Güncel
Giriş Tarihi : 24-05-2023 02:10

Sivas'ta Erdoğan'a sevgi seli...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ikinci tur seçimleri öncesi vatandaşlarla bir araya gelmeye devam ediyor.

Sivas'ta Erdoğan'a sevgi seli...

Erdoğan, son olarak 3,5 yıl önce ziyaret ettiği Sivas'ta vatandaşlara hitap etmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sivas Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşlara hitap etti.

Sivaslılar’ın coşkulu karşılamasına teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, emniyetten aldığı sayıya göre mitinge, yol boyu olanlarla beraber 100 bin kişinin katıldığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Siyasette ben Sivas'ta böyle bir muhteşem coşkuyu yaşamamıştım. Bugün bir başkasınız. Biliyorum ki pazar gününe hazırlık yapıyorsunuz. Sandıkları patlatmaya var mısınız? Bunu halledeceksiniz anlıyorum." diye konuştu.

Cumhur İttifakı'nın 14 Mayıs'taki seçimlerde Sivas'ta 5 milletvekilliğinden 4'ünü kazandığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Keşke diğerini de alsaydınız. 5'te 5 yapabilirdiniz ama önemli değil. Önemli olan şimdi pazar. Çünkü biz sizinle pazara değil, mezara gidiyoruz." dedi.

Altılı Masa’nın etrafında da bir Sivaslı’nın olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz hızlı tren dediğimiz zaman 'Ne gerek var' diyordu. Ne yazık ki bay bay Kemal'in takdimini de o yaptı. İşte pazar günü onlara tam bir Osmanlı tokadı yaraşır." ifadesini kullandı.

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı'nın açılışı için Sivas'a 26 Nisan'da gelmeyi planladığını, ancak o günlerde geçirdiği bir sağlık sorunu nedeniyle bunu yapamadıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisini temsilen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın gelerek yıllardır özlemle beklenilen Hızlı Tren Hattı'nı hizmete açtığını anımsattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz de madem bizzat orada olamıyoruz, bari müjdelerimizle Sivaslı kardeşlerimizin yanında yer alalım dedik. Sizlerin bu gururunu paylaşmak için Hızlı Tren Hattımızı bir ay boyunca ücretsiz yaptık." dedi.

Sivaslılar’ın artık hızlı trenle Ankara'ya 2 saatte, İstanbul'a 6 saatte gidebildiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Nereden nereye? Yıllarca 'kara trenli' türküler söyleyen Sivas, bugün yüksek hızlı trenin konforunu yaşıyor. Hızlı trenimizin Sivas ile birlikte Yozgat'a, Kırıkkale'ye ve bölgedeki diğer tüm şehirlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Elhamdülillah yaptık. Laf ola beri gele yok. İcraat icraat... Bay Kemal, bu işler öyle lafla olmuyor, icraat gerektiriyor. Toplam uzunluğu 405 kilometreye ulaşan bu hattan komşu illerimiz de istifade edecek. Erzincanlı ve Tokatlı vatandaşlarımız da hızlı trenin faydasını görecek. Hızlı trenin rahatlığını diğer illerimize kadar götüreceğiz. Yerköy istasyonundan Kayseri'ye de bir bağlantı hattı kuracağız. Ayrıca bu hattı Erzincan'a, Erzurum'a, Kars'a kadar uzatacağız. İnşallah oradan da Bakü-Tiflis hattına bağlayacağız."

"Londra'dan çıkan birisi, ülkemiz üzerinden Pekin'e kadar gidebilecek"

"Demir İpek Yolu" olarak ifade edilen bu hatla, bölgeye, dünya çapında öneme sahip stratejik bir soluk borusu açacaklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Yani Londra'dan çıkan birisi, ülkemiz üzerinden Pekin'e kadar gidebilecek. Elbette tüm bunları, CHP Genel Başkanı gibi can Azerbaycan'ı devre dışı bırakarak değil, Azerbaycanlı kardeşlerimizle omuz omuza yapacağız. Nasıl 30 yıllık işgalin ardından Karabağ'ı birlikte özgürleştirdiysek nasıl inşa ettiğimiz boru hatlarıyla Türkiye'yi doğu-batı arasında bir enerji merkezi yaptıysak nasıl ekonomiden savunma sanayine, ticaretten kültüre kadar her alanda iş birliğimizi güçlendirdiysek Azerbaycanlı kardeşlerimizle ulaşım altyapımızı da geliştireceğiz. İnşallah bunu da sırf birilerine şirin gözükmek için Karabağ'ı, Zengezur Koridoru'nu yok sayan CHP Genel Başkanı’na rağmen başaracağız."

"Sinan Bey'in aldığı bu kararın hayırlı olmasını diliyorum"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Türk Cumhuriyetleri ile iş birliğinin geliştirilmesini savunan cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan'ın ikinci turda kendisini ve Cumhur İttifakı'nı destekleme kararı aldığını ilan etmesinin, bunun son örneği olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türk dünyasına ve terörle mücadeleye yönelik gayretlerimizi çok yakından bilen Sinan Bey'in (Oğan) aldığı bu kararın hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Sivaslı merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun emaneti Büyük Birlik Partisi ile zaten birlikte olduklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Cumhur İttifakı'ndaki ortaklarımızla dayanışma içinde Türkiye Yüzyılı'nın inşasını kesintisiz sürdüreceğiz. Bu kapsamda, Sivas’ımızı da ülkemizin bir ucundan diğer ucuna giden hızlı tren hatlarının kavşak noktalarından biri hâline getireceğiz. İnşallah bunu da son 21 yıldır olduğu gibi yine Sivas'ın desteği ve duasıyla gerçekleştireceğiz." ifadesini kullandı.

Gösterdikleri ilgiden dolayı Sivaslılar’a teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün bize gerçekten farklı bir gurur ve sevinç yaşattınız. Yalnız olmadığımızı, bu kutlu yolda asla yalnız yürümeyeceğimizi bize tekrar gösterdiniz. Rabb’im hepinizden razı olsun." ifadesini kullandı.

Pir Sultan Abdal'dan "Sivas ellerinde sazım çalınır." dizelerini okuyan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bugün gördük ki Sivas ellerinde sadece sazımız çalınmıyor, sadece türkülerimiz söylenmiyor, aynı zamanda aşkımız da yankılanıyor. Ayrılığın değil, kavuşmanın şehri olan Sivas'la gurur duyuyoruz. Kadı Burhanettin'in, Selçuklu'nun emaneti Sivas'la gurur duyuyoruz. Millî Mücadele'nin kalpgâhı Sivas'la gurur duyuyoruz. Yiğit kardeşim merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun memleketi Sivas'la gurur duyuyoruz. Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu, vatan ve millet aşığı bir dava adamı, mertlik, dürüstlük ve kadirşinaslık timsali bir şahsiyetti. Tek başına kalsa bile, Hakk'ı haykırmaktan çekinmeyen bir mizaca sahipti.

Gerektiğinde dünyaya tek başına meydan okuyabilen bir duruş sahibiydi. 'Namlusunu millete çevirmiş tanka selam durmam' sözüyle milletimizin gönlünde müstesna bir yer edinmişti. Rabb'im kendisini cennetiyle cemaliyle müşerref eylesin diyorum. Muhsin Yazıcıoğlu'nu daima hayırla, şükranla yâd edeceğiz. Onun Türkiye'ye, Türk demokrasisine ve millî iradenin bu topraklarda kök salmasına yaptığı katkıları asla unutmayacağız. Muhsin Yazıcıoğlu gibi değerler yetiştiren Sivas'ın, büyük ve güçlü Türkiye'nin inşasına da öncülük ettiğini görüyoruz. 14 Mayıs seçimlerinde Sivas bir kez daha kendine yakışanı yaptı."

"Gönlümüz elbette tüm seçmenlerin güvenine mazhar olmayı ister"

Alandaki, "Dik dur eğilme hafızların duası seninle." pankartını okuyan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Allah razı olsun, biz de işte bu duaların himmetiyle yürüyoruz." dedi.

Sivas'ta, Cumhur İttifakı'nın 28. Dönem Milletvekili Seçimi'nde yüzde 72 oy aldığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendilerine gösterilen teveccühten dolayı Sivaslılar’a teşekkür etti.

Kendilerine oy versin vermesin, sandığa giderek demokrasinin gücüne güç katan tüm Sivaslılar’a şükranlarını sunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

"Sandıkta tecelli eden iradenin başımızın üstünde yeri vardır. Gönlümüz elbette tüm seçmenlerin güvenine mazhar olmayı ister. Ama farklı tercihlerde bulunan vatandaşlarımıza da asla hor bakmayız. Hele hele CHP zihniyetinin yaptığı gibi oy vermediler diye insanımıza 'cahil' demenin, 'bidon kafalı' demenin bizim kitabımızda yeri yoktur. Sırf istedikleri sonuç sandıktan çıkmadığı için 'Milletin karnı Toggmuş' diye manşet atmak ne basın özgürlüğüne, ne de insanlığa yakışır. Bay bay Kemal siz Togg'u yapamadınız ama biz yaptık. Bir zamanlar Devrim otomobili vardı biz devrin otomobilini 60 sene sonra yaptık."

Depremzedelere yönelik hakaretleri "dibin dibi" olarak gördüklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Böyle bir ahlaksızlığı haklı gösterecek hiçbir sebep olamaz. Daha 3 ay önce eşini, çocuğunu, evini, barkını kaybetmiş yaralı bir gönüle böyle bir zulmü yapmanın hiçbir gerekçesi olamaz. Hepsinden önce bunu yapanların insanlıkla alakası olamaz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"14 Mayıs'tan bu yana milletimize ve depremzedelerimize yapılanlar, CHP Genel Başkanı ve yoldaşlarının yüzüne kara bir leke olarak yapışmıştır. Çıkıp milletten özür dilemek, af dilemek yerine, bu rezillikleri ısrarla görmezden gelmişlerdir. Nefret söylemlerinin üzerine gitmek yerine körüklemişlerdir. Hatalarını kabullenmek yerine bize oy veren 27 milyon insanımızı vatanı satmakla itham etmişlerdir. Siyasi üsluplarını her gün daha da çirkinleştirmişlerdir. Bunların her biri CHP Genel Başkanı'nın alnındaki o utanç lekesini giderek daha belirgin hâle getirmiştir. Milletimiz, bu zihniyeti 14 Mayıs 1950'de sandığa gömmüştü. Darbelere rağmen milletimiz bu zihniyetin oradan çıkmasına 73 yıldır izin vermedi. İnşallah 28 Mayıs, ülkemizin bu çirkin dilden, zihniyetten ve siyasetçilerden kurtuluş günü olacaktır. CHP Genel Başkanı, bir kaset kumpasıyla güya 'Gandi Kemal' olarak başladığı siyasi yolculuğunu, böylece 'Nazi Kemal' olarak bitirecektir. Bu hakaretlerin, bu densizliklerin hepsi, kaybedeceklerini anlayanların son çırpınışlarıdır. Koltuklarını korumak adına ne yaparlarsa yapsınlar, Allah'ın izniyle milletin şamarını bir kez daha yemekten kendilerini kurtaramayacaklar."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, alandakilerin taşıdığı pankartlardan bazılarını okuyarak "Neler bulmuşlar neler." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sivaslılar’ın İstanbul'da yüksek bir nüfus potansiyeli olduğuna dikkat çekerek Sivaslılar’dan telefon diplomasisi ile İstanbul'daki akrabalarını oy kullanmaları için harekete geçirmelerini istedi.

Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi'yle ülkenin önünde yepyeni kapılar açılacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin hedeflerine doğru çok daha büyük adımlarla koşacağını ve daha hızlı yol alacağını kaydetti.

Türkiye Yüzyılı'nın inşası yolunda durmadan çalışacaklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milletimiz bize beş yıl daha ülkeyi yönetme sorumluğu verirse neler yapacağımızı, seçim beyannamemizde tek tek anlattık. Eğitimden sağlığa, adaletten emniyete, ulaştırmadan enerjiye, sanayiden tarıma, turizmden spora kadar her alanda önemli adımlar atacağız." diye konuştu.

Vatandaşları enflasyona ezdirmeme sözlerine mutlaka bağlı kalacaklarını, hayat pahalılığı başta olmak üzere milletin günlük hayatını olumsuz etkileyen tüm sıkıntılarla mücadele edeceklerini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bu işi biz başarırız. Bunlar Bay Kemal'in falan işi değil. Bunların İstanbul'daki Belediye Başkanının hâlini görüyorsunuz, rezalet. Ankara'daki Belediye Başkanının hâlini görüyorsunuz, rezalet. İzmir, hepten rezalet. Ama biz 21 yıl Türkiye'de bir şeyi ispatladık. Eğer Türkiye, dünyada farklı bir yere oturmuşsa tüm dünya eğer Türkiye'yi farklı bir şekilde anıyorsa Rusya-Ukrayna Savaşı'nda arabuluculuğu Türkiye yapıyorsa burası sıradan bir olay değil. Karadeniz tahılını eğer Türkiye tüm dünyaya taşıyorsa burada duracaksın. Kim Türkiye'nin başında, Tayyip Erdoğan. Ben Sayın Putin ile görüşüyorum diye bay bay Kemal rahatız olmuş. Diyor ki 'Batı'nın talimatına uyarım, yaptırımı uygularım.' Sen siyasetten zerre kadar anlamıyorsun bay bay Kemal. Sen git yat. Siyaset dünyada böyle yapılmaz. Biz dünyada tüm ülkelerle irtibatlarımızı en güzel şekilde götürdük, götürüyoruz. Amerika, Rusya ve Batı'nın tüm ülkeleriyle de böyle olduğu için 21 yıldır Türkiye'yi, dünyada Türkiye yaptık."

"Tüm şer şebekeleriyle mücadelemiz kararlılıkla devam edecek"

Her sorunun farkında olduklarını belirten ve bu konuda milletin müsterih olmasını isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Başbakanken faizi 4,6'ya indirdim. Bu Bebecan falan o zaman yanımızda emekliyorlardı. Enflasyonu da 6,2'ye indirdik. O zaman bunu yaptık. Paradan altı sıfırı attık. O zaman Bebecan 'altı sıfırı atarsak hâlimiz ne olur?' diyordu. 'Hiçbir şey olmaz sen yoluna devam et' dedim. Bunların adı güya ekonomiden anlar, bir şeyden anladıkları yok. 21 yıl içerisinde bunları tüm engellemelere rağmen yaptık. Nasıl daha önce enflasyonu tek haneli rakamlara biz indirdiysek bunu yine biz yaparız. Kimse endişe etmesin ve yapacağız. Bu yolda kararlı bir şekilde yürüyeceğiz. Ülkemizi geçmişte nasıl her yıl ortalama yüzde 5,5 büyütmüşsek Türkiye Yüzyılı hedeflerine de yine biz ulaştıracağız. Yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazla yoluyla ülkemizi büyütmeye devam edeceğiz. 2028 yılında 1,5 trilyon dolarlık millî gelire ve 16 bin dolarlık kişi başı gelire ulaşacağız. Beş senede 6 milyon ilave istihdam oluşturacağız."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefetin "gaz-maz yok" dediği Karadeniz'de keşfettikleri doğal gazı milletin emrine verdiklerini ifade ederek "Şu anda ücretsiz olarak doğal gazı kullanıyor musunuz? Şimdi mutfakta yine 25 metreküp gazı bir yıl boyunca ücretsiz halkımıza vereceğiz. Artık Sivas'ın sert kışları eskisi kadar sert geçmeyecek. Yemek yaparken hanım kardeşlerimizin gönülleri daha rahat olacak. Bir yıl boyunca tencereler inşallah Karadeniz gazıyla ücretsiz kaynayacak." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gabar'da buldukları günlük 100 bin varil üretim kapasitesine sahip petrolü de ülke ekonomisine kazandıracaklarını, bölgenin diğer yerlerinde de petrol arama çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek şöyle devam etti:

"Gabar'da kimlerden dolayı bu petrol çıkmıyordu? Kılıçdaroğlu'nun beraber olduğu teröristlerden dolayı çıkmıyordu. Kılıçdaroğlu talimatı nereden alıyor? Kandil'den alıyor. Biz Allah'tan alıyoruz, milletimizden alıyoruz. Bütün bunlarla beraber Türkiye'yi enerjide dışa bağımlılıktan kurtarana kadar bakmadık yer, harekete geçirmedik potansiyel bırakmayacağız. Bölücü terör örgütü PKK ve uzantıları dâhil tüm şer şebekeleriyle mücadelemiz kararlılıkla devam edecek. Zaten son yıllarda bölücü terör örgütünü ülkemiz içinde kıpırdayamaz hâle getirdik. Cudi'de, Gabar'da, Tendürek'te, Bestler Dereler'de bunların ümüğünü sıktık. Bunları inlerine mahkûm ettik. Neredeler? Artık başlarını çıkartamıyorlar. Biliyorlar ki başlarını çıkartırlarsa SİHA'lar başlarına inecek. Şimdi Akıncı'mız da var mı var. KIZILELMA'mız var. TCG Anadolu'muz var. Kıskanıyorlar. Bir de Anka'mız var. Hemen her gün etkisiz hale getirilen bir terör elebaşının haberini alıyoruz. Döktükleri her damla masum kanının hesabını, bölücü alçaklardan misliyle soruyoruz. Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak. Son 40 yıldır ülkemizin başına musallat edilen tıpkı bir sülük gibi Kürt kardeşlerimizin kanını emen terör belasından milletimizi kurtaracağız. CHP Genel Başkanı'nın meydanlarda verdiği sözler de kapalı kapılar ardında yaptığı pazarlıklar da bunu engelleyemeyecek."

"Gençlerimizin kıvrak zekâsının ürünü video üzerinde arsızca tepiniyorlar"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kandil'deki terörist elebaşlarının, videolarla CHP Genel Başkanı'na alenen oy istediğini de dile getirerek şunları söyledi:

"Şimdi çıkmışlar bu gerçekleri 5 saniyeye sığdıran gençlerimizin kıvrak zekâsının ürünü bir video üzerinde arsızca tepiniyorlar. Bu terör elebaşları, seçim sonrasında da bu zata verdikleri desteği açıkça devam ettirdiler. Elbette bunu babalarının hayrına yapmadılar. Ne CHP Genel Başkanı ne de masadaki arkadaşlar. Van'da ne dediler, 'kana kan, intikam intikam' dediler. Bu naraları atanlarla ortak miting düzenlerken asla gocunmadılar, asla utanmadılar. Oysaki takke düşmüş, kel görünmüştür. Milletin gözünden kaçırmaya çalıştıkları tüm rezillikler tek tek ortaya saçılmıştır. Ne yaparlarsa yapsınlar iktidara gelmek, koltuklarını korumak uğruna bölücü ve FETÖ'cülerle kurdukları ortaklığı gizleyemezler. Aynı şekilde eteklerine yapıştıkları emperyalistlerden aldıkları cesaretle terör örgütlerine dağıttıkları mavi boncuklar da işe yaramayacaktır."

"Ülkemizin hiçbir yerinde depreme dayanıksız bina bırakmayacağız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yıllarca muhalefetin yıpratmaya çalıştığı TOKİ'nin 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden alnının akıyla çıktığını, bölgede TOKİ tarafından yapılan hiçbir binanın yıkılmadığını söyledi.

Depremin ardından, TOKİ'nin öncülüğünde ülkenin yapı stokunu yenilemeye hız verdiklerini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemizin hiçbir yerinde depreme dayanıksız bina bırakmayacağız. Bütün şehirlerimizi her türlü afete karşı dirençli hale getireceğiz. İstanbul'dan başlayarak, ülke genelinde 6 milyon konutu dönüştüreceğiz. Riskli olarak belirlenen evini kentsel dönüşümle yenileyenlerin inşaat maliyetinin yarısını biz karşılayacağız." şeklinde konuştu.

"Aile ile alakalı Anayasa değişikliği konusundaki adımı atacağız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sapkın akımların saldırılarına karşı Aile Koruma Kalkanı Programı’nı hayata geçireceklerini bildirerek, şunları kaydetti:

"Şimdi buradan soruyorum. Sivas cevabını versin. Bu CHP, LGBT'ci mi? HDP, LGBT'ci mi? İYİ Parti, LGBT'ci mi? Yanındakilerde LGBT'ci midir? Peki, LGBT, AK Parti'ye sızabilir mi? MHP'ye sızabilir mi? Yeniden Refaha sızabilir mi? Büyük Birlik'e sızabilir mi? Cumhur İttifakı'na sızabilir mi? İşte aramızdaki fark bu. Biz, ailenin kutsiyetine inanıyoruz. Onun için aile bizde kutsaldır. LGBT filan bizim semtimize uğrayamaz. İnşallah seçimden sonra aile ile alakalı Anayasa değişikliği konusundaki adımı atacağız. Destek buluruz, bulmayız ama biz adımı atacağız."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ana kaynağını Karadeniz'de keşfedilen doğal gaz gelirlerinin oluşturacağı Aile ve Gençlik Bankası’nı kurarak bu banka vasıtasıyla ev hanımlarına emeklilik imkânı getireceklerini, her ailede gençler başta olmak üzere en az bir çalışan olmasını sağlayacaklarını aktardı. Yeni evlenen çiftlere iki yılı geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi vereceklerini de söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kadınların iş ve aile yaşamı dengesini tahkim edecek mekanizmaları güçlendireceğiz. Evlatlarımızın, engellilerimizin, yaşlılarımızın, şehit yakınlarımızın, gazilerimizin yanında olmayı sürdüreceğiz. Toplumumuzun hiçbir kesimini çaresiz, sahipsiz hissettirmeyeceğiz. Bunu da son 21 yıldır olduğu gibi yine siz Sivaslı kardeşlerimizin desteği ve duasıyla yapacağız." şeklinde konuştu.

Sivas'ın güçlü desteği sayesinde 14 Mayıs'ta maçın ilk yarısını önde bitirdiklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rehavete kapılmadan çalışarak inşallah ikinci yarıda tarihî bir zafere imza atacağız." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sandıklar açılıp sonuçlar kesinleşinceye kadar sandıklara sahip çıkacaklarını ifade ederek "Cumhurbaşkanlığında yine Sivas'tan rekor bekliyorum. Sivas'ın bu kardeşlerini yalnız bırakmayacağına inanıyorum. Sizlerden buraya gelemeyen kardeşlerime de selamımı söyleyerek 28 Mayıs'ta oylarına talip olduğumuzu iletmenizi rica ediyorum. Sivas'ın yiğidolarına güveniyorum. Millî Mücadele'nin şehri Sivas'a güveniyorum." ifadelerini kullandı.

Sivas'ta, yoğun ilgiyle karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla tezahürat yaparak sevgi gösterilerinde bulundu.

Türk bayraklarıyla süslenen meydanda ayrıca "29 Mayıs 1453'te çağ açan Fatih Sultan Mehmet Han vardı, 29 Mayıs 2023’te Türkiye Yüzyılı'nı başlatacak Recep Tayyip Erdoğan var. Soy Aslına Çeker" yazılı bir afiş yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Sivas ziyaretine, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından Bahçeli ve Destici ile vatandaşları selamladı.

AdminAdmin