CHP’li Tozkoparan’dan gazetemize açıklama…

2023 Genel seçim takviminin yaklaşması ve olası bir erken seçim ihtimaline karşı siyasi partilerde seçim hazırlıkları hız kazanırken Milletvekili aday adaylarınında kimler olacağı yavaş yavaş belli olmaya başladı.

Bölgemiz - 11-06-2022 22:53

CHP’li Tozkoparan’dan gazetemize açıklama…

Bugün yerel bir haber sitesine düşen kulis bilgisine göre ise CHP Sivas Milletvekilliği adaylığı için uzun yıllar Cumhuriyet Halk Partisinde siyaset yapan Soner Tozkoparan’ın aday olacağı 2. Sıra için en güçlü isimlerden biri olduğu bilgisi paylaşıldı. Ayrıca aynı haberde 1.sıra da mevcut Milletvekili Ulaş Karasu’nun yerini koruyacağınında kesin olduğu belirtildi.

Konuyla ilgili haber merkezimiz tarafsız habercilik adına Soner Tozkoparan’a ulaşarak süreç hakkında bilgi paylaşmasını ve kamuoyunun kendi söylemleri ile aydınlatılmasının daha doğru olacağını paylaşmış ve Tozkoparan gazetemize şu şekilde açıklamada bulunmuştur.

‘’Gençlik kollarından bu yana Partimizin hemen hemen tüm kademelerinde görev aldım. Her verilen görevi Parti kültürü ve ahlakına uygun şekilde yerine getirmeye gayret ettim. İçinde bulunduğumuz sosyal ve ekonomik koşullar her bir üyemizin sorumluluk alması gerekliliği çok net ortaya koymaktadır. Uzun bir süredir arkadaşlarımızla bu sorumluluğun nasıl olacağı hangi görevlerde daha verimli ve etkin olacağımız konusunda görüş alışverişleri yapmaktayız. Öncelikle belirtmeliyimki yasaların ve parti tüzüğünün ön gördüğü her bir üye partinin her kademisine aday olma seçme ve seçilme hakkına sahiptir. Ancak kimin ne görev alacağını veya kaçıncı sıra olacağını adayın kendisi değil partinin yetkili organları belirler. CHP kültürüne ve demokrasi anlayışına yakışan tüm üyelerin katılımı ile gerçekleşecek ön seçimler bunun en önemli belirleyici unsurudur. Bizler parti geleneklerine bağlı sade üyeleriz. Aslolan herhangi bir kademede görev almak için değil, İktidar olabilmek için verilecek mücadeledir. Kim il başkanı, kimin Milletvekili olacağından ziyade tüm örgütlerimizle yarın seçim olacak gibi çaba göstermek ve Partimizi iktidara taşımak öncelikli görevimizdir. Haberde geçtiği gibi konu kulis haberidir. Kimsenin yeride adaylığıda belli değildir. Bizler üyelerimizin iradesine ve kararına saygı duyduğumuz gibi Genel Merkezimizinde seçimler ve aday belirleme süreçlerine saygı duymaktayız. Önümüzde günlerde gerekli değerlendirmeleri yaparak resmi şekilde aday adaylığımızı partimiz etik kurallarına göre açıklayacağız. Karar örgütlerimizin ve Genel Merkezimizindir. Kamu oyu şunu net olarak bilmelidirki CHP Sivas il teşkilatları her kademesiyle, Milletvekili ile şehrimiz, Ülkemiz ve partimiz için gerekli tüm gayreti gösterdiği gibi her üyemizinde verilecek görevi en iyi şekilde yerine getireceğine inancımız sonsuzdur’’ dedi.

Ayrıca Tozkoparan 1.Sıra adayı olacağı kesin gözüyle bakıldığı iddia edilen Ulaş Karasu için ise şu ifadeleri kullandı,

‘’ Mevcut Milletvekilimiz Sayın Ulaş Karasu’da partimizin gençlik kollarında yetişmiş, il yönetimlerinde görev almış iki dönem il başkanlığı yapmış il başkanlığı döneminde kendisi ile görevde aldığım ve çalışmalarının bir çok kesimden takdir aldığınada şahit olmuşumdur. 27. Dönem Milletvekili seçimlerinde ilimiz 1.sıradan Milletvekili seçilmiş ve kendisi ile çalışma arkadaşlığı yaparak bir muhalefet partisi Milletvekilinin yapabileceği tüm gayreti gösterdiğinde gördüğümü belirtmek isterim. Sıralama ile ilgili ne Milletvekilimiz nede Genel merkezimiz kimseye bir tahaahhütte bulunamayacağını tüm örgütümüz gayet iyi bilir. Az öncede belirttiğim gibi bunu kararı aday belirleme süreçlerinin nasıl olması gerektiğine verilen karardan sonra netleşecektir. Konuyu başka yerlere çekmek etik olmadığı gibi, dileğimiz aday adayı sayısının her zamankinden fazla olmasıdır’’ şeklinde belirtti.

Advert Advert Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
İyi Partili Celal Dağgez tekrar memleketi Sivas’ta

İyi Partili Celal Dağgez tekrar memleketi Sivas’ta

24-11-2022 - Bölgemiz

TGF Anadolu Basını, Aksaray’da Buluşuyor.

TGF Anadolu Basını, Aksaray’da Buluşuyor.

23-11-2022 - Bölgemiz