BAŞKAN BİLGİN’DEN “ÇÖLYAK KAFE - RESTORAN” MÜJDESİ…

Sivas Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan adayı Hilmi Bilgin, kentteki çölyak hastaları ve aileleri ile bir araya geldi. Programda davetliler ile tek tek selamlaşarak çölyak hastası çocuklarla yakından ilgilenen Başkan Bilgin, "Çölyak'ın farkındayız ve çölyak hastalarının yanındayız" diyerek geçmiş olsun dileklerini yineledi.

Güncel - 11-03-2024 14:37

BAŞKAN BİLGİN’DEN “ÇÖLYAK KAFE - RESTORAN” MÜJDESİ…

Göreve geldiği ilk günden itibaren çölyak hastaları ile yakından ilgilenerek taleplerini gidermek için gayret gösteren Başkan Bilgin, AK Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen programda çölyak hastaları ve aileleri ile buluştu.

Programda ilk olarak konuşan AK Parti İl Başkanı Yusuf Tanrıverdi, “22 Yıllık iktidarımız boyunca her zaman ihtiyaç sahiplerinin yanında olmaya çalıştık, bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Belediye Başkanımız Hilmi Bilgin, Gönül belediyeciliği şiarıyla çıktığı yolda bunun en güzel örneğini gösterdi. Biliyorum ki buradaki hastalarımızın en büyük yardımcısı Hilmi Başkan.” dedi.

Çölyak hastaları adına söz alan Nuray Delibaş ise “Biz büyük bir aileyiz. Ortak noktamız glütensiz yaşam… Bu ortak noktamız bir tercih değil bir zorunluluk. Bizler bu zorunluluğu bilgisi olan ya da olmayan herkese anlatmaya, kendimizi ifade etmeye çalışıyorken gönlümüzde ayrı bir yeri olan Belediye Başkanımızın, gerek böyle organizasyonlarla gerek doğum günlerimizde bizleri asla unutmayarak gönderdiği pastalarla, gerekse özel beslenme alanlarımızın temin ve tesisi konusunda yardımcı olması sebebiyle desteklerini her zaman hissediyoruz. Bizim yaşadığımız zorluğu görüp faaliyete geçirilen glütensiz büfe ile hem Sivas’ta yaşayan çölyaklılar hem de çevre iller ve ilçelerden gelenler ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılamakta. Biraz geç kalınmış bir teşekkür olsa da bu güzel ve anlamlı çalışmalarından dolayı Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Burada gördüğünüz insanların bir diğer ortak yanları da kahramanlıklarıdır. Burada gördüğünüz anneler, eşler, çölyak hastası olan yakının sıcak ekmeğe ulaşması için gösterdikleri çabayla kahramandırlar. Peki, biz korkuyor muyuz? Tabi ki hayır... Biliyoruz ki bizi glütensiz büfe ile buluşturan çocukların Hilmi amcası, bizlerinse bir ağabeyi ve kardeşi olan Sayın Belediye Başkanımız var.” şeklinde konuştu.

Doktor Ezgi Kıran Taşçı da “Bu organizasyon sadece farkındalıkla sınırlı kalmamalı… Çölyak hastalarının yaşam kalitesini artırmak için somut adımlar atmamız adına bir basamak olmalıdır diye düşünüyorum. Çölyak hastalığı sadece bireylerin değil, ailelerin de yaşamını etkiliyor. Bu nedenle onların yanında olmak

bizim insanlık görevimiz. Bu sebeple glütensiz beslenmeye uygun mekânların oluşturulması, eğitim programlarının düzenlenmesi, çölyak hastalarının sosyal entegrasyonunu destekleyecek etkinliklerin düzenlenmesi gibi adımların atılabilmesini istiyoruz. Bu projelerin başarılı olabilmesi için Sayın Belediye Başkanımızın desteğine ihtiyacımız var.” ifadelerini kullandı.

Son olarak söz alan Başkan Hilmi Bilgin, “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışıyla her şeyin merkezine insanı alarak hizmet etmenin gayreti içerisindeyiz. Aslında tüm yapılan hizmetlerin temel amacı eşref-i mahlûkat olarak yaratılan insanımıza hizmet etmenin amacını taşıyor. Bundan tam 5 yıl önce kültür merkezindeki bir toplantıda masalara pasta getirmişlerdi. Küçük bir yavrumuz Başkan amca ben pasta yiyemiyorum dedi. Ben samimi olarak söylüyorum çölyak hastalığının farkına o gün vardım. Niye yemiyorsun dedim. Ben hastayım dedi, sonra araştırdık böyle bir durum var. Pahada çok hafif ama aldığımız dua noktasında çok çok anlamlı bir hizmeti faaliyete geçirdik. İnşallah önümüzdeki süreçte de size, kahramanlara hizmet edecek bir kafe restorantı şehrin en güzel yerinde hizmete açacağız. Çünkü inanıyoruz ki en kutsal görev sorun çözmek ve insanların gönlüne girebilmek, onların hayır duasında yer alabilmek. Bunun için siyaset yapıyoruz. Biz bunun için Belediye Başkanlığı yapıyoruz. İnsanımıza, milletimize hizmet edebilmek, sizlere, kahramanlarımıza, çocuklarımıza, gençlerimize hizmet edecek çölyak cafe restaurantı da şehrin en güzel yerlerinde hizmete açacağız.” dedi.

Konuşmaların ardından Çölyak hastası olan üniversite öğrencisi Simge Çelebi’nin doğum günü kutlandı.

Advert Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Okul Müdürü Gülez’in Yaptığı Yanına Kar Kalmayacak

Okul Müdürü Gülez’in Yaptığı Yanına Kar Kalmayacak

20-04-2024 - Güncel

Milli Eğitim'de Gülez Skandalı

Milli Eğitim'de Gülez Skandalı

20-04-2024 - Güncel