Bölgemiz
Giriş Tarihi : 23-04-2013 21:51

'23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI' SİVAS'TA COŞKUYLA KUTLANDI

‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ tüm yurtta olduğu gibi Sivas'ta da coşkuyla kutlandı.

'23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI' SİVAS'TA COŞKUYLA KUTLANDI

‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ tüm yurtta olduğu gibi Sivas'ta da coşkuyla kutlandı. Kutlama programı kapsamında ilk olarak Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan tören, Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı Özel Mahir Sevim ÖZDUMAN İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından hazırlanan resim sergisi açılışıyla devam etti. Resim sergisi açılışını gerçekleştiren Vali Zübeyir KEMELEK, Eşi Zehra KEMELEK ve ilgili protokol üyeleri sergiyi gezdi. Sergide yer alan resimler ile yakından ilgilenen Vali KEMELEK, yapılan çalışmalar hakkında küçük ressamlardan bilgi aldı ve başarılı çalışmalarından dolayı öğrencileri kutladı.

Resim sergisi açılışının ardından Atatürk Kültür Merkezi'nde Selçuklu Ortaokulu tarafından düzenlenen kutlama törenine geçildi. Kutlama törenine Vali Zübeyir KEMELEK  yanı sıra; Eşi Zehra KEMELEK, Garnizon ve 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğg. Mustafa İLTER ve Eşi Nilüfer İLTER, Belediye Başkan Vekili Orhan DEMİROK, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan AYDIN, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk KOCACIK, Vali Yardımcısı Mustafa AYDIN, Veysel ÇİFTÇİ ve Vali Yardımcısı (İl Özel İdaresi Genel Sekreteri) Salih AYHAN, İl Jandarma Komutanı J. Kur. Alb. Ali TAŞ ve eşi Mine TAŞ, İl Emniyet Müdürü Selçuk KIZILAY ve Eşi Reyhan KIZILAY, il protokolü, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı Okunması ile başlayan program, günün anlam ve önemine belirten konuşmalarla devam etti. Törende ilköğretim öğrencileri tarafından  şiirler, oratoryo, koro, halk oyunları ve wushu gösterisi sunuldu.

Program, Vali Zübeyir KEMELEK'in öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi.

 

 

AdminAdmin