karşı mücadele etmeyi, yeri gelince de savaşmayı meşrû, hatta olmazsa olmaz görüyor. Aslında, yeryüzündeki savaşların, fitnelerin, karışıklıkların asıl sebebi zâlimlerin zulümleridir. Onlara karşı insan onuru taşıyan herkesin mücadele etmesi gerekir (4/Nisâ, 75). bilirmiydiniz?

Egemen

 
AdminAdmin