Üniversite
Giriş Tarihi : 26-12-2012 12:07

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ, KAHVEHANELERDE KÜTÜPHANE OLUŞTURDU

Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği 3. sınıf öğrencileri, "Topluma Hizmet Uygulamaları" dersi kapsamında kentteki 3 kahvehanede kütüphane oluşturdu.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ, KAHVEHANELERDE KÜTÜPHANE OLUŞTURDU

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Kahveciler Esnaf Odası Başkanı Beşir Köksal, bir kahvehanede gazetecilere yaptığı açıklamada, kütüphane projesinin önemli olduğunu belirterek, "Kıraathanenin anlamı okuma salonudur. Eski kahvehanelerimizde kitaplıklar vardı, kütüphaneler vardı. Kahvehaneler dostlukların bir araya geldiği yer. Aslında kahvehaneler bir iletişim aracı, televizyon, gazete, radyo gibi iletişim aracıdır. Çünkü bütün dostluklar, arkadaşlıklar orada kurulur. İş arayan, işçi arayan kahvehanelerimize gelir. Okumak da çok önemli. Öğrencilerimizin yaptığı bu proje gerçekten çok güzel. İstiyoruz ki her kahvehanemizde bir kütüphane olsun. İnsanlarımız orada kitapları okusun" diye konuştu.

 

Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği 3. sınıf öğrencisi Cumali Yarar ise "Topluma Hizmet Uygulamaları" dersi kapsamında topladıkları kitaplarla kentteki 3 kahvehanede kütüphane oluşturduklarını kaydetti.

 

3 aylık bir çalışma sonunda bin 200 kitabın yer aldığı kitaplıkları kahvehanelere yerleştirdiklerini belirten Yarar, şöyle konuştu:

 

"Sivas'taki çok sayıda kahvehaneyi ziyaret ettikten sonra projemizi Kahveciler Esnaf Odası Başkanımızla da paylaştık. Topladığımız kitapları da kahvehanelerde oluşturduğumuz kitaplıklara yerleştirdik. Projemizi ilerleyen dönemlerde daha da yaygınlaştırmayı planlıyoruz."

 

Konuşmaların ardından Yarar tarafından Köksal'a plaket takdim edildi. Köksal da emeği geçen öğrencilere teşekkür belgesi verdi.


 

AdminAdmin