ÜNİVERSİTEYİ KİM TEMİZLEYECEK?

Ulusal ve yerel basında; adrese teslim kadro ilanları, Web sitesinden Atatürk ve Bayrağımızı kaldırması, eş-çocuk-baldız taşeron kadroları, uygulanmayan mahkeme kararları ve birçok olumsuz haberle gündeme gelen Cumhuriyet Üniversitesi şimdide çevre temizliği konusu ile gündeme geldi.

Üniversite - 24-03-2018 12:30

ÜNİVERSİTEYİ KİM TEMİZLEYECEK?

Gazetemize ulaşan fotoğraflarda bina önlerinin sigara izmaritleri ile dolu olduğu, çöp kutularının tıkabasa dolu olmasının dışında yanlarında da çöpler biriktiği gözükmektedir. Ayrıca çöp kutularının 20 aydır hiç dezenfekte edilmediği bilgisine de ulaşılmıştır.

Geçmiş yıllarda uzun süre genel sekreterlik görevi yapan kişilerin yanına diğer yetkilileri de alarak kampüs alanını yaya olarak sık sık neden dolaştıkları şimdi daha iyi anlaşılmaktadır. Görülen aksaklıkların düzeltilmesi, olası aksaklıklar için önlem alınması adına yapılan, bu günlerde yapılmayan bu geziler hep olumlu sonuçlar vermiştir. Evet şimdi siyasetin ve vurdumduymazlığın içine düşmüş bir yönetimin varlığı öğrenciler, Akademik ve idari personel ile Sivas Halkı tarafından dillendirilmektedir. O kadar ki 2017-2018 Akademik yıl açılışı AKP‘nin Tanıtım ve Medyadan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal tarafından yapılmıştır.

 

10.000 dönüm civarında arazisi ile Ülkemizin sayılı kampüslerinden olan Cumhuriyet Üniversitesi personel ve öğrencileri ile Sivas Halkı bu görüntüleri hak etmiyor.

Baharın gelmesi ile her yer yemyeşil olacak, çimenler uzayacak ve sigara izmaritleri gözükmeyecek diye mi beklenmektedir? 20 aydır görevde olan Üniversite yönetimi diğer konularda olduğu gibi çevre temizliği konusunda da sınıfta kaldı. İlahiyatçı rektör “Temizlik İmandandır” sözünü duymuşmudur?

Sivasımızın önemli bir değeri olan Üniversitemizin kardeşlik, hoşgörü, insanların hiçbir ayrımcılığa uğramadığı ve Akademik başarının tavan yaptığı bir şekilde yönetileceği temiz günler özlemle beklenmektedir.

Egemen Gazetesi

Advert Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
SCÜ: “Gerçekdışı haberler, hiçbir maddi ve somut bir delile dayanmamaktadır”

SCÜ: “Gerçekdışı haberler, hiçbir maddi ve somut bir delile dayanmamaktadır”

06-12-2023 - Üniversite

SCÜ’den Basına önemli destek!

SCÜ’den Basına önemli destek!

02-11-2023 - Üniversite