Haspolat adaylığını coşkulu bir kalabalık eşliğinde açıkladı…

Sevtap Haspolat CHP Sivas Merkez İlçe Başkanlığına adaylığını coşkulu bir kalabalık eşliğinde açıkladı.

Güncel - 19-08-2023 15:07

Haspolat adaylığını coşkulu bir kalabalık eşliğinde açıkladı…

Haspolat yaptığı açıklamada; “İyi günde, kötü günde her zaman partimize omuz veren, güç veren, destek veren, emektar, fedakâr ve cefakâr yol arkadaşlarım, Çok kıymetli basın mensupları, Sizleri en içten sevgi, saygı ve muhabbetlerimle selamlıyorum.

Merkez İlçe Başkanlığı Adaylık açıklama toplantımıza hepiniz hoşgeldiniz… Çıkmış olduğum bu yolculuğun başından itibaren, bana her türlü desteği veren ve bu yolculuğun bayraktarlığını üstlenmem konusunda mütevazilik göstererek beni onurlandırılan, birlikte çalışmanın mutluluğunu bana yaşatan, birbirinden kıymetli ekip arkadaşlarıma ve partili yol arkadaşlarıma teşekkür ederek konuşmama başlamak istiyorum.

Bugün kendi adıma çok kıymetli olduğunu düşündüğüm bir yolculuğun başındayım. 4 Eylül 1919’ da “Manda ve himaye kabul edilemez!” diyerek yola çıkan ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve yol arkadaşlarını 108 gün boyunca milli mücadele ruhu içinde ağırlayan, Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı ve partimizin ilk kurultayının yapıldığı şehirden merkez ilçe başkanı adayı olmam çok daha onur ve gurur vericidir.

Bu bilinçle almış olduğum sorumluluğun ne kadar önemli olduğunun farkındayım ve bu durum almaya talip olduğum görevin ağırlığını her şartta bana hissettirmektedir. Değerli yol arkadaşlarım, sizlere kısa olarak neden aday olduğumu anlatmak istiyorum. Özellikle son yıllarda Cumhuriyet Halk Partisi Sivas ailesinde kaybolan birlik, beraberlik ve kardeşliği yeniden egemen kılmak, “Ben değil biz” ilkesiyle yol yürümek için merkez ilçe yönetimine talip olduk. Aday olduğumuz bu kıymetli görevde hiçbir zaman ayrıştıran, ötekileştiren, dışlayan bir anlayış içerisinde bulunmayacağız. Düşüncesi ne olursa olsun, birleştirici, bütünleştirici ve eleştirilere açık bir şekilde hareket ederek, Partimizi layık olduğu yerlere taşıyacağız. Doğru olan projeleri bütün detaylarıyla değerlendirerek, gerçekleştirmek için var gücümüzle çalışacağız.

Partimiz yararına olan her şeyi ortak akıl yoluyla çözerek çoğulcu ve katılımcı yönetim anlayışı içinde hareket edeceğiz. Parti içerisinde demokratik sistemin işlemesi için her platformda tavrımızı net bir şekilde ortaya koyacağız. Sorumluluk alanımızda olan tüm yerleşkelerde oy oranımızı artırıp eğitimli, konulara hakim ve liyakatli yoldaşlarımızı sandık bölgelerinde sabit temsilci yaparak ilimizin tüm sorunlarını anında değerlendirip çözüm önerilerimizi sunacağımız bir sistemi hayata geçireceğiz. Bu düşüncelerim ve yönetim anlayışımla ilgili proje ve değerlendirmelerimi 27 Ağustos Pazar günü yapacağımız kongremizde partili yol arkadaşlarımla birlikte Sivas kamuoyu ile daha detaylı şekilde paylaşacağım.

Değerli yol arkadaşlarım, ilçe başkan adaylığımın önce ülkem, şehrim, partim ve şahsım adına güzellikler ve umutlar getirmesini temenni ediyorum. Bugün burada şahsımı ve yol arkadaşlarımı onurlandırıp geldiğiniz için başta hanımefendiler, gençler, kıymetli partililerimiz ve basın emekçilerimize sonsuz teşekkürler ediyorum. Yolumuz açık olsun, yolunuz açık olsun… Sevgiyle, saygıyla ve cumhuriyetle kalın, sağolun, varolun… “ ifadelerine yer verdi.

İl Başkanı Haydar Öztürk'un bugün itibariyle gitmeye hazır olduğu delegeler tarafından ifade edilmeye başladı...

 

Sevtap HASPOLAT KİMDİR?

Sevtap HASPOLAT, 1974 yılında Sivas’ın Divriği İlçesinde dünyaya geldi.

İlkokulu Divriği’de, Ortaokulu ve Lise eğitimini Sivas’ta tamamladı. 1992 yılında Orhan HASPOLAT ile evlendi. Aile büyüklerinin mensup olduğu ve gönül verdiği Cumhuriyet Halk Partili olma ve Cumhuriyetimizin temel değerlerini savunma düşüncesine küçük yaşlardan itibaren ilgi duymaya başladı. Yaşamı süresince Cumhuriyet Halk Partisi’ne karşı samimi bir şekilde aidiyet duygusu hissetti. Gönüllü olarak hem birey hem de aile fertleri ile Cumhuriyet Halk Partisi’nin tüm organizasyonlarına, mitinglerine, toplantılarına katıldı.

2015 yılında, 25. ve 26.Dönem Sivas CHP Milletvekili Ali Akyıldız beyin daveti üzerine Partiye resmi üyeliğini yaparak aktif siyasete dahil oldu. 2018-2019 yılları arasında 2 yılsüreyle, Cumhuriyet Halk Partisi Sivas İl Örgütü Kadın Kolları’nda Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. Bu süre içerisinde etkin bir şekilde Parti propaganda çalışmalarını ekip arkadaşları ile birlikte yürüttü. 2019 yılı yerel seçimlerinde, Sivas Belediyesi Meclis Üyeliğine Cumhuriyet Halk Partisi’nden aday oldu. Seçim süresince özellikle kadın seçmenlere yönelik başarılı çalışmalar yaptı. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarına gönüllü olarak katkıda bulundu. Cem Vakfı Sivas Şubesinde sürdürdüğü gayretli çalışmaları sonucunda Cem Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi. 2019 yılında ise Cem Vakfı Sivas Şubesi Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. Halen bu görevini devam ettirmektedir. 2020 yılında başarılı çalışmalarından dolayı Sivas Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeliğine seçildi. Sivas’ta faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ile iş birliği halinde kadınlara, gençlere ve çocuklara yönelik çeşitli proje faaliyetlerinde görev aldı. Akıl Oyunları ve Satranç sporuna ilgisinden dolayı Varyant Gençlik Spor Kulübüne katıldı. Satranç sporunun yaygınlaştırılması projelerinde görev aldı. Satranç Antrenörü olarak eğitimler verdi.

Satranç Hakemi olarak birçok turnuvalarda görev aldı. 2023 yılında Türkiye Satranç Federasyonu Sivas Divriği İlçe temsilcisi olarak görevlendirildi. Uyumlu lider kişiliği, insanlarla kurduğu etkin iletişimi, cana yakınlığı, ekip çalışmasına olan yatkınlığı, fedakarlığı, samimiyeti ve sosyal ilişkileri ile her zaman toplum içerisinde ön planda oldu. Şimdi ise, edindiği tecrübe ve birikimlerini, aldığı eğitimlerini, oluşturduğu toplumsal saygınlığı, mensubu olmaktan gurur duyduğu Cumhuriyet Halk Partisi’nin daha ileriye gitmesi, daha fazla insanın Partisinin ilke ve değerlerini tanıması ve bilmesi, şehrinin ve ülkesinin her yönden gelişmesi için aktif siyasetin içinde harekete etmek istiyor. Cumhuriyet Halk Partisi’nin genel ilkeleri doğrultusunda, Partisinin tüzüğünde belirtilen hedeflerini yerine getirmek için Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun liderliğinde Sivas İl Örgütü’nün Merkez İlçe Başkanlığına aday olmak istiyor.

Sevtap HASPOLAT kendisini, Cumhuriyet Sevdalısı bir siyasetçi, toplumsal duyarlılığı üst seviyede bir kadın, şefkati ve kuşatıcılığı ile bir anne, sosyal sorumluluğunun bilincinde olan bir Sivil Toplum gönüllüsü, farkındalık çalışmaları yapan bir aktivist olarak tanımlıyor. Sevtap HASPOLAT, evli ve iki çocuk annesidir.

Advert Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Okul Müdürü Gülez’in Yaptığı Yanına Kar Kalmayacak

Okul Müdürü Gülez’in Yaptığı Yanına Kar Kalmayacak

20-04-2024 - Güncel

Milli Eğitim'de Gülez Skandalı

Milli Eğitim'de Gülez Skandalı

20-04-2024 - Güncel