Güncel
Giriş Tarihi : 02-02-2023 13:06   Güncelleme : 02-02-2023 13:12

MİLLETVEKİLİ EŞİNE ÖZEL KADRO MU ÇIKARILDI? BU İDDİA ÇOK KONUŞULUR

www.sivaskulis.com'un haberine göre, Sivas CHP Milletvekili Ulaş Karasu'nun eşine Sivas Cumhuriyet Üniversitesine çıkan Özel Akademisyen ilanı ile Öğretim Görevlisi yapıldığı ortada çıktı

MİLLETVEKİLİ EŞİNE ÖZEL KADRO MU ÇIKARILDI? BU İDDİA ÇOK KONUŞULUR

www.sivaskulis.com'un haberine göre, 

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Öğretim Görevlisi alımında iltimas mı var? Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız’ın yönettiği Üniversitede kriterler mi Milletvekili Eşine uydu yoksa Milletvekili Eşine mi kriterler uyduruldu? Sorular,sorular, sorular…

Cumhuriyet Üniversitesi 31.12.2022 tarihinde ilana çıkar ve Türk Müziği Devlet Konservatuvarı bölümüne ders verecek Öğretim Üyesi alacağını duyurur. Tabi bu duyuruyu yaparken de kaç kişi alınacağını, hangi özelliklerin baz alınacağını ve içeriği de belirtmeyi unutmaz. 1 Öğretim Görevlisi alınacaktır ve müracaatlar 16 Ocak 2023 günü bitecektir. Koskoca üniversitenin çıktığı ilana sadece 1 kişi müracaat etmiştir. Ön değerlendirme sonuçları 18 Ocak’ta açıklanır ve 23 Ocak saat 11.00’de müracaat eden kişi sınava alınır. 25 Ocak’ta sınav sonuçları açıklanır ve malum olduğu üzere sınavı, sınava giren 1 kişi kazanır.

 

SivasKulis Haber’e sınav sonucu ulaştırılır ve sınavı kazanan kişinin Cumhuriyet Halk Partisi Sivas Milletvekili Ulaş Karasu’nun eşi olduğu ortaya çıkar. Hanımefendi şehrimizin kültürel gelişimine dair çalışmalarıyla bilinen, eli kalem tutan, kitapları olan, araştırmacı, yazar ve sanatla ilgilenen ve şehrin kültürüne katkı sunan birisidir.

Haber merkezimize ulaştırılan bilgi ve belgeler sonrası gelen yorum ve iddialar hem Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız’ı hem Chp Sivas Milletvekili Ulaş Karasu’yu hem de eşi hanımefendiyi üzecek şekilde.

Maalesef kamuoyunda iltimas iddiaları var. Bize ulaşan ve sorulan soruları bizde Üniversite yetkililerine sormak istiyoruz ki hem Chp Sivas Milletvekili Ulaş Karasu hem de eşi töhmet altında kalmasın.

1-  Öğretim Görevlisi alımı yapılırken kriterler neye göre belirleniyor?

2- İlana çıktığınız gün itibariyle  Türkiye ve Sivas’tan toplam kaç kişi müracaat etti?

3- Sınavlar sözlü mü yazılı mı yapıldı?

4- Sınav komisyonunda hangi Öğretim Üyesi vardı ve toplamda kaç kişi komisyonda görevlendirildi?

Birkaç soruda Chp Sivas Milletvekili Ulaş Karasu’ya yöneltelim.

1- Sınav sürecinde ve sonrasında herhangi bir müdahaleniz oldu mu?

2- Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Alim Yıldız’a siyasi baskı yaptınız mı?

Kaynak: www.sivaskulis.com

AdminAdmin