CHP Sivas Örgütü 31 Mart 2024 öncesi basın mensupları ile bir araya geldi

Cumhuriyet Halk Partisi Sivas örgütü 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdare Yerel seçimleri öncesi kahvaltı programında basın mensupları ile bir araya geldi. Programda sivas Belediye Başkan Adayı Tacettin Kepenek seçim sürecine ilişkin açıklamalarda bulunarak Sivas’ın ana sorunu olan projelerden bahsetti.

Güncel - 24-02-2024 18:46

CHP Sivas Örgütü 31 Mart 2024 öncesi basın mensupları ile bir araya geldi

Düzenlenen programa CHP Genel Başkan Yardımcısı Ulaş Karasu, CHP Sivas Belediye Başkan Adayı Tacettin Kepenek, CHP Sivas İl Başkanı Abdulvahapgazi Doğan, CHP Sivas Merkez İlçe Başkanı Sevtap Haspolat, CHP Belediye Meclis Üyeleri, partililer ve basın mensupları katıldı.

Programda Sivas Belediyesinin yapılan ile yapılmayan çalışmaları ve CHP Sivas Belediye Başkan Adayının projelerinden bahsedildi. Belediye tarafından yerine getirilmeyen ana sorunlar kamuoyuna anlatılarak yapılması gerekenler ifade edildi.

 İlk olarak konuşan CHP Sivas İl Başkanı Abdulvhapgazii Doğan katılımcılara teşekkür ederek çıktıkları bu meşakkatli yolda tüm şehir seçimlerinde parti adaylarına ve partililere başarılar diledi.

‘Sivas’tan sonuç alamayanlar CHP’li büyükşehirlere göç ediyor’
Programda konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sivas milletvekili Ulaş Karasu ‘’Yerel seçimler bir kentin en önemli seçimidir. Kentin vizyonunu, kentin gelişimini, kentin dünyaya bakışını, yerel yöneticiler sağlıyorlar. Yerel yöneticiler oluşturuyorlar. Biz de biliyorsunuz ülkemizde farklı bölgelerde, farklı yerlerde farklı siyasi partiler, yerel yönetimler yönetiyorlar. Şimdi ben Sivas üzerinden başlayıp Cumhuriyet Halk Partisi'nin yönettiği iller ile Adalet ve Kalkınma Partisi'nin yönettiği illeri biraz kıyaslamak istiyorum arkadaşlar. Bildiğiniz gibi iki bin on dokuz otuz Mart seçimlerinde On bir büyükşehri Cumhuriyet Halk Partili belediyeler kazandı. Cumhuriyet Halk Partili isimler kazandı. Cumhuriyet Halk Partili belediyeler tarafından yönetiliyor. Buralar nereler? İstanbul, Ankara, İzmir, Türkiye'nin en büyük üç şehri. Adana, Mersin, Antalya, Eskişehir Muğla, Tekirdağ Cumhuriyet Halk Partili belediyeler tarafından yönetiliyor. Türkiye nüfusunun yüzde elli beşini ülkemizin bütçesini oluşturan gayri milli hasılatının yüzde altmışını Cumhuriyet Halk Partili belediyeler yönetiyor. Cumhuriyet Halk Partili belediyeler ile Adalet ve Kalkınma Partili belediyeler arasında ne fark var? Örnek vereyim arkadaşlar. Çankaya'da evler on milyondan başlıyor. Yanı başında Keçiören de bulunan evler üç milyondan başlıyor Cumhuriyet Halk Partisi'nin yönetmiş olduğu, kazanmış olduğu belediyelerde beş yıl içinde gayrimenkul fiyatları yükseliyor, yaşam standartları yükseliyor. İnsanlar Cumhuriyet Halk Partili belediyelere göç etmek istiyorlar. Sivas nereye göç veriyor Sivas İstanbul'a göç veriyor, Ankara'ya göç veriyor. Edremit'e, Didim'e, Antalya'ya göç veriyor. Kim yönetiyor burayı? Cumhuriyet Halk Partili belediyeler yönetiyor’’ dedi.


‘Sivas belediyesi projelerinin yüzde 12’sini gerçekleştirdi’
Ulaş Karasu ‘’Bu tarz örnekleri göz önünde bulundurarak göç veren illeri Cumhuriyet Halk Partili belediyelere teslim etmemiz gerekiyor. Göçü durdurmamız için en başta. Bu şehirlere de diğer şehir ile arasında açılan makası kapatmak için her geçen gün küçülen, geriye giden şehirleri yeniden ayağa kaldırabilmek için Cumhuriyet Halk Partili belediyelere ihtiyaç var. Sivas, elli yıl önce göç alıyordu, çevresindekilerin hepsinden büyüktü. Sivas gelişiyordu, büyüyordu. Son kırk yıldır Sivas sürekli durakladı, sürekli geriye gitti. Bakın kırk yıldır, kırk yılda hala sokağa çıktığınızda insanlar birçoğu kendisini görmemesine rağmen Süleyman Çanka’dan bahsediyor. Allah rahmet eylesin. Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanları şehirlere damgalarını vurdular. Şehirlerin gelişmesine, şehirlerin büyümesine ciddi katkılar sundular. Cumhuriyet Halk Partili belediyeler Türkiye'ye beş yılda örnek belediyeciliği gösterdiler. Şu anda Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin yapmış olduğu projeleri kopyalamaya çalışanlar kötü birer kopyacı olarak duruyorlar, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ne diyor Ekrem Bey için? Diyor ki projelerinin yüzde seksen yedisini gerçekleştirdi diyor. Ekrem beyin rakibi bunu söylüyor. Sivas Belediye Başkanımız yüzde kaçını gerçekleştirdi arkadaşlar? Yüzde ellisini, yüzde kırkını ne yazık ki sadece yüzde on iki. Fark burada arkadaşlar. Bizim Belediye başkan adaylarımız yapamayacakları, sözünde duramayacakları vaatlerde bulunmazlar. O koltuğa oturdukları anda da bu vatandaşın parasını doğru yerlere, doğru projelere kullanırlar. Bugün ilk defa bizim belediyelerimiz tarafından uygulanan yöntemler bütün belediyeler tarafından uygulanmaya başlandılar. Bizim belediye başkanlarımız çıktılar belediye meclis toplantılarını canlı yayınlamaya başladılar. Birçok televizyon kanalından daha çok izlendi Belediye meclis oturumları, ihaleleri canlı yayınlamaya başladılar çünkü bizim belediye başkanlarımızın yandaşlara rant yaratma gibi bir dertleri yok arkadaşlar. Bizim belediye başkanlarımız yönettikleri şehre hizmet için geliyorlar ve o konuda da Başarılı oluyorlar. Bu yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi herhangi bir ittifakla seçimlere girmiyor. Cumhuriyet Halk Partisi seçimlerde, illerde ittifakı vatandaşlarımızla kuruyor ve Türkiye ittifakı adını veriyorlar Şu anda İstanbul'da Ankara'da, İzmir'de, Sivas'ta hangi ilde düşünürseniz düşünün Cumhuriyet Halk Partisi'nin adayları siyasi görüşü ne olursa olsun inancı ne olursa olsun tüm vatandaşlarımızı kucaklayarak tam hizmet etme aşkıyla geliyorlar ve bu yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi beş yıl önceki başarısının üzerine daha büyük başarılar koyacak’’ şeklinde konuştu.


‘Bize bizim derdimizi dile getirin sesimizi duyurun diyenler var’
CHP Sivas Belediye Başkan Adayı İnşaat Mühendisi Tacettin Kepenek ‘’Basın bizlerin sesi. Toplumun demokratik gelişmesinde ve halkın doğru bilgi almasındaki en önemli unsur. Bu anlamda da ilk önce yola çıktığımız noktada başlamamız gereken noktada elbette burası oluyor ama biraz geç kaldık. Ocak ayının son günlerinde bana böyle bir teklif geldi, derhal çalışmalara başladım, projelerimi oluşturmaya başladım. Kafamda biriktirdiğim çılgın fikirleri yazıya dökmeye başladım ve çok kolay döküldü. Niye? Çünkü otuz beş yıllık bir mühendislik hayatının hatta otuz altı yıl sonucu on beş yıllık belediye deneyiminin sonucu son dört beş yıldır da Sivas kamuoyunun sürekli önünde bulunmakla birlikte gündeme Sivas'ın sorunları veya çözüm önerileri beynimin arkasında oldukça bir birikim yaratmış ve çok kısa bir sürede bunları madde madde, detay detay, rakam rakam projelendirmek suretiyle hemen bir broşür ve kampanya planı hazırladım. Girmiş olduğumuz bu yolda elbette halkımızın şöyle bir talebi var. Bizim derdimizi dile getirin, bugüne kadar çektiğimiz ızdırapları dile getirin, bizim söyleyip de sesimizi duyuramadığınız yanlışlıkları dile getirin, Hataları dile getirin, aldatılmışlığımızı dile getirin diye bir çok talepler vardı. Bir kısım insanlar da siz projelerinizi anlatın. Ne yapacağınızı söyleyin. Bu şehri nereye götüreceğinizi anlatın. Bizi ikna edin diyenler vardı. Bir kısım halkımız da belki de Anadolu'da böyle bilemiyorum. İlla bizim dükkana uğrayın, İlla bizim eve gelin, illa elimizi sıkın diyenler var. Ben hepsini birden şu anda canla, başla yapmaya çalışıyorum. Bütün her yere yetişmeye çalışıyorum ve aldığım geri dönüşümlerden dolayı inanıyorum ki ben hep birlikte kazanacağız’’ dedi.

Tacettin Kepenek açıklamasında yerel yönetimin yapmadığı projelere değindi. ‘’Bu memleket Cumhuriyete ev sahipliği yapmış, bu memleketten bir cumhuriyet çıkmış 108 gün Atatürk burada kalmış. Cumhuriyet buradan çıkmış ve herkesin takdir ettiği Muhsin Yazıcıoğlu gibi bir Sivas milliyetçisi de buradan çıkmış. Hala yirmi yıldır üzerinden siyaset yapanlar var. Bugüne kadar belediyemize hizmet etmiş Süleyman Çanka’lara, Osman Seçilmişlere Temel Karamollaoğlu'na. Sami Aydın'a Doğan Ürgüp'e tamamına teşekkür ediyorum. İlk seçim çalışmasına başladığımda da gittim mezarlarını ziyaret ettim. Şehitlerimizin mezarlarını ziyaret ettim. Çünkü bizim adetimizde geleneğimizde bayramlardan dahi önce biliyorsunuz mezar ziyareti yapılır. Bir dua okunur. Çünkü ben de eğer bu göreve gelirsem insanlarda ben bu görevimi yaptıktan sonra gelsin mezarımda bir hayır duası okusun isterim. Allah da inşallah bunu bize nasip eder. Geçtiğimiz dönem Doğan Ürgüp Büyük Birlik Partisi, Hilmi Bilgin AK Parti güya rakipler ikisi sahaya çıktı. 3 ay boyunca birbirleriyle adeta nezaket yarışı yaptılar. İyi de niye sormadınız yani Ak Parti Sami Aydın beş yıl iktidardaydı, ne harcadı, ne etti, bu şehre ne getirdi, ne götürdü? Basın mensupları ve halkımız dahil hiç bunu sormadı sorgulama kültürünü kaybettik neredeyse. Maalesef durum öyle. Geldik bugüne. Şu anda Hilmi Bilgin, sayın belediye başkanımız. Beş yıllık görev dönemini tamamlamak üzere. Yani halka diyorum, gezdiğim yerde işyerlerinde kardeş önce bir hesap sorun ya. Sonra diyorum ki basın mensupları arkadaşlarımıza, siz de sorun. E ben de buradan bakın çatır çatır soruyorum. Hilmi Bilgin için seçim günü hesap günüdür. Özellikle onun için. Çünkü beş yıl emaneti aldı ne yaptı? Bunun cevaplanması lazım bu hesabı bu muhasebeyi yaptıktan sonra da diğer adaylarla veya kamuoyu önünde projelerini açıklayıp yeni bir beş yıl için destek istemesi, oy istemesi lazım doğal olanı bu ancak maalesef şu ana kadar hizmette rekor kırdık, hız kesmeden yola devam gibi sloganlar görüyoruz. Ya senin ne hızını gördü millet de hız kesmeden yola devam diyorsun. Sayın Başkan, hizmette rekor kırdık diyerek elli sekiz tane proje açıklamış. 58 tane işte proje vaadinde bulunulmuş, afiş yaptırılmış. Sonuçta toplasanız 12 tanesi yarım yamalak da olsa bir araya geliyor. Yani yüzde 20 projeler yerine getirilmiş, maalesef bizim belediye başkanımızın karnesi yüzde yirmi. Bunlar ne diyecek olan arkadaşlar olur Seyfe beli küçük sanayi ne oldu diyeceksiniz, Kızılırmak rekreasyon projesi yapıyordu reklamları animasyonları yapıldı Nerede bu? Sesini bile etmiyor. Yaşlılar bakım merkezleri yapıyordu nerede? Yok, Şemsi Sivasi Meydanı var. Nerede? Meydan Camisi ve Buğday Pazarı halin olduğu bölge. Ne yaptı? Makyaj Nereye? Perakende sebze haline yani yazıktır, günahtır. Günü kurtararak günlük makyajla bu şehir idare edilmez. Bütün AK Partililere söylüyorum Sami Bey dahil, il yöneticilerine dahil herkese söylüyorum Hilmi Bey'e zaten sürekli söylüyorum.’’

CHP Sivas Belediye Başkan Adayı Tacettin Kepenek ‘’Sivas'ın 50 yıl su sorunu olmayacak dendi altı ay sonra sular kesilmeye başladı adamın kendinden haberi yok, belediyeden haberi yok ve biz bu adamı belediye başkanı seçtik. Biz Sivas'ta hep birlikte yaşıyoruz. O suyu bütün partililer kullanıyor. Su kullanırken parti ayrımı var mı yok. Otobüs kullanırken var mı? Yok. Bu şehir hepimizin ortak değeri. Kişinin belediyeden, belediyenin sisteminden, suyundan haberi yok. Ağustos ayında diyor ki elli yıl su sorunu olmayacak Ekim ayından itibaren sular kesilmeye başlandı alelacele Pusat Özen Barajı'ndan su getirme derdi ve sonunda üç dört ay içerisinde geçici bir pansuman yapıldı. Sivas Belediyesi tarihinde hiç olmamış bir iş oluyor ben kırk yılını biliyorum gerçekten hiç olmamış bir iş, belediye başkanının ekibinden birisi cezaevine düşüyor görevdeyken, neyse bir müddet içeride kalıyor, Sayın Belediye Başkanı Çıkıp da kamuoyuna ya arkadaş bu arkadaşımızın şöyle bir derdi vardır, şöyle bir olay oldu gibi bir açıklama yapmak yok, Nerede bir vatandaşa hesap verme? Yok. O yetmedi Seçime iki ay kala diğer bir belediye başkan yardımcısı. Güya istifa etti. Aslında görevden alındı. Sebep? Çık açıkla seçime iki ay kala bunlar sizin ekibiniz. Yani belediye başkanının kendi ekibi. Nedir? Sorun konu ne? Bir açıklama duydunuz mu? Ben duymadım. Kapalı kapılar ardında karanlık bir dünyanın içinde böyle bir yöneticilik olmaz. Bunun herkes hesabını sorsun Memleket bizim gideceğimiz yer yok. Burada yaşayacaksak her şeyimiz şeffaf olacak. Özellikle bu belediye başkanı olarak seçtiğimiz kişilerin hesap verir durumda olması lazım’’ şeklinde konuştu.

Sayın Belediye Başkanı beş yılda toplam 470 milyon dolar bir bütçe harcamış. Yani yaklaşık olarak yılda 100 milyon dolara denk geliyor. Oturuyoruz, çalışıyoruz. Her yılın bütçesi belli. Sorun bütçenin 470 milyon dolar olması ya da toplam harcanan paranın 470 milyon dolar olmasında değil, sorun bu paranın nereye harcandığında hadi diyelim ki sen 200, 270 milyon dolarını işçilik giderlerine harcadın, peki geri kalan 200 milyon dolarlık ne yaptın? Elle tutulur, gözle görülür üç tane park var Yumurta tepe, Şehit savcı Selim Kiraz, Yeni yapılan eski Numune Hastanesi'nin yeri, İstiklal Caddesi alt geçit, Ali Baba, Kılavuz bağlantı yolu, elle tutulur diyorum bak. Başka? Eğer diğerlerine de sahipleniyorsa, Numune Hastanesi'nin üstündeki üst geçit Kara Yolları tarafından yapıldı, Spor tesisleri Spor Bakanlığı bütçeleriyle yapılıyor. Altınkale dedikleri bir yer var Valilik yaptı bu sahipleniyor, Hamidiye Kültür Parkı var. Valilik işletemiyorlar, Belediyeye devrettiler Yıldız dağı ayrı bir muamma. Ya bu memleketin parası böyle çarçur edilip bir hevesle bir şeyler yapılıp ondan sonra kaldırılıp yüz çevrilip yatırımlar atıl hale getirilir mi? İnsan biraz Allah'tan korkar. Daha sayılacak örnek olacak bir çok proeje bu şekilde mevcut ama çok uzatmadan son olarak da platon demiş ki siyasetçilerle uğraşmamanın cezası sizden daha niteliksiz olanlar tarafından yönetilmenize yol açar. Onun için de ben bu işin içine girdim. Takdir sizin takdir Allah'ın’’ ifadelerine yer verdi.

Düzenlenen programda Sivas Belediyesi tarafından yerine getirilmeyen birkaç projeye daha değinen Tacettin Kepenek kendi projelerini ilerleyen günlerde görsel ile beraber kamuoyuna açıklayacaklarını dile getirdi.

Konuşmaların ardından CHP Sivas belediye Başkanı Tacettin Kepenek Meclis Üyesi Adayları ve partililer ile kamera karşısına geçti.

Advert Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Okul Müdürü Gülez’in Yaptığı Yanına Kar Kalmayacak

Okul Müdürü Gülez’in Yaptığı Yanına Kar Kalmayacak

20-04-2024 - Güncel

Milli Eğitim'de Gülez Skandalı

Milli Eğitim'de Gülez Skandalı

20-04-2024 - Güncel