Bölgemiz
Giriş Tarihi : 30-09-2022 01:43

Yayalara Öncelik Duruşu, Hayata Saygı Duruşu

İçişleri Bakanlığı trafikte yaya önceliğine dikkati çekmek ve sürücü duyarlılığını artırmak için "Yayalara öncelik duruşu, hayata saygı duruşu" sloganıyla 81 ilde eş zamanlı farkındalık etkinliği gerçekleştirildi.

Yayalara Öncelik Duruşu, Hayata Saygı Duruşu

İçişleri Bakanlığı tarafından trafikte yaya önceliğine dikkati çekmek ve sürücü duyarlılığını artırmak için başlatılan "Yayalara öncelik duruşu, hayata saygı duruşu" kampanyası kapsamında Sivas’ta okul önlerindeki yaya geçitleri kırmızıya boyandı.

İL PROTOKOLÜ YAYA GEÇİDİNİ BOYADI

"Yayalara öncelik duruşu, hayata saygı duruşu"  kampanyası tüm Türkiye’de olduğu gibi ilimizde eş zamanlı program düzenlendi. Vali Yılmaz Şimşek, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Emniyet Müdürü Burhan Akçay, Milli Eğitim Müdürü Ergüven Aslan ve öğrencilerin katıldığı etkinlikte Süleyman Demirel Ortaokulu önündeki yaya geçidi kırmıza boyandı. Öğrencilerde kampanyaya pankartlarla destek vererek, yaya geçidinin boyanmasına yardım etti.  Kampanya kapsamında trafik kazalarından kaynaklı can kayıplarının 2030´a kadar yüzde 50 oranında azaltılması hedefleniyor.

HEDEFİMİZ TRAFİK KAZALARINI AZALTMAK

Etkinlik sonrası açıklamalarda bulunan Vali Yılmaz Şimşek, “Öğrencilerimizle birlikte yaya güveliğinin sağlanması bu konuda öğrencilerimizin, sürücülerimizin bilinçlendirilmesi ve bir farkındalık oluşturulması anlamında burada güzel bir çalışma yaptık. Karayolları Trafik Güvenliği Strateji belgesine ve yine karayolları trafik güvenliği önlem planına göre 2030 yılına kazaların, trafik kazaların yüzde 50 oranında azaltılması hedefi var. İçişleri Bakanlığımız tarafından konulmuş ve bu hedefe ulaşmak içinde yaya geçitlerindeki trafik düzeninin ve yaya güvenliğinin özellikle de okul geçitlerindeki çocuklarımızın güvenliğinin sağlanması önem arz ediyor. Bizde bu doğrultuda bir çalışma yaptık.” dedi.

FARKINDALIK OLUŞTURMAK İSTİYORUZ

Kampanyadaki amacın sürücüleri, öğrencileri ve yayaları bilinçlendirmek olduğunu aktaran Vali Şimşek, “Özellikle sürücülerimizi bilinçlendirmek ve bir farkındalık oluşturmak istiyoruz. Amacımız yaya geçitlerindeki trafik kazalarının, ölümlerin önüne geçmek ve bunları azaltmaktır. Bu çalışma Türkiye´de eş zamanlı olarak tüm illerde yapılıyor. Bizde eş zamanlı olarak ilçelerimizde bu çalışmayı burada gerçekleştiriyoruz. İnşallah bu çalışma ve çabalarımız sonucunda bu yaya geçitlerindeki kazaların bir nebze önüne geçeriz. Bu hedefe ulaşabiliriz. Sürücülerimiz lütfen yaya geçitlerinde özellikle okul geçitlerinde dikkatli olsunlar" dedi.

 

 

 

AdminAdmin