Demirağ OSB'de Beşinci Fabrikanın Temeli Atıldı

Sivas'ta Cazibe Merkezleri Programı'na alınan Demirağ Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) beşinci fabrikanın temeli atıldı.

Bölgemiz - 15-06-2022 16:12

Demirağ OSB'de Beşinci Fabrikanın Temeli Atıldı

Cazibe merkezine dahil edilen Sivas Nuri Demirağ Organize Sanayi Bölgesi yatırım almaya devam ediyor. Şuana kadar 38 firma tahsisi yapılan OSB'de ilk etapta 14 bir kişilik istihdam hedefleniyor. Yatırımcıları cezbeden Nuri Demirağ OSB'de 100 milyon yatırım bedelli bir fabrikanın daha temelleri atıldı.

Temel atma törenine Sivas Valisi Dr. Yılmaz Şimşek, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede ve il protokolü katıldı. 40 bin dönüm alanda kurulacak fabrikada üretilmesi planlanan metal kesme testere tezgahları ve takım tezgahları üretimi yapılacak fabrikanın ilk olarak 4 farklı ülkeye ihracat yapması bekleniyor.

Temel atma töreninde açılış konuşması yapan firmanın yönetim kurulu başkanı Memduh Uz, 58 yıl önce taşınmak zorunda kaldığı memleketine fabrika kuracağı için mutlu olduğunu aktardı. Eski Sivas Milletvekilleri Ali Turan ve Selami Uzun da birer selamla konuşması yaparak, Demirağ OSB ile Sivas'ın çağ atlayacağını söyledi. Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken ise şehre yatırım yapmak isteyen herkese yardımcı olduklarını anlattı.

- Başkan Bilgin: Sivas Farklı Yerlere Gelecek

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ise Cumhuriyet'in 100. yılında "100 istihdam ve 100 üretim kapısı" parolasıyla başlatılan projede hedefe ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Sizlere şehrimiz adına teşekkür ediyoruz. Buranın hikayesi çok uzun ama en güzel noktaya getiren Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan oldu. Sivas çok farklı yerlere gelecek." dedi.

- Sanayi Tesisleri Anadolu’ya Yayılıyor

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, metal kesme testere tezgahları ve takım tezgahı üretimi yapılacak fabrikanın temel atma töreninde, sanayi tesislerinin Anadolu'ya yayılması konusunda çok önemli mesafe kat ettiklerini belirterek, "Özellikle birçok sanayi tesisimiz Marmara Bölgesi'nden hızla Anadolu'ya doğru yayılıyor." dedi.

Sivas'ın çok önemli bir yatırım merkezi olduğunu dile getiren Büyükdede, "Temelini attığımız ve diğer temeli atılan fabrikaların ülkemize, milletimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum." ifadesini kullandı.

- Vali Şimşek: Heyecanımız ve Mutluluğumuz Artıyor

Sivas Valisi Yılmaz Şimşek de memleketine yatırım yapan iş insanı Memduh Uz'a teşekkür etti.

Demirağ OSB'nin ‘Anadolu'nun dünyaya açılan kapısı’ vizyonuyla hem Sivas hem de bölge açısından büyük kalkınma hamlesi olduğunu vurgulayan Şimşek, "Bölgemizin, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın destekleri ve Sayın Cumhurbaşkanı'mızın takdirleri ile 'Cazibe Merkezleri' kapsamına alınmasının ardından bu kalkınma hamlesinin çok daha büyük bir ivme yakaladığını söyleyebilirim. Yaptığımız her tahsis, attığımız her temel ve üretime geçen her fabrika ile bizlerin de heyecanı ve mutluluğu her geçen gün artıyor." diye konuştu.

Özellikle nitelikli ve alanında söz sahibi firmaların Demirağ OSB'de yatırım yapmalarının bölgenin sürdürülebilir büyüme gerçekleştirmesi açısından son derece önemli olduğunun altını çizen Vali Şimşek, şunları kaydetti:

"Bölgemize şu ana kadar 38 firmamızın tahsisini gerçekleştirdik. Bu firmalarımızın toplam istihdam hedefi ise 14 bin kişi. İnanıyorum ki Demirağ OSB çok yakın zamanda bu istihdam hedefine ulaşacaktır. Bugün sektöründe öncü olan firmalarımızdan Uzay Makina'nın temelini atıyoruz. 40 bin metrekare alanda 100 milyon lira yatırımla kurulacak fabrikamızın şehrimizin üretim, istihdam ve ihracatına büyük katkı sağlayacağına inanıyorum."

Konuşmaların ardından dualar eşliğinde fabrikanın temeli atıldı.

 

Advert Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
İyi Partili Celal Dağgez tekrar memleketi Sivas’ta

İyi Partili Celal Dağgez tekrar memleketi Sivas’ta

24-11-2022 - Bölgemiz

TGF Anadolu Basını, Aksaray’da Buluşuyor.

TGF Anadolu Basını, Aksaray’da Buluşuyor.

23-11-2022 - Bölgemiz