"Kimin mal varlığı fazlaysa o daha çok vergi ödemeli"

Cumhur İttifakı ortaklarından BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Ak Parti'yi eleştirerek "Kimin mal varlığı fazlaysa o daha fazla katkı sağlamalı, daha fazla vergi ödemeli" açıklamasında bulundu.

Güncel - 28-07-2023 03:34

Genel seçimlerde milletvekili seçilemeyen ancak Cumhur İttifakı’na destek veren Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin İstanbul İl Başkanlığı’nda gündeme ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Destici, Ak Partiyi eleştirerek verginin zenginlerden daha çok alınması gerektiğini vurguladı. Destici duruma yönelik olarak "ahlaki değil' yorumunu yaptı.

"70’Lİ YILLARIN ÇÖZÜM YOLLARIYDI"

Destici, şu ifadeleri kullandı:

"Vergi artışlarıyla bütçe açığını kapatmak, bunlar 70’li yılların çözüm önerileri, çözüm yollarıydı. Bugün artık vatandaşımız daha farklı çözümler bekliyor, daha konforlu çözümler bekliyor. Kendi hayatını zorlaştıracak değil ya da kemerini böyle son iliğine kadar sıkacak şekilde değil daha böyle konforlu daha rahat çözümler bekliyor.

"KİMİN MAL VARLIĞI FAZLAYSA..."

Bütçe açıkları elbette kapatılmalı, ama bu sadece dolaylı vergiler vasıtasıyla fakir, zengin ayırt etmeden vatandaşların hepsinin sırtına birden yüklenmemeli. Kimin mal varlığı fazlaysa o daha fazla katkı sağlamalı, daha fazla vergi ödemeli.

Advert Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Okul Müdürü Gülez’in Yaptığı Yanına Kar Kalmayacak

Okul Müdürü Gülez’in Yaptığı Yanına Kar Kalmayacak

20-04-2024 - Güncel

Milli Eğitim'de Gülez Skandalı

Milli Eğitim'de Gülez Skandalı

20-04-2024 - Güncel