Bölgemiz
Giriş Tarihi : 21-03-2013 19:59

BAHARIN MÜJDECİSİ NEVRÛZ COŞKUYLA KUTLANDI

Baharın müjdecisi olan ve 'Yeni Gün' anlamına gelen 'Nevrûz' kutlamaları Sivas'ta coşku içinde gerçekleştirildi.

BAHARIN MÜJDECİSİ NEVRÛZ COŞKUYLA KUTLANDI

Baharın müjdecisi olan ve 'Yeni Gün' anlamına gelen 'Nevrûz' kutlamaları Sivas'ta coşku içinde gerçekleştirildi. Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi Bahçesi'nde düzenlenen Nevrûz kutlamalarına Vali Zübeyİr KEMELEK'in yanı sıra ; Belediye Başkanı Doğan ÜRGÜP, Vali Yardımcıları Mustafa AYDIN, Veysel ÇİFTÇİ, Vefa KAYA, Salih AYHAN (İl Özel İdaresi Genel Sekreteri), İl Jandarma Komutanı J. Kur. Alb. Ali TAŞ, İl Emniyet Müdürü Selçuk KIZILAY, İl Küktür ve Turizm Müdürü Kadir PÜRLÜ, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Beşir KÖKSAL, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, Valilik adına bir konuşma yapan Kadıburhanettin Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Ali BAYAR, 'Nevrûz' kelimesinin yeni gün anlamına geldiğini söyledi. Nevrûz'un bir bayram olduğunun altını çizen BAYAR, Nevrûz'un kıştan kurtuluş, bahara giriş olarak kutlanıldığını kaydetti.
 

Konuşmanın ardından Belediye Başkanlığı Halk Oyunları Ekibi tarafından halk oyunları gösterisi sunuldu. 'Nevrûz' ateşininin yakılması ile devam eden kutlamalarda, Vali  Zübeyİr KEMELEK, Belediye Başkanı Doğan ÜRGÜP ve Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Beşir KÖKSAL demir döverek, Nevrûz ateşinin üzerinden atladı.
    

Renkli görüntülere sahne olan kutlama programı, Belediye Başkanlığı Mehter Takımı gösterisi ve vatandaşlara pilav ikramı ile sona erdi. 

 

 

AdminAdmin