Güncel
Giriş Tarihi : 01-12-2015 02:56

SİVAS BELEDİYESİ KIŞA HAZIR...

Sivas Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğü 350 kişilik ekibiyle ve 86 aracıyla kışa hazır.

SİVAS BELEDİYESİ KIŞA HAZIR...

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Başkan Yardımcısı Hasan Karaman, Fen İşleri Müdürü Ali Zorlu, Temizlik İşleri Müdürü Emin Sakarya ve karla mücadelede çalışan 350 kişi ile birlikte yeni saha amirliğinde basına bilgi verildi.



Başkan Yardımcısı Hasan Karaman, “Şehrimiz kış şartlarının en yoğun yaşandığı illerin başında gelmektedir. Bu yüzden karla mücadelede ciddi bir biçimde çalışmamız gerekiyor. Belediye olarak ekiplerimizi oluşturduk. Biz buzlanmalara karşı şehir içinden sorumluyuz. Ulaşımı rahat sağlanması için kriz masasını oluşturduk. Kriz ekibinde 350 personel ve 86 araç ile kışı atlatacağız.” dedi.




Belediye Başkanı Sami Aydın ise, “Bugün kışı hissetmeye başladık. Her mevsimin kendine has güzellikleri var. Sivas da kış döneminde iklim anlamında ağır geçen illerimizden bir tanesi, hazırlıklı olmamız lazım. Acil müdahale ekibimiz 350 personelden oluşan 3 vardiya şeklinde hizmet verecek. Arkadaşlarımız hazır kıta bekliyorlar.” dedi.

86 aracın da bu çalışmada yer alacağını belirten Aydın, 9 tuzlama aracının bu proje içerisinde yer alacağını belirtti. 



Başkan Aydın ayrıca, “Karla mücadele sisteminde farklı bir yönteme geçtik. Eskiden Sivas’ta kar yağardı, devam ettiği sürece mücadele başlamaz, kar yağışı tamamlandıktan sonra karlar kamyonlara yüklenerek şehir dışına nakledilirdi. Bu, doğru bir yöntem değildi. Biz dünyada kışın ağır olduğu yerlerde incelemeler yaptık. Asıl mücadelenin karı yağdığı anda eritmek olduğunu gördük. Bu doğrultuda tuzlamamın çok önemli olduğunu anladık. Hava raporuna göre adımı atmamız gerekiyor. 5 bin ton tuz ve mıcır karışımı yapıldı, hazır hâlde tutuyoruz, ekiplerimize başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

 



 

 

AdminAdmin