Milli Eğitim Bakanlığınca başlatılan; “Temel Eğitimde 10 Bin Okul” projesi kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğümüzce Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programa; Millî Eğitim Müdürümüz Ergüven Aslan, Simülasyon Teknolojileri üreten SANLAB’ın kurucusu Salih Kükrek, Şube Müdürü Mesut Kaş, okul idarecileri ve öğretmenler katıldı.
Program, Sivas Robot Yarışması için hazırlanan videonun gösterime sunulması ile başladı. Daha sonra Millî Eğitim Müdürü Ergüven Aslan, selamlama konuşması gerçekleştirdi.
Sözlerine Si-Ro’nun düzenlenmesinde görev alan öğretmenlere teşekkür ederek başlayan Aslan, çok yoğun olmasına rağmen Sivas’a zaman ayıran ve programa katılım sağlayan SANLAB’ın kurucusu Salih Kükrek’e de teşekkürlerini iletti.
“YARINIMIZIN ÇAĞINI YAKALAMAK İÇİN BUGÜNDEN HAREKET ETMEK ZORUNDAYIZ”
Teknolojinin hızla gelişip değiştiği dünyada, geleceğin zeminini oluşturmak için çok iyi hazırlanmak gerektiğini belirten Millî Eğitim Müdürü Ergüven Aslan, önemli mesajlar verdi.
Aslan, şu ifadeleri kullandı:
“Burada dile getirilecek konuların birçoğu bildiğiniz şeyler olabilir ama biz bir duygu ve enerji yaratmak, aynı zamanda bu yarışmaya (Si-Ro) hep birlikte Sivas olarak değer katmak anlamında önemli bir program gerçekleştiriyoruz. En kadim milletlere, tarihte rol alan ve aktif olan devletlere bakın… Geleceğe hazırlık yapan milletler ve ülkeler her zaman ön planda olmuştur. Çok güzel bir söz vardır; ‘dün, bugünün hazırlayıcısı, bugün yarının zeminidir.’ Dolayısıyla biz bugün burada yarına zemin oluşturmaya çalışıyoruz. Bugün; bilgi, teknoloji, dijital çağ gibi belki birçok terim kullanılabilir. Ama biz yarınımızın çağını yakalamak için bugünden hareket etmek zorundayız. Sizlerin bu konuda bizlerden daha çok hassasiyet içinde olduğunuzu, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın bugünden yarına hazırlanmasında büyük gayret gösterdiğinizi ve bu anlamda çok değerli çalışmalarınızın olduğunu biliyoruz. Onun için bu anı, burada yapılacak bilgilendirmeyi çok iyi değerlendirmenizi istirham ediyorum.”
Aslan’ın konuşmasının ardından Simülasyon Teknolojileri üreten SANLAB kurucusu Salih Kükrek, “Yapay Zekâ ve Robotik” konusunda önemli bilgi paylaşımlarında bulundu. Yapay zekânın hayatın birçok alanında kullanıldığına ve önemli bir yer edindiğine vurgu yapan Kükrek, bu alandaki gelişmeler, yapay zekânın oluşumu ve geliştirilmesi, kullanım alanları ve gelecekteki yeri konusunda değerlendirmelerde bulundu.
Kükrek, Sivas MTAL, Bilişim Teknolojileri MTAL, Atatürk MTAL ve Fen Lisesi öğrencilerine de sunumlar yaptı.