SCÜ Yönetimi hız kesmeden 6 Şubat depreminin izlerini silmeye gayret gösteriyor…

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) 6 Şubat depremi sonrası kuruma bağlı merkez yerleşke ve ilçelerde depremden etkilenen binaların zemin etüdü ve raporlaması çalışmaları sona erdi.

Güncel - 27-09-2023 23:46

SCÜ Yönetimi hız kesmeden 6 Şubat depreminin izlerini silmeye gayret gösteriyor…

Sivas’ın Gürün Meslek Yüksekokulundaki bulunan 2 binanın teknik çalışmaları sona ererken, yapılan zemin etüdü ve karot model alma çalışmaları sonunda okulun ana binasının yıkımına ek binanın ise güçlendirilmesine karar verildi.

Bu kapsamda yıkım, ihale ve yapım, yenileme çalışma süreci yürüten Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Yönetimi öğrencileri mağdur etmemek adına 2023/2024 Eğitim öğretim yılına yetiştirmeye hız kesmeden üst düzey gayret ediyor.

Çalışmaları yerinde incelemek üzere, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ünal Kılıç ve Genel Sekreter Doç.Dr. Enis Baha Biçer bugün Sivas’ın Gürün ilçesine gitti.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ünal Kılıç ve Genel Sekreter Doç.Dr. Enis Baha Biçer bugün yerinde yaptığı incelemede İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tahsis edilen ve geçiçi olarak kullanılacak okul binasındaki yapım çalışmalarını hakkında bilgiler aldı ve yıkımı haftaya başlayacak olan binayı gezdi.

Prof. Dr. Ünal Kılıç ve Genel Sekreter Doç.Dr. Enis Baha Biçer'e Gürün Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hidayet Takcı ve yönetimi eşlik etti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ünal Kılıç yaptığı açıklamada; “Süreç yönetimimiz tarafından an be an takip edilmektedir, Rektör hoca ve bizler bu önemli konuyu çok önemsiyoruz devletimiz tüm olanaklarını seferber edilmiştir biran önce tamamlamaya gayret gösteriyoruz ödenek konusunda hiçbir sıkıntımız yok” ifadelerine yer verdi.

Genel Sekreter Doç.Dr. Enis Baha Biçer  ise yaptığı açıklamada; “T.C Çevre Bakanlığının kriterlerine uygun olarak uzman kadrolar ve teknik ekipmanlar ile gerçekleştirilen depreme dayanıklılık raporlama süreci sonuçlarına göre uluslararası standartlar kapsamında çalışmalar yürütülmektedir, Gürün halkı, öğrencilerimiz, personelimiz rahat olsun” dedi.

İnceleme sonunda, Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Ünal Kılıç, Genel Sekreter Doç. Dr. Enis Baha Biçer, Gürün Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Hidayet Takcı ve okul yönetimi göreve yeni atanan Kaymakam Abdullah SARI’yı makamında ziyaret ederek göreve başlamasından dolayı hayırlı olsun ziyaretinde bulundular ve konuyla ilgili bilgiler verdiler ve destek istediler.

Advert Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Okul Müdürü Gülez’in Yaptığı Yanına Kar Kalmayacak

Okul Müdürü Gülez’in Yaptığı Yanına Kar Kalmayacak

20-04-2024 - Güncel

Milli Eğitim'de Gülez Skandalı

Milli Eğitim'de Gülez Skandalı

20-04-2024 - Güncel