Politika
Giriş Tarihi : 10-05-2023 01:20

BBP RÜZGARI DİNMİYOR

1993 yılında Şehit Lider Muhsin Yazıcıoğlu’nun kurduğu Büyük Birlik Partisi 30 yıllık siyasi tarihinin en önemli seçimine giriyor. Türk siyasetinin en tecrübeli ve en eski partilerinden biri konumunda bulunan BBP, 28. Dönem Milletvekilliği seçimlerinde halkta birebir karşılığı olan adaylarla sahaya indi.

BBP RÜZGARI DİNMİYOR

“DÜRÜST BAŞKAN DOĞAN ÜRGÜP”

BBP tarihinin ilk il belediye başkanı olma özelliğini taşıyan Doğan Ürgüp milletvekilliği listesinin ilk sırasında yer aldı. 2009-2014 döneminde Sivas’ı yöneten ve tarafsız tutumuyla “dürüst başkan” imajını Sivaslıların tamamına kabul ettiren Ürgüp, seçimin galibinin BBP olacağını iddia etti. İl merkezi dışında ilçe ve köylerde de seçmenleriyle buluşan BBP’li Doğan Ürgüp, kendisine ve partisine gösterilen ilgiden son derece memnun olduğunu da ifade etti.

Ürgüp’ü, diğer partilerin adaylarından ayıran en önemli özellik ise Sivas’ı en iyi bilen isim olması. Belediye Başkanlığı görevi sona erdikten sonra da siyasete ara vermeden devam eden ve sürekli halkın içinde olan Ürgüp, bulunduğu her kademede Sivas için çalıştı. BBP Genel Başkan Yardımcısı olan Doğan Ürgüp, her platformda Sivas’ı ve Sivas’ın sorunlarını dile getirdi, çözüm için çaba harcadı…

SİVAS’I SOKAK SOKAK BİLEN LİSTE

Büyük Birlik Partisinin listesinde yer alan diğer adaylarda Sivas halkının yakından tanıdığı ve sevgi beslediği isimler… Uzun yıllar BBP İl Başkanlığı ve İl Genel Meclisi Üyeliği görevlerinde bulunan Uğur Bulut, kırsal kesimde de tanınan ve bilinen bir isim. İl Genel Meclisinde gösterdiği performansla merkez ve ilçe köyleri tarafından takdir toplayan Bulut BBP listesinin ikinci sırasında yer alıyor.

BULUT VE KULMAÇ FAKTÖRÜ BÜYÜK ŞANS

Yine BBP Genel Merkezinde uzun yıllar üst düzey görevlerde bulunan ve İl Başkanlığının yanı sıra İl Genel Meclisi üyeliği yapmış olması nedeniyle de çok sevilen Aytekin Kulmaç listedeki bir başka önemli isim olarak dikkat çekiyor. Kulmaç, eğitim camiasınının da yakından tanıdığı bir isim. Öğretmenlik, idarecilik ve dershane işletmeciliği dönemlerinde onbinlerce öğrenci yetiştiren Kulmaç, kurulduğu günden bugüne BBP’de siyaset yapıyor ve çizgisini 30 yıldır muhafaza ediyor.

BBP HEDEF BÜYÜTTÜ: EN AZ 3 VEKİL

BBP listesinin diğer adayları işadamı Uğur Karaca Kangal ve çevre ilçelerde, bürokrat Hamza Kevioğlu ise Şarkışla ve yakın ilçelerde oldukça etkili isimler olarak göze çarpıyor. Sivas ve ilçelerini bir plan dahilinde bölen ve onlarca ekip oluşturan BBP il ve merkez ilçe başkanlığı hummalı çalışmaları organize ediyor. Adaylar Sivas merkezde ve faklı ilçelerde koordineli bir şekilde gecenin geç saatlerine kadar çalışmalarını devam ettiriyor.

DİP DALGA BBP’Nİ İŞARET EDİYOR

BBP’nin kapsamlı, organizeli ve sistemli çalışmasının karşılığının sandıklara ne oranda yansıyacağı ise şimdiden çok merak ediliyor.

Cumhur İttifakı içinde yer alan BBP, seçim çalışmalarına başladığında “en az 2 vekil” söylemiyle sahaya inmişti. Sahadan gelen tepkiler, seçmenlerin gösterdiği teveccüh ve diğer partilerin listelerine olan tepkiler BBP’nin hedef büyütmesini sağladı.

Adayların Sivas’ı sokak sokak biliyor olmaları, şehrin tamamına yakınını tanıyor olmaları, sorunları bilmeleri, çözüm önerileri seçmen tarafından da olumlu karşılanıyor.

AdminAdmin