Sivas Cumhuriyet Üniversitesine Akademik İlan tepkisi hız kesmeden sürüyor…

31 Aralık 2022 tarihli Cumhuriyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım ilanında yine skandal kararlara imza atıldığı görülmektedir.

Güncel - 01-01-2023 02:10

Sivas Cumhuriyet Üniversitesine Akademik İlan tepkisi hız kesmeden sürüyor…

Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde öğrencisi olmayan ve ÖSYM’nin kılavuzunda bile yer almayan Çevre Mühendisliği bölümüne 5. Profesör ilanı açılırken, lisans öğrencisi full, yüksek lisans programı olan ancak hiç profesörü bulunmayan ve bu nedenle doktora programı açılamayan Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümüne yine bir yıldır çıkan üçüncü kadro ilanında da profesörlük şartları sağlayan hocaya kadro keyfi olarak açılmadığı kamuoyu içerisinde yüksek sesle ifade edilmektedir.

Daha önceki kadro ilanlarında da kasten bu bölüme yine profesör kadrosu verilmemiş; bu nedenle birçok yüksek lisans öğrencisi başka şehirlere gitmek zorunda bırakılarak mağdur edilmektedir. Bu konunun rektörlüğe de defalarca iletilmesine ve öğrencilerin mağduriyeti dile getirilmesine rağmen keyfi olarak bu bölümün doktora programının açılması bir yıldır bir profesör şartı nedeni ile geciktirilmektedir. Bu durum Elektrik elektronik Mühendisliği’nin akademik gelişimini de fazlasıyla engellemektedir.

Zaten Mühendislik Fakültesindeki 12 bölümden sadece iki bölüm full öğrenci almaktadır ( Bilgisayar ve Elektrik Elektronik Mühendisliği), işin garibi de sırası gelen profesör kadrosu verilmemektedir.

Bu olay akademik çevre başta olmak üzere Sivas halkının aklıyla dalga geçmek mi ya da Sivas’a ihanet midir ?

Advert Advert Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Reha Kars’a Destekler Çığ Gibi Büyüyor

Reha Kars’a Destekler Çığ Gibi Büyüyor

16-03-2024 - Güncel

BBP GENEL MERKEZİ SİVAS’TA KAMP KURDU

BBP GENEL MERKEZİ SİVAS’TA KAMP KURDU

15-03-2024 - Güncel