Politika
Giriş Tarihi : 22-05-2023 21:03

Sinan Oğan İkinci Tur Kararını Açıkladı

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda yüzde 5 oy alan Ata İttifakı'nın adayı Sinan Oğan, ikinci turda destek vereceği adayı açıkladı. Oğan, "Sayın Erdoğan'ı destekleyeceğimizi ilan ediyorum" dedi.

Sinan Oğan İkinci Tur Kararını Açıkladı

Türkiye, 28 Mayıs günü kritik cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu için sandık başına gidecek. Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhur İttifakı'nın adayı Recep Tayyip Erdoğan ile yarışacak.

14 Mayıs'ta gerçekleştirilen ilk tur oylamada yüzde 5 oy alan Sinan Oğan'ın ikinci tur tutumu merakla bekleniyordu.

Sinan Oğan kararını açıkladı: 'Erdoğan' dedi

Ankara'da bir basın toplantısı gerçekleştiren Oğan, "Seçimlerin ikinci turunda Cumhur İttifakı adayı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğimizi beyan ediyorum" sözleriyle Erdoğan'a desteğini açıkladı.

Oğan, ikinci turdaki tutumuna ilişkin karar açıklamasını yaptı.

Oğan'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

- 14 Mayıs 2023 seçimlerinde yapılan cumhurbaşkanlığı seçimleri öngördüğümüz gibi 2.tura kalmıştır. Türk milliyetçilerin ve Atatürkçülerin adayı olarak bu seçime girdik. Biz bu çalışmayı 3 yıldır sürdürüyorduk. Normal şartlarda bizim almayı beklediğimiz oy oranı yüzde 9 oranındaydı.

- Plana sadık kaldık, bir çok temel hedeflerimize ulaştık. Büyük Türkiye ve kutlu turan yolunda ilerleme hedefimiz devam ediyor.

- Millet İttifakı parlamento çoğunluğunu sağlayamamış ve istikrar faktörünü ıskalamıştır.

- 28 Mayıs 2023'te Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu kritik öneme sahiptir. İkinci turda seçimde nasıl bir tutum alınması noktasında tabanımız, ittifak bileşenleriyle müzakereler yaptık. Her iki adayla görüşmede bizim kamuoyunca bilinen önceliklerimizi müzakere ettik. Herhangi bir pazarlık, taahhüt belirtmeksizin, kırmızı çizgilerimizi ifade ettik. Her iki aday ile bütün konuşma ve görüşmelerimiz karşılıklı nezaket ve saygı çerçevesinde gerçekleşmiştir.

- Seçimlerin ikinci turunda Cumhur İttifakı adayı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğimizi beyan ediyorum.

AdminAdmin