Bölgemiz
Giriş Tarihi : 08-04-2013 20:23

BURUCİYE MEDRESESİ ŞEHİR VE KÜLTÜR SOHBETLERİ

Buruciye Medresesi'nde gerçekleştirilen "Şehir ve Kültür Sohbetleri"nin bu haftaki konuğu Divriği Kaymakamı Mehmet Nebi KAYA oldu.

BURUCİYE MEDRESESİ ŞEHİR VE KÜLTÜR SOHBETLERİ

Buruciye Medresesi'nde gerçekleştirilen "Şehir ve Kültür Sohbetleri"nin bu haftaki konuğu Divriği Kaymakamı Mehmet Nebi KAYA oldu. "Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası" konu başlığı ile gerçekleştirilen sohbete yöneticiler, akademisyenler, yazarlar, STK temsilcileri ve Divriğililer katıldı. 
 

Divriği Kaymakamı Mehmet Nebi KAYA gerçekleşen söyleşide Divriği'nin tarihi, sahip olduğu anıtsal eserleri ve kültürel değerleri hakkında bilgi verirken; yapılan çalışmalar ve projeler hakkında da bilgiler aktardı. Kaymakam KAYA, Divriği'nin ev sahipliği yaptığı bütün medeniyetlere dair bir parça taşıdığını ve özellikle de "Selçuklu" şehir ve kent yapısını özgün yapısıyla muhafaza eden nadide bir parça olduğunu söyledi. Divriği dışındaki Selçuklu kentlerinin modern çağın hızlı ve çarpık yapılaşmasının esiri olduğunu ifade eden Kaya, bu yönüyle Divriği'nin bir bütün olarak korunması ve geleceğe aktarılması gerektiğini ifade etti. Gelecekte milyonlarca insanın başta Ulu Cami ve Darüşşifası olmak üzere Divriği'yi ziyarete geleceğine inandığını söyleyen KAYA, Divriğililerin ve Sivaslıların bu potansiyelin harekete geçirilmesi sürecinde desteklerinin çok önemli olduğunu ve herkesin taşın altına elini sokması gerektiğini ifade etti. Divriği'ye yönelik, özellikle ulaşım hususunda çok önemli ve yüksek bütçeli yatırımların gerçekleştiğini söyleyen Kaya, Hızlı Trenin Divriği'den geçmesi ve Raybüs ile Divriği-Sivas arasında yüksek standartta seyahat hizmetinin sunulmasının  ilçeleri için bulunmaz bir fırsat olduğunu ifade etti.  
 
Soru- cevap bölümünün ardından Vali Yardımcısı Vefa KAYA günün anısına Kaymakam Mehmet Nebi KAYA'ya bir plaket takdim etti.

AdminAdmin