Bozyigit: “14 Mart 1919 tarihi milletimizin bağımsızlık ruhunu da temsil ediyor”

Eğitimci iş insanı Onur Feridun Bozyigit, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Güncel - 13-03-2023 23:20

Bozyigit: “14 Mart 1919 tarihi milletimizin bağımsızlık ruhunu da temsil ediyor”

Bozyigit, her mart ayının 14 'ünde kutlanan Tıp Bayramının ülkemizde Tıp çalışanlarının sorunlarının tartışıldığı, başarılarının ödüllendirildiği önemli bir gün olduğunu belirtti.

Tıp Bayramı olarak kutlanan 14 Mart 1919 tarihinin milletimizin bağımsızlık ruhunu da temsil ettiğini söyleyen Bozyigit,  bu tarihi önemli kılan tarihi olayı şu şekilde anlattı.

Tarih 14 Mart 1919. İstanbul işgal altında. Üçüncü sınıf öğrencisi Hikmet Boran ve önderliğindeki Tıp Okulu öğrencileri işgali protesto için toplanmışlardı." Yurtlarını savunma harekâtı olarak başlayan bu ruh daha sonra bağımsız bir devletin kuruluş kadrosunda da önemli rol oynamışlar canlarını, ülkeleri ve idealleri uğruna ĥiç tereddüt etmeksizin feda etmişlerdir"

Sivasta düzenlenen kongrede mandayı kabul edenlerin Amerkan mandası mı İngiliz mandası mı olsun tartışmalarına seyirci kalamayan Hikmet Boran’ın ve Mustafa Kemal Atatürk ' ü duygulandıran ve O' na Kurtuluş Şavaşının tek parolasının "Ya İstiklal Ya Ölüm" olduğunu belirten tarihi konuşmasını yaptıran  şu sözlerini saygı ve minnetle tekrarlama isteğini belirtti.

"Paşam; murahhası bulunduğum Tıbbiyeliler beni buraya İstiklal davamızı başarmak yolundaki mesaiye katılmak üzere gönderdiler.

Mandayı kabul edemem. Eğer kabul edecek olanlar varsa, bunlar her kim olursa olsun şiddetle ret ve takbih ederiz. Farzımuhal manda fikrini siz kabul ederseniz sizi de reddederiz!"

Feridun Onur Bozyigit temellerinde bağımsızlık ruhunun olduğu bu günün  "Ülkemizin ve dünyanın her köşesinde, insan sağlığının kutsallığından ödün vermeden, gece gündüz, üstün bir sabırla çalışan tüm sağlık çalışanlarımız icin kutlu olması diliyorum" dedi

Advert Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
CAK’ın “Deprem ve Afet Bilinci” eğitimi Sivas’ın ilçe MYO’larında başladı…

CAK’ın “Deprem ve Afet Bilinci” eğitimi Sivas’ın ilçe MYO’larında başladı…

18-04-2024 - Güncel

Erdoğan: Sayın Özel'e kapımız açık, oturur konuşuruz

Erdoğan: Sayın Özel'e kapımız açık, oturur konuşuruz

17-04-2024 - Güncel