Politika
Giriş Tarihi : 18-12-2022 22:34

Kuzu: “Sivaslıyım, Sivas İçin Çalışacağım”

Ülkücü camianın yakından tanıdığı ve son günlerde Milletvekili Aday Adaylığını açıklaması beklenen Hikmet Kuzu, İYİ Parti Sivas İl kongresinde konuştu. Kürsüye Sivas Milletvekili Aday Adayı olarak anons edilen Kuzu; Taahhüt ediyorum, bir kişi aksini söylerse aday olmam dedi.

Kuzu: “Sivaslıyım, Sivas İçin Çalışacağım”

Kürsüde kesin sözlerle konuşan Kuzu; “Sivas’ta seçilen hangi aday sözünü tuttu? Sivas için hangi vekil bir şeyler yaptı? Sivas’ta yaşamıyorlar bile. Ben Sivas’ta doğdum Sivas’ta yaşadım yaşamaya devam edeceğim. Tek derdim Sivas olacak. Bugüne kadar hakkımda tekbir yolsuzluk, tekbir hırsızlık, tekbir pürüz olduğunu duyarsanız ben aday olmam, vekil olursam da istifamı ederim bugüne kadar onurumla yaşadım, çizgimden şaşmadım şaşmam. Ben Sivas için çalışıp hizmet etmek için Adayım.” dedi

Henüz resmi bir programda Milletvekili Aday Adaylığını açıklamayan Kuzu’nun ilerleyen günlerde Aday Adaylığını resmen açıklaması bekleniyor.

Hikmet KUZU kimdir?

1960 Yılında Sivas’ta doğdu. Sivas Elbeyi yöresi Kabasakal Köyündendir. İlk, Orta ve Lise öğrenimini Sivas’ta, Üniversite öğrenimini ise İzmir Erkek Sanat Yüksek Öğretmen Okulunda tamamladı. Eğitim hayatını tamamlamanın ardından Denizli’de öğretmenlik görevine başladı. Bu sürede eşi Serpil Hanım ile Sivas’ta tanıştı ve evlendi. Bir süre sonra çalışma hayatına ara vererek vatani görevini Manisa’da tamamladı ve öğretmenlik görevine yeniden başladı. 1989 Yılında memleketi Sivas’ta öğretmenlik görevine devam etti. Binlerce genci usta olarak yetiştirdi ve çalışma süresini doldurarak emekli oldu.
Çalışma azmi emeklilik hayatına izin vermedi bu sebeple; 50 yıldır hizmet veren aile şirketinin başına geçti ve şirket hızlı bir büyüme sürecine girdi. Birçok projeyi başarı ile tamamladı. Halen aile şirketinde yönetici olarak görev yapan Hikmet KUZU siyasete atıldı. Gençlik yıllarından tanıdığı Şehit Muhsin Yazıcıoğlu’nun Genel Başkanlığını yaptığı Büyük Birlik Partisi’nden iki dönem millet vekili adaylığı yaptı. Ayrıca yine aynı partide MKYK üyeliği ve Bölge Seçim Koordinasyonu görevinde bulundu.
Genel Başkan Muhsin Yazıcıoğlu’nun şehadetinden bir süre sonra Büyük Birlik Partisinden istifa etti.
Ülkesine milletine bağlı biri olarak kırmızı çizgisi; ülkenin bölünmez bütünlüğü, vatan, bayrak ve Atatürk’e yapılan saygısızlıktır. Hayatı boyunca bu çizgiden hiç sapmadı, ülkenin yanlış politikalarla yönetilip bu günkü vahim durumdan kurtulması için siyasete tekrar dönerek kendi çizgisiyle örtüşen İyi Parti’ye katıldı. İyi Parti Sivas İl Başkan Yardımcılığı görevini bir süre yürüten Kuzu, 3. Olağan İl Başkanlığı Kongresi’nde yönetimde bulunmayarak Milletvekili Aday Adaylığı sürecini fiilen başlattı.
Eğitimci ve iş insanı ve dürüst kişiliği ile Sivas’ta sevilen Hikmet kuzu evli ve dört çocuk babasıdır. Hikmet Kuzu orta derecede İngilizce bilmektedir.

AdminAdmin