Erdoğan: 2023’te son kez destek istiyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "2023'te milletten kendi adımıza son kez istediğimiz destekten alacağımız güçle Türkiye Yüzyılı inşasını başlatıp bu kutlu bayrağı gençlere teslim edeceğiz" diye seslendi.

Güncel - 10-12-2022 20:34

Erdoğan: 2023’te son kez destek istiyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Samsun'da Cumhuriyet Meydanı'nda toplu açılış töreninde konuştu.

Erdoğan, konuşmasında "2023'te milletten kendi adımıza son kez istediğimiz destekten alacağımız güçle Türkiye Yüzyılı inşasını başlatıp bu kutlu bayrağı gençlere teslim edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçen hafta açıkladığı ekonomi danışmanı Jeremy Rifkin'e tepki göstererek, "Öyle ithal danışmanlarla yürümedik biz bu yollarda, siz varsınız yeter. Nedir o ithal danışman falan, geç o işleri geç" diye seslendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Samsun'un Milli Mücadele'nin ilk adımının şehri, istikbalin de istiklalin de kıymetini en iyi bilen şehir olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Anadolu'daki bin yıllık varlığımızın neredeyse her günü istiklal mücadelesiyle geçmiştir. Bugün de aynı mücadeleyi farklı amaçlarla vermeyi sürdürüyoruz. Ülkemizin yönetimini üstlendiğimiz 20 yıl boyunca da sayısız örneğiyle bu mücadelenin içinde yer aldık. Vesayetçilerden darbecilere, teröristlerden ekonomik tetikçilere kadar her çeşidinden tehdide karşı milletimiz ve devletimizin bekasını savunduk. Asırlardır önümüze kurulan tuzakların gayesi açıktı. Amaç, Türkiye'yi yeniden inşa edilen küresel siyasi ve ekonomik düzenin dışında bırakmaktı.

ALTILI MASA'YI HEP BİRLİKTE ÇÖKERTECEĞİZ: Yeri geldi sinsi oyunlarla asırlık yurtlarımızı bizden kopardılar. Yeri geldi kayıplarımızın acısıyla bizi iki büklüm ettiler. Yeri geldi mezhep, yeri geldi köken farklılıkları üzerinden birbirimize düşürdüler. Yeri geldi içimizdeki tetikçilerini üzerimize saldılar. Yeri geldi terör örgütleri üzerinden terbiye edilmeye çalışıldık. Ama biz bunların hiçbirini yutmadık. Gabar'da, Cudi'de, Tendürek'te, Bestler Dereler'de bunları çökerttik mi? Ne demiştim hatırlayın, 'Bunların inlerine gireceğiz, inlerine.' Girdik. Şimdi parlamentomuzda bu terör örgütünün uzantıları var. Bu uzantıları da 2023'te hep birlikte temizlemeye hazır mıyız? İnşallah 2023'te artık parlamentomuz gerçek sahipleriyle ihya olacak, inşa olacak. Bu altılı masayı, bunları hep birlikte çökerteceğinize inanıyorum.

ÜZERİMİZDE ASIRLARDIR UYGULANAN SENARYOLARI ÇÖPE ATTIK: Aşağı yukarı aynı şartlarda kalkınma yarışına başladığımız kimi ülkeler alıp başını giderken biz geri kalmışlığa yıllarca mahkum edildik. Hükümete geldiğimizde tüm bu faturaların ağır yükü altında, beli bükülmüş bir Türkiye vardı. Ülkeyi yönetme sorumluluğunu alınca Allah'ın yardımı ve milletimizin desteğiyle kolları sıvayıp hemen işe giriştik. Bir yandan tarihimizin en büyük demokrasi ve kalkınma hamlesini başlatırken diğer yandan üzerimizde asırlardır uygulanan senaryoları birer birer yırtıp çöpe attık.

TÜRKİYE ARTIK EMİR ALAN DEĞİL, EMİR VEREN BİR ÜLKE: Türkiye'yi 81 vilayeti ve 85 milyon vatandaşıyla eğitimden sağlığa, güvenlikten adalete, ulaştırmadan enerjiye, şehircilikten spora, her alanda dünyanın birinci ligine çıkartacak eser ve hizmetlere kavuşturduk. Hamdolsun 20 yıldır asırlık sorunları çözmekle kalmadık, gelişmiş ülkelerin bile gıptayla baktığı ve örnek aldığı bir hizmet altyapısı kurduk. Şimdi ne diyorlar? 'Türkiye gerçekten farklı bir ülke. Türkiye artık emir alan değil, emir veren bir ülke.' Yaşanan her küresel kriz, ülkemizin sahip olduğu gücün daha iyi anlaşılmasına vesile oluyor.

TÜRKİYE YÜZYILI'NI BERABER KURACAĞIZ: Dünyanın dört bir yanına ürettiğimiz aşıları, ilaçları gönderdik. Niye? Çünkü biz veren eldik. Ve ne dedik? 'Veren el, alan elden hayırlıdır.' Küresel emtia ve tedarik krizinde üretim altyapımızın gücünü gördük. Ekonomide küçülmenin konuşulduğu bir dönemde istihdam kapasitemizin gücünü gördük. Enerji krizinde imkanlarımızı en üst seviyede harekete geçirmek için yaptığımız yatırımların gücünü gördük. Velhasıl her krizde, kendi gücümüze dayanarak, yeni fırsatları değerlendirme potansiyelimizi biraz daha ileriye taşıdık. Türkiye Yüzyılı'na işte böyle bir iklimde giriyoruz. Bunun adı Türkiye Yüzyılı, bunu beraber kuracağız.

TÜRKİYE, İÇİNDEKİ MANKURTLARI TASFİYE ETTİKÇE KENDİNE GELMİŞTİR: Ülkemizin sadece geçtiğimiz 10 yılında olup bitenler dahil bu kadim mücadelenin ne kadar derin olduğunu ne kadar acımasız yürütüldüğünü göstermeye yeterlidir. Üstelik unutmayın derenin taşıyla derenin kuşunu vurma misali, bu sinsi alçaklıkların hepsinde de kendi insanımız kullanıldı. 'Alevi, Sünni' dediler. 'Sağcı, solcu' dediler. 'İlerici, gerici' dediler. 'Kürt, Türk' dediler. Hep bizi birbirimize kırdırdılar. Sadece PKK ve FETÖ terör örgütlerinin ülkemize insani maliyeti bile tek başına onlarca yıla bedeldir. Türkiye, bu tuzakları çözdükçe, içindeki mankurtları tasfiye ettikçe, gücünü geçirdikçe adeta kendine gelmiştir.

2023’TE SON KEZ DESTEK İSTİYORUZ: İnşallah 2023'te milletimizden kendi adımıza son defa istediğimiz destekten alacağımız güçle Türkiye Yüzyılı'nın inşasını başlatıp bu kutlu bayrağı gençlerimize teslim edeceğiz. Bizim büyüklerimizden devraldığımız Türkiye ile gençlerimize devredeceğimiz Türkiye arasındaki asırlık farkı akıl ve vicdan sahibi herkes görmektedir.

ÖYLE İTHAL DANIŞMANLARLA YÜRÜMEDİK BİZ BU YOLLARDA: Kardeşlerim, yaklaşık yarım asrı bulan siyasi hayatımız neredeyse her gün hangi sıfatla, hangi konumla olursa olsun, hep milletimizin içinde ona hizmet etmekle geçti. Bu kardeşiniz 50 yıldır siyasetin içinde 50 yıldır sadece halkıyla beraber yürüdü, halkıyla beraber yattı, kalktı ve dört bir yanını ülkemizin dolaştık. Buralara böyle geldik. Biz milletimize karşı daima hasbi olduk, hesabi olmadık. Hep milletimizin diliyle konuştuk. Milletimizin sevinciyle sevindik. Milletimizin öfkesiyle öfkelendik. Ve üstat ne diyor? 'Ey düşmanım. Sen benim ifadem ve hızımsın. Gündüz geceye muhtaç, bana da sen lazımsın.' Öyle ithal danışmanlarla yürümedik biz bu yollarda. Siz varsınız yeter. Nedir o ithal danışmanlar filan falan. Geç o işleri geç. Gözümüzle, kalbimizle hep milletimize baktık. Hamdolsun geçtiğimiz tüm imkanları, istikametimizi bozmadan vermeyi başardık.

BUNCA YILDIR ÜLKEYİ YÖNETEN BİR KİŞİNİN EKSİKLERİ DE HATALARI DA OLABİLİR: İnsan, nisyan ile maluldür. Bunca yıldır ülkeyi yöneten bir kişinin elbette eksikleri de hatta hataları da olabilir. Eski Türkiye'nin en büyük sorunu, milletin yetki verdiklerinden ülkeye ve millete vermedikleri hizmetlerin hesabının sorulmamasıydı. Biz bu muhasebeyi kimseye bırakmadan, kendi kendimize yapıyoruz. Ülkemize kazandırdığımız eser ve hizmetleri vazifemizin gereği olarak görüyoruz. Bununla kalmıyor, söz verip de yapamadıklarımızın, yapmamız gerekip de henüz başaramadıklarımızın peşinden koşuyoruz. 

Advert Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Okul Müdürü Gülez’in Yaptığı Yanına Kar Kalmayacak

Okul Müdürü Gülez’in Yaptığı Yanına Kar Kalmayacak

20-04-2024 - Güncel

Milli Eğitim'de Gülez Skandalı

Milli Eğitim'de Gülez Skandalı

20-04-2024 - Güncel