Üniversite
Giriş Tarihi : 20-03-2013 22:34

METEK PROJESİ KAPSAMINDA ÇALIŞTAY DÜZENLENDİ

Türkiye’de Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Geliştirilmesi Projesi (METEK) çerçevesinde çalışmalarda bulunmak üzere Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ)’ne gelen heyet Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık’ı makamında ziyaret etti.

METEK PROJESİ KAPSAMINDA ÇALIŞTAY DÜZENLENDİ

 

Türkiye’de Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Geliştirilmesi Projesi (METEK) çerçevesinde çalışmalarda bulunmak üzere Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ)’ne gelen heyet Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarete METEK Bölge Müdürü Ümit Güler, Kalite Güvenlik Uzmanı Jo Spencer, Gazi Üniversitesi’den Uzman Prof. Dr. Serdar Yücesoy, Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Recai Gülez, Sivas Meslek Yüksek Okulu, Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Tolga Karaköy, Öğretim Görevlileri Volkan Yörük, Mustafa Öztürk ve Hasan Durukan katıldı.

Avrupa Birliği (AB), Milli Eğitim Bakanlığı ve Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) işbirliği ile hazırlanan METEK projesi kapsamında, Pilot Program olarak seçilen C.Ü. Sivas Meslek Yüksek Okulu Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü, Organik Tarım Programı’nda çalıştay düzenlendi.SİTE

Proje hakkında bilgi veren METEK Bölge Müdürü Ümit Güler, “Avrupa Birliği (AB), Milli Eğitim Bakanlığı ve Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) işbirliği ile Türkiye’de mesleki eğitim konusunda, bir yandan iş dünyasının gereksinim duyduğu nitelikte işgücü oluşmasına diğer yandan da gençlerin ekonomik yaşama daha erken girip genç işsizliğinin azaltılmasına cevap vermek için Türkiye’de Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Geliştirilmesi Projesi’ni (METEK) başlattığını belirtti. Bu çerçevede Sivas Meslek Yüksek Okulu Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü de projeye dahil edildiğini, projenin 2 yıl boyunca 21 pilot ilde ve 30 meslek lisesi ile 20 meslek yüksekokulunda uygulanacağını ve sonuçlarının yurt çapında yaygınlaştırılacağını vurguladı.

Kalite Güvenlik Uzmanı Jo Spencer ise projeye kapsamında 15 okulu ziyaret edeceklerini ve yapacakları incelemelerin ardından bir rapor hazırlanacağını belirterek, “İncelemelerimizde okullarımızda bulunan güzel çalışmaları yaygınlaştıracağız. Ayrıca eksik yönlerini de belirleyerek düzeltilmesini sağlayacağız” dedi.

Proje kapsamında, Sivas MYO Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü laboratuar ve arazi çalışmalarında kullanılmak üzere piyasa bedeli yaklaşık 250 bin Euro olan alet ve teçhizat alımı yapılmış olup, Nisan ayında  teslimatı yapılacaktır.SİTE1

Projelerin üniversitelerin gelişimleri açısından önemli olduğuna değinen Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, “Dışa açılmakta fayda var. Bizler proje üretimi konusunda gerekli alt yapı çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sivas MYO Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü tarafından yürütülen bu projenin başarılı olmasını ve diğer bölümlerimize örnek olmasını temenni ediyorum” dedi.

AdminAdmin