Güncel
Giriş Tarihi : 26-10-2023 20:38   Güncelleme : 26-10-2023 20:43

Murat Erdoğan: “Atatürk’ün bize açmış olduğu yolda ilerliyoruz”

TMMOB Makina Mühendisler Odası Sivas İl Temsilcisi Murat Erdoğan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile ilgili açıklama yaptı.

Murat Erdoğan: “Atatürk’ün bize açmış olduğu yolda ilerliyoruz”

Murat Erdoğan yaptığı açıklamada “Milletimize bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değer olan Cumhuriyet’imizin kuruluşunun 100. yıl dönümünü kutlamanın coşkusunu, heyecanını ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.

Cumhuriyet; Türk Milleti için sadece yönetim şekli değil, herşeyini kaybetmiş olan bir milletin ulusal bağımsızlığını kazanabilmek için giriştiği milli mücadelenin ve kurtuluş savaşının sonucunda elde ettiği büyük zaferin sonucudur.           

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 29 Ekim gününü Cumhuriyet bayramı olarak Türk milletine armağan etmiş, “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” demiştir. ‘’Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir’’. diyerek ilan ettiği Cumhuriyetin değerlerine sahip çıkmak ve bu değerleri gelecek nesillere aktarmak hepimizin en temel görevidir. Cumhuriyet; özgürlük, fazilet, çağdaşlaşmak demektir. Günümüzde geldiğimiz noktada bizler bilimde, teknolojide, sanayide, ticarette, eğitimde, sağlıkta, kültürde, sanatta hemen her alanda Atatürk’ün bize açmış olduğu yolda ilerliyoruz. Mirasımız olan Cumhuriyetimizi her zaman tek yürek olarak milletimiz ve Türk gençliğinin sayesinde sonsuza kadar koruyacağımıza yürekten inanıyorum.   

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, bu uğurda canını feda etmiş tüm vatanseverleri rahmetle ve minnetle anıyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’mızı en içten dileklerimle kutluyorum. 

Cumhuriyet döneminde daha nice yüz yıllarımız olsun!” ifadelerine yer verdi.

AdminAdmin