Güncel
Giriş Tarihi : 27-01-2023 01:40

Esnaflardan zincir marketlere 'Sivas Köftesi' tepkisi

SİVAS'ta esnaflar Türk Patent Enstitüsü tarafından tescillenen meşhur köftesi Sivas Köftesi'ni bir zincir market tarafından aslına uygun olmayan şekilde satılmasına tepki gösterildi.

Esnaflardan zincir marketlere 'Sivas Köftesi' tepkisi

Türk Patent Enstitüsü tarafından tescillenen meşhur Sivas Köftesi'nin bir zincir market tarafından aslına uygun yapılmadan reyonlarda pazarlanması kentte tepkilere neden oldu.

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği (SESOB), Sivas Lokantacılar Odası ve Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği Sivas Şube Başkanlığı ortak basın toplantısı düzenleyerek zincir markete tepki gösterdi. Kentte Sivas Köftesi yapan bir restoranda düzenlenen toplantıda konuşan SESOB Başkanı Hakan Demirgil, "Sivas mutfağımızın en meşhur yemeklerinden biri  olan ve ilimizin tanıtımına da önemli katkı sağlayan tescilli Sivas Köftemizin bir zincir markette usulüne uygun olmayan bir şekilde satılıyor olması bizleri, esnaflarımızı ve Sivaslıları üzmüştür. Sivas Köftemiz  lezzetiyle, sadece tuz ve et karışımı ile yapılan, Sivas'a özgü olan tescil alan yemek lezzetlerimizden bir tanesidir.

Ancak zincir markette Sivas köftesi adı altında satılan köftenin içindeki karışımına, baharatına bakıldığında Sivas köftesi ile alakası olmadığı gözlenmektedir. Bu şekilde yapılan satışlar, halkı yanıltmakta, Sivas köftesini, lezzetini  ve Sivas mutfağını da olumsuz etkilemektedir. Firma yetkililerinin Sivas’la alakası olmayan ve  Sivas köftesi adı altında satış yapılan bu köfte satışının reyonlardan kaldırmasını, satışını durdurmalarını talep ediyoruz. Aksi durumda Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak yasal yollara başvuracağımızı ifade ediyoruz" dedi. 

Haberler

AdminAdmin