2 Temmuz 1993'te Hayatını Kaybedenler Anıldı

2 Temmuz 1993'te Madımak Oteli'nde yaşanan üzücü olayda hayatını kaybedenler dualarla anıldı.

Güncel - 02-07-2023 12:54

2 Temmuz 1993'te Hayatını Kaybedenler Anıldı

Anma programı kapsamında; Sivas Valisi Dr. Yılmaz Şimşek, Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, il protokolü ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Tarihi Valilik Binası önünden Sivas Bilim ve Kültür Merkezi'ne yürüyerek burada oluşturulan anı köşesine karanfil bıraktı.

Sivas Valisi Yılmaz Şimşek yaptığı konuşmada; 30 yıl önce Sivas’ta Madımak Oteli’nde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı anmak için bir araya geldikleri ifade ederek; “Bu mekânda yaşanan acı olayın yıldönümündeyiz. Burada hayatını kaybeden canlar için karanfil bıraktık, onlar için dua ettik. Hepsine Allah’tan rahmet diliyorum.” dedi.

-Acı Hepimizin Ortak Acısı

Vali Yılmaz Şimşek, yaşanan acı olayın herkesin ortak acısı olduğuna dikkat çekerek, “Burada hayatını kaybeden her bir vatandaşımızın acısını yüreğimizde hissediyoruz, hissetmeye de devam edeceğiz. Bundan sonrada bu tür olayların yaşanmaması için hepimizin üzerine düşen görev ve sorumluluklar var. Birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirmeliyiz. Birbirimize daha da yakınlaşmalıyız. Sevgi ve hoşgörü tohumlarını tekrar yeşertmeliyiz. Çünkü aramıza Âşık Veysel gibi, Pir Sultan Abdâl gibi, Ruhsati gibi ozanlarımızda bizlere kardeşlik hoşgörü ve sevgi mesajları vermişlerdir. İnşallah bu mesajları doğru algılayıp bizlerde birlik beraberliğimizi daha da pekiştireceğiz. Hoşgörü iklimini tekrar inşa edeceğiz, hep diri tutacağız. İnşallah bizlerden sonraki nesillere barış dolu, sevgi dolu bir dünya bırakmış olacağız” ifadelerini kullandı.

-Birlik ve Beraberlik İçerisinde Yaşayacağız

Cem Vakfı Genel Başkanvekili Hasan Sezgin ise, 2 Temmuz 1993 tarihinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet dileyerek; “Bu yaşanan acı olay Sivas’a, Sivaslılara mâl edilemez. Bu olay bir grubun gerçekleştirdiği olaydır. Madımak olayını anmak için Türkiye’de alevi olmamıza gerek yok. Başbağları anmak için de sünni olmamıza gerek yok. Hepimiz insan evladı olarak doğuyoruz. Mesele insan olmaktır. Bu tür olayların bir daha yaşanmaması için birlik ve beraberlik içerisinde elimizden gelen tüm çabayı göstermeliyiz.” dedi.

Advert Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Okul Müdürü Gülez’in Yaptığı Yanına Kar Kalmayacak

Okul Müdürü Gülez’in Yaptığı Yanına Kar Kalmayacak

20-04-2024 - Güncel

Milli Eğitim'de Gülez Skandalı

Milli Eğitim'de Gülez Skandalı

20-04-2024 - Güncel