Bölgemiz
Giriş Tarihi : 03-11-2022 20:57

Vali Yılmaz Şimşek, İş İnsanlarına Yatırım Çağrısında Bulundu

Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, Sivas'ta grup köy yollarında yapılan yol iyileştirme çalışmaları ile Demirağ Organize Sanayi Bölgesi'nde incelemelerde bulundu.

Vali Yılmaz Şimşek,  İş İnsanlarına Yatırım Çağrısında Bulundu

Vali Yılmaz Şimşek, ilk olarak İl Özel İdaresi tarafından bu yıl ilk kez grup köy yollarında uygulanan 'Silindirle Sıkıştırılmış Beton Yol' uygulaması çalışmalarını yerinde gördü.

Kırsal altyapı çalışmalarını yakından takip eden Vali Şimşek, Körtuzla - Demirağ OSB –Hasbey - Tutmaç Grup köy yoluna giderek, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kadir Algın'dan yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

- Grup Köy Yollarında Örnek Proje Hayata Geçirildi

Vali Şimşek, yaptığı açıklamada, İl Özel İdaresi'nin sahada devam eden çalışmalarını yerinde gördüklerini ve ilk defa örnek bir projenin grup köy yollarında uygulanmaya başlandığını söyledi.

Dayanıklılık açısından güçlü olan 'Silindirle Sıkıştırılmış Beton Yol' uygulamasının Türkiye ve Avrupa'da uygulanmaya başlandığını ve bu projenin örnek bir model olduğuna dikkati çeken Vali Şimşek, "Kırsalda yaşayan vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunmaya özen gösteriyoruz." dedi.

- Bölgede Çalışmaların Yüzde 65'i Tamamlandı

Eylül ayında başlanılan silindirle sıkıştırılmış beton yol uygulaması kapsamında ilk etapta 3 kilometre uzunluğundaki yolda genişletme ve onarım çalışmaları yapıldığını aktaran Vali Şimşek, bugüne kadar 2,3 km'lik kısımda plent-miks temel ve silindirle sıkıştırılmış beton serme sıkıştırma işleminin tamamlandığını kaydetti.

Vali Şimşek, şuana kadar söz konusu çalışmanın yüzde 65'lik kısmını tamamladıklarını belirterek, "İnşallah kasım ayı içerisinde proje tamamlanarak grup köy yolarımızı araç trafiğine açacağız." diye konuştu.

- Demirağ OSB Bağlantı Yol Problemi Çözüme Kavuşuyor

Vali Şimşek, bölgede devam eden silindirle sıkıştırılmış beton yol uygulamasının Demirağ Organize Sanayi Bölgesi'nin bağlantı yol problemini de çözeceğini ifade ederek, "Hayata geçirdiğimiz bu proje sadece grup köy yollarını değil, şehrin istihdamı ve ekonomisine katkı sunacak olan Demirağ OSB’ye de ayrı değer katacak." dedi. 

Vali Şimşek, projenin uygulanmasında emeği geçen İl Özel İdaresi'ne teşekkür ederek, sahada görev personellere kazasız-belasız çalışma temennisinde bulundu.

- Vali Yılmaz Demirağ OSB'de İncelemelerde Bulundu

Vali Şimşek, grup köy yollarında yaptığı incelemelerin ardından Sivas'ın cazibe merkezi olacak olan Demirağ Organize Sanayi Bölgesi'ne geçti.

Demirağ Organize Sanayi Bölgesi'nde inşaatı devam eden yatırım alanlarını yerinde gören Vali Şimşek, OSB Müdürü Mustafa Beştepe'den bölgede gelinen son durum hakkında bilgi aldı.

Organize Sanayi Bölgesi'nde çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğine vurgu yapan Vali Şimşek, fabrikaların ardı ardına inşaatlarının yükselmeye başladığını kaydetti.

Altyapı çalışmalarının tamamlandığı Demirağ Organize Sanayi Bölgesi'nde üst yapı çalışmalarının da devam ettiğini anlatan Vali Şimşek, "Memnuniyetle görüyoruz ki Demirağ OSB'de ciddi bir çalışma yürütülüyor. 1 yıl içerisinde alt ve üst yapı çalışmaları kapsamında elektik, su ve doğalgaz hizmetleri gelmiş olacak. Elektik ve doğalgazda yüzde 70'lik bir seviyeye ulaşmış bulunuyoruz. Diğer yandan Demirağ OSB'nin su ihtiyacının karşılanması noktasında Tecer Dağı'ndan içme suyu getireceğiz. Bu çalışmanın gerçekleştirilmesi yönünde de isale hattı ihalesini yapmış bulunuyoruz." şeklinde konuştu.

- 67 Adet Firmaya 108 Adet Parsel Tahsis Edildi

Demirağ OSB'de yapılan yer tahsisleriyle ilgili de bili veren Vali Şimşek, bölgede 325 adet parselin yer aldığını, şuana kadar 67 firmaya 108 adet parselin tahsis edildiğini kaydederek, "Bir firmamız üretime başladı, diğer fabrikalarımızda inşaat aşamasında." dedi.

Vali Yılmaz Şimşek'ten Sivas'a “Yatırım Yapın” Çağrısı

İş insanlarına Sivas'a yatırım yapmaları konusunda bir kez daha çağrıda bulunan Vali Şimşek, "Şehrimizin üretimine ve istihdamına katkıda bulunmak isteyen her iş insanını Demirağ OSB'de görmek istiyoruz. Bugüne kadar şehrimize istihdam sağlayan ve yatırım kararı alan her yatırımcımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

 

 

AdminAdmin