Politika
Giriş Tarihi : 05-11-2023 03:26

CHP’nin yeni genel başkanı Özgür Özel oldu!

Ankara’da yapılan CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’nda ikinci turda Özgür Özel 812, Kemal Kılıçdaroğlu ise 536 oy aldı. Bu sonuçlara göre Özgür Özel CHP’nin yeni genel başkanı oldu.

CHP’nin yeni genel başkanı Özgür Özel oldu!

CHP 38. Olağan Kurultayı “İkinci Yüzyılda Demokrasi ve Birlik Kurultayı” sloganıyla bugün Ankara’da başladı. 81 ilden gelen bin 366 kurultay delegesi, Cumhuriyet’in ve partinin 100. yılında yeni genel başkanı ve yeni parti yönetimini seçiyor. Delegeler, kurultay için imza attı..

Ankara Spor Salonu’nda saat 10.00’da başlayan kurultayda, CHP Genel Başkanlığı için Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP Grup Başkanı Özgür Özel yarıştı. Eski milletvekili İlhan Cihaner ve Örsan Öymen ise adaylıktan çekildi. İmamoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu ve Özgür Özel’in yeterli delege imzasına ulaştığını ve genel başkanlık için yarışacaklarını belirtti. Genel başkanlık yarışında aday olabilmek için en az 68 delegenin imzası gerekiyor. Adayların seçilebilmesi için ilk turda 1367 delegenin 684’ünün oyunu alması gerekiyor.

İkinci tur sonuçlarını açıklamak üzere kürsüye gelen Ekrem İmamoğlu, Özgür Özel’in CHP’nin yeni genel başkanı olduğunu açıkladı.

”HER CHP ÜYESİNİN KAZANDIĞI BİR SONUÇ”

Divan Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun açıklaması şu şekilde:

”Partimizin en önemli organı kurultayımız ülkemiz adına büyük bir olgunlukla seçimi tamamladı. İkinci turun sonucu bize bildirilmiştir. Sonuç her halükarda CHP’nin her üyesinin kazandığı bir sonuçtur. Sonucu sizlerle paylaşıyorum. Özgür Özel 812 oy Kılıçdaroğlu 536 oy… Partimizin yeni Genel Başkanı Özgür Özel olmuştur.”

”KAZANAN BÜTÜN CHP’LİLERDİR”

İmamoğlu kürsüye Özgür Özel’i davet etti:

”Hayatımın en büyük onurunu yaşıyorum. Bunu Cumhuriyet’in 100. yılında kurulan ilk sandığında partimizin kurultayında oy birliğiyle şahsımıza verilen bu görevi yerine getirdiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na teşekkür ediyorum. Sırtıma yüklediğiniz sorumluluğun farkındayım. Ben sizlere güveniyorum. Bir teşekkürü kolay kolay siyaset sahnesinde görülmeyen bu süreçte geçmişe rağmen yanımda olan anneme, babama, kardeşime, eşime ve kızıma teşekkür ediyorum. Öğretmenlerime, burada beni yalnız bırakmayan Bornova Anadolu Lisesi’nden arkadaşlarıma, delegelere ve CHP’lilere teşekkür ediyorum. 1366 delegemizi bana oy vermiş kabul ediyor, teşekkür ediyorum. 150 milletvekilimizle el ele omuz omuza çıkıyorum. 81 il başkanımızla el ele omuz omuza çıkıyorum. Büyük bir üzüntünün travmanın arkasından düşmüş omuzları dikleştirmek yere bakan omuzları havaya kaldırmak buna inandık siz de inandınız umudu yükselttiniz umut içindeyiz. Bu zor süreçte bu salondan dışarıya hiçbir kırgınlık çıkarmayacağıma söz veriyorum. Yarından itibaren seferberlik ilan ediyoruz. Durmadan çalışacağız.

Kendi adıma iki sözümü tutacağım. Örgüte verdiğim sözü tutacağım. Önseçime yönelik demokratik tüzüğe yönelik sözümüzü tutacağız. Benim bir sözüm daha var. Mazbatamı aldığımda ilk ziyaretimi Hatay’a yapacağım söz veriyorum. İkinci memleketim Osmaniye’ye gideceğim.

Bugün burada zafer bir adayın değildir. Bugünkü zaferin kazananı bütün CHP’lilerdir. Eski başkanlarla sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile herkesle birlikte el ele yerel seçim zaferi için yola çıkıyoruz. Hayırlı olsun.”

KILIÇDAROĞLU’NDAN TEBRİK

Özgür Özel’in genel başkan olarak açıklanmasının ardından Kemal Kılıçdaroğlu, ”Büyük Önderimiz Atatürk’ün emanetini, bugüne kadar onurla taşıdım. Ve bugün, kurultay delegelerimizin verdiği kararla, Genel Başkanlık görevine veda ediyorum. Bugüne kadar mücadelemize omuz veren herkese teşekkür ederim. Genel Başkanlık görevine seçilen yeni Genel Başkanımız Özgür Özel’i kutluyor, başarılar diliyorum” paylaşımında bulundu.

ADAYLIKTAN ÇEKİLECEK İDDİASI

Kemal Kılıçdaroğlu’nun ikinci tur sonrası adaylıktan çekileceği iddia edilirken CHP’li Eren Erdem iddiaları yalanladı. TELE1 Genel Koordinatörü Murat Taylan 2. tur seçimde de salt çoğunluk yakalanamazsa Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylıktan çekilebileceğini söylentilerinin konuşulduğunu söyledi.

İLK TURDA KAZANAN ÇIKMADI

CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’nda konuşmaların tamamlanmasından sonra yapılan seçimde Genel Başkan Adayı Özgür Özel 682 oy aldı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ise 664 oy aldı.

ÖZGÜR ÖZEL KONUŞMASINI YAPTI

CHP Genel Başkan adayı Özgür Özel kurultay konuşmasını yapmak için kürsüye çıktı. Özel konuşmasında ‘Seçime sırtında hançerle girdiğini’ belirten CHP Genel Başkan adayı Kılıçdaroğlu’na ”CHP’de hançer yok, hançerleyecek de kimse yok” yanıtını verdi.

KILIÇDAROĞLU YANIT VERDİ

‘Seçime sırtında hançerle girdiğini’ belirten CHP Genel Başkan adayı Kılıçdaroğlu “Değişim nasıl olur bütün dünya bunu öğrenecek” dedi. Özgür Özel’in ”CHP’de hançer yok, hançerleyecek de kimse yok” sözleri üzerine Kılıçdaroğlu, Özgür Özel’e yanıt vermek için kürsüye çıktı. Kılıçdaroğlu, Özel’e sitem ederek ”Keşke yüzüme söyleseydin” dedi.

AdminAdmin