Bölgemiz
Giriş Tarihi : 17-12-2020 20:14

Vali Ayhan: Sivas'ta Kimse Aç ve Açıkta Kalmaz

Sivas Valisi Salih Ayhan, farklı ülkelerden gelen sığınmacılar, yolda kalan mağdur aileler, diğer il ve ilçelerden hastane işlemleri için gelen aileler, eşinden şiddet görmüş ya da doğal afet sonucu dışarda kalmış vatandaşların konakladığı oteli ziyaret etti.

Vali Ayhan: Sivas'ta Kimse Aç ve Açıkta Kalmaz

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) çeşitli sebeplerden dolayı mağdur olmuş vatandaşlara sıcak bir ortam sunmaya devam ediyor. Bu kapsamda vakfın kullandığı oteli gezerek işletme sahibi ve vakıf üyelerinden bilgi alan Vali Ayhan, vatandaşlarla da sohbet etti.

Türk toplumunun köklü ve güçlü bir medeniyete sahip olduğunu kaydeden Vali Ayhan, "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışının tarihsel bir geçmişi var. Bunun da izlerini hala yaşıyoruz. Bu kapsamda; her hangi bir nedenle bize gelen, adeta devletine sığınma gereği hisseden vatandaşımızın açıkta kalmaması için, çaresiz bırakmamak için anlaştığımız bir firma ile konaklamasını sağlıyoruz. Devletimizin sıcaklığını, şefkatini, merhametini hissettiriyoruz. Bu ağır kış şartlarında çok da anlamlı oluyor." diye konuştu.

- Çok Büyük Bir Devletiz

2020 yılı içerisinde 547 vatandaşımıza bu minvalde hizmet verildiğini kaydeden Vali Ayhan, "Odaları tek tek gezerek vatandaşlarımızın hatırını sordum. Dualarını ve minnettarlıklarını esirgemiyorlar. Biz, çok büyük ve sosyal bir devletiz. 36 vatandaşımız an itibari ile konuklama ihtiyacını buradan gideriyor. Bu vatandaşlarımız için yaklaşık 500 bin lira kaynak ayırdık. Helali hoş olsun. Biz bunu ibadet olarak görüyoruz. Vatandaşlarımızın rengine, ırkına, uyruğuna ve durumuna bakmadan eğer darda ve sokaktaysa onları burada misafir ediyoruz." dedi.

Yapılan bu çalışmanın, Türk milletinin insani ve İslami yansıması olduğunu aktaran Vali Ayhan, "Büyük devlet geleneğimizin de özüdür bu. Sivas'ta kimse aç ve açıkta kalmaz. Vatandaşlarımızı güzel bir şekilde burada misafir ediyoruz. Bu duruma düşen

vatandaşlarımız, vakfımızın 7/24 açık olan 0850 224 10 58 nolu telefonu araması yeterli." ifadelerini kullandı.

Ziyarette; Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Sudi Yıldız, işletme yetkilileri ile diğer sorumlular da yer aldı.

AdminAdmin