Güncel
Giriş Tarihi : 29-01-2023 18:13

Rüştü Temel coşkulu kalabalık eşliğinde Sivas Ziraat Odası Başkanlığına adaylığını açıkladı…

Coşkulu bir kalabalık eşliğinde Sivas Ziraat Odası Başkanlığına adaylığını açıklayan Rüştü Temel önemli açıklamalarda bulundu.

Rüştü Temel coşkulu kalabalık eşliğinde Sivas Ziraat Odası Başkanlığına adaylığını açıkladı…

Rüştü Temel’in coşkulu kalabalık eşliğinde yaptığı açıklama Sivas gündemine bomba gibi düştü.

Temel açıklamasında;

26.01.2023 tarihinde Sivas Ziraat Odası Genel Sekreteri Sayın Bekir YILDIZ'a karşı onaylamadığımız ve şiddetle kınadığımız bir saldırı gerçekleşmiştir.

Yaklaşık 20 yıl önce Sivas Ziraat Odasında görev almasında benim katkımın büyük olduğunu kendisi dahil tüm yakınları bilmektedir. Olayın faili olan oğlum Kemal TEMEL' de bizzat soruşturma makamlarına teslim ettik. Olayın yaklaşmakta olan Ziraat Oda Başkanlığı seçimleri ile bir alakası bulunmayıp, tamamen iki kişi arasındaki meselelerden kaynaklanmaktadır. Olay adli mercilere intikal etmiş olup, Yargı teşkilatımızın gereğini yapacağına şüphemiz bulunmamaktadır. Olay adli mercilerde olduğu için bu konu hakkında yorum yapmak bizlere düşmez.

Olayı duyduğumuz andan itibaren şahsım ve bana gönül verenler, Sayın Bekir YILDIZ' in yakınlarına ulaşmış olup, geçmiş olsun dileklerimizi içten duygularımız ile kendilerine ilettik. Tekrar buradan Sayın Bekir YILDIZ'a, kıymetli eşleri ve çocukları ile aile yakınlarına geçmiş olsun dileklerimizi tekrar ediyoruz.

26.01.2023 tarihindeki olay mevcut başkan ve başkan adayı olan Sayın Hacı ÇETiNDAĞ tarafından kamuoyuna farklı yansıtılmaktadır. Sayın ÇETİNDAĞ tarafından Yapılan sözlü ve yazılı açıklamalarda ÇETİNDAĞ'ın bulunduğu koltuğa yakışmayan açıklamalar yaptığını üzülerek öğrendik. Buradan da su sonucu çıkarmış oluyoruz; her ne kadar yıllardır başkanlık koltuğuna oturmuş olsa da, bu koltuğun şahsına ağır geldiği ve taşıyamadığın bu son açıklaması ile tescillemiş olduğunu üzülerek gördük.

Sayın ÇETİNDAĞ, görev yaptığı yaklaşık 9 yıl boyunca çiftçilerimiz için yapmış olduğu icraatları ve yapacaklarını anlatmak yerine, seçim öncesi verdiği ancak yerine getirmediği vaatlerinin hesabını vermek yerine, ; "'seçimlere kan bulaştı' diyerek, Sayın Bekir YILDIZ’IN yaralanmasından kendisine mağduriyet çıkarmaya çalışmaktadır.

Kendisi olayın mağduru olmadığı halde, bu elim olay kullanarak seçimlerde oy devşirmeye çalışmaktadır.

Sayın ÇETINDAG, senden önceki yönetim de görev aldığım ve o dönem Başkanımız olan Sayın Durmuş ŞEKER ile birlikte Türkiye de benzeri bulunmayan yeni Hizmet binamız çiftçilerimizin hizmetine sunuldu.

Şahsınıza Soruyorum...

Hizmet binamızın içinde çiftçilere kolaylık sağlamak amacıyla ZiRAAT Bankasının şubesi vardı ancak kurumsal ikili iliksileri kuramadığınız için Şube senin zamanında kapandı. Çiftçilerimizin bu hizmetlerden mahrum kalmasını BASARDIN.

Türkiye hudutları dahilinde ilk ve tek uygulaması yapılan TÜVTÜRK gezici Muayene istasyonunun faaliyetlerinin sonlandırarak çiftçiler ve Sivas halkının bu hizmetten mahrum kalmasını basardın.

Tarım ve hayvancılık işleri ile uğraşan çiftçilerimizin faydalanması amacı ile ihdas ettiğimiz veterinerlik hizmetini sonlandırarak yine çiftçilerimizi bu hizmetten de mahrum bırakmayı başardınız.

Veterinerlik hizmetine tahsis ettiğimiz ARACIMIZI da kendi hizmetlerinizde kullandınız.

Yine yönetimimiz zamanında gübre bayiliği ile sertifikalı tohum bayiliği anlaşmalarımızı hangi akla dayanarak iptal ettiniz. İptal ettiğiniz anlaşmalarımız çiftçilerin mağduriyetine yol açtı bunu da BASARDINIZ.

 Var olan hizmetleri muhafaza edemeyip hizmet çıtasını aldığınız noktadan daha üstlere taşıyamadığınız gibi var olan hizmetleri de yok etmeyi BASARDINIZ.

Ey ÇETİNDAĞ, sen önce görev yaptığın 9 yılın hesabını çiftçiye ver!

Ey ÇETİNDAĞ, Bunca zaman çiftçilerin sorunları için neler yaptın, onların cevabını ver.

Ey ÇETİNDAĞ, Diğer adaylara çamur atmaktan vazgeç” ifadelerine yer verdi.

AdminAdmin