Bölgemiz
Giriş Tarihi : 17-10-2022 01:30

Sivas’tan Kocaeli’ne Çıkarma

Sivas Valisi Yılmaz Şimşek başkanlığındaki Sivas heyeti, Kocaeli - Gebze Organize Sanayi Bölgelerinde faaliyet gösteren, ülke ekonomisine katkılar sunan ve önemli marka değerleri üreten Sivaslı sanayici ve iş insanlarıyla buluştu.

Sivas’tan Kocaeli’ne Çıkarma

İletişimi güçlendirmek, karşılıklı hizmet standardının artmasını sağlamak, ortak toplantılar ve faaliyetler düzenlemek, işbirliği ile daha kapsamlı faaliyetler ve projeler hazırlamak, sanayi ve ticaretin gelişmesine katkıda bulunacak şekilde çalışmalar yapmak, ulusal ve uluslararası ortak projeler gerçekleştirmek amacıyla düzenlenen Kocaeli Gebze Güzeller OSB ile Demirağ OSB arasında Kardeş OSB protokolü imzalandı.

Adem Ceylan Final Teknik Kolejinde düzenlenen törene; Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’un yanı sıra; Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken, Gebze Güzeller OSB Yönetim Kurulu Başkanı Adem Ceylan, Sivas 1.OSB Müdürü Emre Torun, Demirağ OSB Müdürü Mustafa Beştepe ve iş insanları katıldı.

- İş İnsanlarını Doğduğu Topraklara Yatırıma Davet Ediyoruz

Programda konuşan Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, güzel bir vesile ile Kocaeli’nde bulunduklarını, Sivaslı iş insanlarını doğdukları topraklara yatırıma davet ettiklerini belirterek “Ev sahipliğiniz ve sıcak karşılamanız için teşekkür ediyoruz. Bugün güzel bir vesile ile Kocaeli’deyiz. Gebze Güzeller Organize Sanayi Bölgesini ziyaret ediyoruz. Daha önce Güzeller Organize Sanayi Bölgesi ile 1. Organize Sanayi Bölgemiz arasında bir kardeşlik protokolü imzalanmış. Bugün hem bu kardeşlik protokolü imzalanan iki Organize Sanayi Bölgemizin yönetim kurulu toplantısını gerçekleştireceğiz hem de Sivas’ta yeni kurulan Demirağ OSB ile Gebze Güzeller OSB arasında tekrar 2. Bir kardeşlik protokolü imzalayacağız. İnşallah hayırlara vesile olur.  Amacımız buradaki iş adamlarımızı doğduğu topraklara yatırıma davet etmektir. Sivas’ta özellikle bu yeni OSB’mize daha çok firmamızın yer almasını sağlamaktır. Böylece Sivas’ta üretimi, istihdamı artırmaktır. Sivas’ta tersine göçü başlatmak istiyoruz. Bu buluşmamızın hayırlara vesile olmasını, beklediğimiz amaçlara hizmet etmesini diliyorum”  dedi.

- Kocaeli’ne Hoş Geldiniz

Sivas Valisi Dr. Yılmaz Şimşek’in konuşmasının ardından söz alan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Sivas heyetini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti belirterek sözlerine başlayan Valimiz Seddar Yavuz “Kocaeli 14 Organize Sanayi Bölgesiyle, yaklaşık 100 milyar Dolarlık dış ticaret hacmiyle Türkiye’nin lokomotif illerinden biridir. Sivas, Türk tarihi bakımından hem de Kurtuluş Savaşımız bakımından fevkalade önemli bir şehirdir. Zaten Kurtuluş Savaşının başlamasında da Amasya’nın arkasından Sivas ve Erzurum’un seçilmiş olması tesadüf değildir. Bunlar Türk kültür ve medeniyetinin kökleştiği, Anadolu’da Türklüğün ve İslam’ın yayıldığı ana merkez şehirlerdir. O açıdan da tarihiyle ülkemize gerçekten büyük hizmetler etmiş şehrimizin kıymetli Valisi, Belediye Başkanı, Ticaret ve Sanayi Odası başkanları ve iş insanlarıyla buluşmak bizim içinde ayrı bir mutluluk oldu. Zaten Adem bey bizim yakın dostumuz, 2 yıldır birlikte çalıştığımız ve ayrıca Sivas sevdalısı bir iş insanıdır. Dolayısıyla onun böylesine memleketine vefa göstermesi de bizleri memnun etti. Sizleri burada ağırlamaktan duyduğum memnuniyeti bir kez daha ifade etmek istiyorum. Umut ederim ki bu karşılıklı fikir alış verişi, işbirlikleri hem Sivas’a, hem de ilimize katkılar sunar.” İfadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Sivas Valisi Yılmaz Şimşek ve Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Gebze Güzeller OSB ile Demirağ OSB kardeş OSB protokolünü imzaladı. Programda ayrıca Sivas Ticaret ve Sanayi Odası ile Gebze Ticaret Odası arasında Kardeş Oda Protokolü imzalandı.

Protokol imzalanmasının ardından Vali Yılmaz Şimşek, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ve beraberindekiler, Sivaslı iş insanları ile bir araya geldi. Gebze Güzeller OSB Bşk. Adem Ceylan'ın ev sahipliğindeki kahvaltı programında konuşan Vali Şimşek, iş insanlarını doğdukları topraklara yatırım yapmaya davet etti.

Vali Yılmaz Şimşek, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, TSO Başkanı Mustafa Eken ve beraberindekiler daha sonra Kocaeli ve Tuzla’da faaliyet gösteren Sivaslı iş insanlarına ait işletmeleri ziyaret etti.

 

 

 

AdminAdmin