Bölgemiz
Giriş Tarihi : 01-04-2013 22:15

SICAK ÇERMİK YENİ MİSAFİRLERİNİ AĞIRLADI

Sivas Belediyesi tarafından Sıcak Çermikte organize edilen Çamlıca ve Sefa Oteli’nin yeni yüzünün tanıtım etkinlikleri devam ediyor.

SICAK ÇERMİK YENİ MİSAFİRLERİNİ AĞIRLADI

 

Sivas Belediyesi tarafından Sıcak Çermikte organize edilen Çamlıca ve Sefa Oteli’nin yeni yüzünün tanıtım etkinlikleri devam ediyor.
Etkinlikler çerçevesinde Esentepe, Uzuntepe, Kümbet, Kaleardı, Mısmılırmak ve Mevlana Mahallesinde ikamet eden hanımlar belediyenin organizasyonuyla çermiği gezme imkânı buldular.
 
Yoğun bir katılımın gözlendiği etkinlikler çerçevesinde hanımlara oteller ve barakalar gezdirildi ve tesisler hakkında Sıcak Çermik'te görevli Müdür Yardımcısı Sadettin Kurt bilgi verdi.
Hanımlar özellikle yeni yapılan havuzları ve Türk hamamını görme şansı buldular. Hanımlar Türk hamamına yoğun ilgi gösterirken, fotoğrafını çekmeyi de ihmal etmediler.
Etkinlik çerçevesinde Hanımlar Kültür Merkezi görevlisi Derya Demir Karadağ ve Hanımlar Kültür Merkezi Yenişehir Şubesi Sorumlusu Esin Yıldırım katılımcı hanımlara Sivas Belediyesinin yapmış olduğu çalışmaları ve hizmetleri anlattı. Etkinliğe katılanlar belediyenin yaptırdığı tesisleri çok beğendiklerini ifade ettiler.
Bir vatandaşımız duygu ve düşüncelerini anlatırken “Belediye başkanımıza böyle bir hizmet verdiği için çok teşekkür ederiz. Bu kadarını beklemiyorduk harika olmuş” derken başka bir vatandaşımız da Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'e teşekkür etti.
Ankara'da yaşayan bir başka hemşerimiz ise duygularını şöyle iafde etti: “Sivas halkından şikâyetçiyim. Sivil toplum kuruluşlarından şikâyetçiyim. Sivas’ımıza sahip çıkmıyorlar. Ben bundan önce Adıyaman’da görev yaptım. Adıyaman’a gittim. Adıyamanlı Adıyaman’a sahip çıkmış. Sivaslımız Sivas’a sahip çıkmıyor. Lütfen Belediyenize, Valinize, sivil toplum kuruluşlarına dilekçe veya mektup yazın. Sivas milletvekillerine de şunu diyorum, iş orada oturmak değil. Oy zamanı geliyorlar ondan sonra sahip çıkmıyorlar. Sivaslı iş adamları Sivas’a sahip çıkın. Neden alışveriş yapmak için ben Kayseri’ye gideyim. Neden Tokat bizi geçsin. Yüzölçümü olarak Türkiye’nin 3. Büyük Şehriyiz ama büyük şehir kategorisine alınmadık bu beni çok üzdü. Üniversitemiz gelişsin özel üniversiteler için yatırım yapılsın. Diyorum ya bir mektup yazacaksınız Valiye, Belediye Başkanına, Milletvekillerine bıktırana kadar fotokopisini çektirip göndereceksiniz.  Ben bunu yapacağım ve Ankara’da yaşayan bir Sivaslı olarak yazacağım.  Onun için lütfen Sivas’ımıza sahip çıkalım. Burası dünyanın en güzel yeri sıcak suyu, kükürdü ayrı şifa, biz sahip çıkmadığımız için başka şehirlerin kaplıcalarına gidiyoruz. Neden Afyon’un, Yozgat’ın ilçelerine gidelim. Sivas’ta var. Kayseri’ye neden gidelim. Millet Kozaklı diye tutturmuş, niye gidiyim ben Kozaklıya, Sivas’ın Balıklı Çermiği olsun, Sıcak Çermik olsun, Soğuk Çermik bizim şehrimiz çok güzel ama lütfen halk olarak şehrimize sahip çıkalım.”
Sıcak Çermik'i gezen hemşerilerimiz, tesisleri çok beğendiklerini ifade ederken Belediyemize ve Başkan Ürgüp'e teşekkürlerini belirttiler. Sıcak Çermik'te Mevlana mahallesinden toplam 370 kişi ağırlanırken 1 hafta da yaklaşık 1500 kişi ağırlandı.
 

AdminAdmin