Naci Görür bir kez daha uyardı: Deprem yaklaşıyor, vaktimiz daralıyor

Yer bilimci Naci Görür, Marmara depremiyle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Görür, depremin yaklaştığını söyledi.

Güncel - 14-09-2023 13:13

Naci Görür bir kez daha uyardı: Deprem yaklaşıyor, vaktimiz daralıyor

6 Şubat depremlerinin ardından resmi rakamlara göre 50 binden fazla insan hayatını kaybetti. Hala yakınını bulamamış insanlar var. Depremin maddi boyutu hükümet tarafından 110 milyar dolar olarak açıklandı. Binlerce insan hala evsiz ve çadırlarda yaşamaya devam ediyor.

Sözcü'den Deniz Gez'in haberine göre, çok sayıda bölgede temiz su, hijyen malzemelerine erişim sorunu yaşanıyor. Fakat asıl tehlike uzmanların yıllardır uyardığı İstanbul… Büyük Marmara depremi için her gün bir geri sayım. Hızla yaklaşan yıkım her geçen gün daha da yaklaşıyor. Marmara’da meydana gelecek depremin büyüklüğünü, kaç insanın depremden doğrudan etkileneceğini, yıkılacak bina sayısını, maddi zararı ve oluşacak çevre felaketini yer bilimci ve Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür anlattı. 

'24 ŞEHİRDE 7 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM OLABİLİR'

Türkiye'de 24 kentin doğrudan fay hatlarının üzerinde bulunduğunu açıklayan Görür, “Türkiye’de çok büyük yerlerde 7 ve üzeri deprem beklemek mümkün. Bunu kabul etmek gerekiyor. Türkiye’nin her yerinde, her an 7 büyüklüğünde deprem olabilir. Bunu kabullenelim. Bunların olmadığı yerleri ancak biz iğneyle ararsak size söyleyebiliriz. 23-24 kentimiz doğrudan doğruya fay hatlarının üzerinde oturuyor. Yani bu kentlerin içinden geçiyor bu faylar. Bu şehirler gerçekten riskli” dedi.

Advert Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Okul Müdürü Gülez’in Yaptığı Yanına Kar Kalmayacak

Okul Müdürü Gülez’in Yaptığı Yanına Kar Kalmayacak

20-04-2024 - Güncel

Milli Eğitim'de Gülez Skandalı

Milli Eğitim'de Gülez Skandalı

20-04-2024 - Güncel