Bölgemiz
Giriş Tarihi : 01-12-2015 03:05

GÖZÜN AYDIN SİVAS!

Sivaslıların ‘İhanet Projesi’, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekteri Yavuz Orak’ın ise ‘Birleştirme’ adını verdiği proje, Sağlık Bakanlığı tarafından onaylandı

GÖZÜN AYDIN SİVAS!

İlimizdeki hastane sayısını teke düşürecek olan projeye verilen onayın ardından Sivas, bir hastaneye daha veda etmiş oldu

Son aylarda kent gündemini meşgul eden Hastaneleri Birleştirme Projesi, Sağlık Bakanlığı tarafından onaylandı. Milyonlarca lira harcanarak baştan aşağı yenilen Sivas Devlet Hastanesi’ni kaybeden Sivaslılar, bir hastaneye mahkûm edildi.
Kaleye projesi kapsamında devreye sokulan planların madde madde işlediği kentte, birleştirme projesine karşı çıkmak için yürütülen imza kampanyaları ise onayın ardından boşa gitmiş oldu.

OY KAYBI KORKUSU!
Seçim öncesi oy kaybettirir mantığıyla hareket eden bürokrat ve siyasiler, Sivas ve Sivaslılara zarar verecek olan birleştirme planını 1 Kasım seçimlerinden sonra devreye soktu.
Hakikat Gazetesi’nin gündeme taşıdığı, siyasi, STK, sendikalar, dernek ve halkın karşı çıktığı ihanet projesine onay verilmesi kentte adeta bomba etkisi yarattı.
Belediyenin Kale Projesi kapsamında ‘Birleştirme’ adı altında kapatılacak olan Sivas Devlet Hastanesi’nin ardından gözler, İnönü Bulvarı üzerinde bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu Sivas İl Müdürlüğü binasına ile yine birleştirme adı altında boşaltılan Numune Hastanesi eski binasına çevrildi.

BÜYÜK KAYIP!
Dikimevi, Askeri Hastane, Devlet Malzeme Ofisi, Köy Hizmetleri Bölge Müdürlüğü, Et Balık Kurumu, Kangal Termik Santrali, Divriği Demir Çelik Fabrikası ve Sivas İl Orman Müdürlüğü’nü kapatma, taşıma ve özelleştirme gerekçeleri ile Sivaslının elinden alan siyasilerin oyunu Sivas’a zarar vermeye devam ediyor.
Daha iyi bir koltuk kazanmak, üst düzey bürokrat ve siyasilere ise yaranmak uğruna Sivas’a zarar verecek olan projeleri devreye sokan şahıs ya da şahısların son oyunu ise Numune ve Devlet Hastanesi’ni kapatmak oldu.

“SİVASLILAR BU İHANETİ UNUTMAYACAK”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mevcut hastanelerin yanında müstakil 800 yatak kapasiteli Eğitim ve Araştırma Hastanesi yapılacak sözüne rağmen Sivas’ta hastanelerin teke düşürülmesi halkın tepkisine neden oldu.
‘Sivaslılar bu ihaneti unutmayacak’ sözleriyle hükümeti eleştiren bazı vatandaşlar ise 4 yılın kısa bir süre olduğunu belirtip, sandığı işaret etti.

SENDİKALAR DAVA AÇACAK
Komşu iller Kayseri, Yozgat, Tokat müstakil hastanelere kavuşurken Sivas’ta ‘Birleştirme Projesi’ adı altında hastanelerin kapatılarak teke düşürülmesine karşı ‘Hastaneme Dokunma’ adlı imza kampanyaları yürüten sendikalar, Sağlık Bakanlığı’nın onay verdiği Birleştirme Projesi’ni mahkemeye taşıyacak.
Hukuka uygun Sendikal güçlerinin tamamını kullanacaklarını belirten sağlık sendikaları, halktan da destek istedi.

AdminAdmin