Bölgemiz
Giriş Tarihi : 26-09-2022 07:40

SCÜ'de Nizamettin Koç’un Başkan olacağına kesin gözüyle bakılan seçim yapılıyor

Eğitim Bir-Sen Sivas 1 nolu şubesinin Pazar günü yapılan delege seçimlerinden sonra Eğitim Bir-Sen Sivas 2 nolu şubesinin 100 delegesi 30 Eylül 2022 tarihinde (Cuma günü) belirlenecek.

SCÜ'de Nizamettin Koç’un Başkan olacağına kesin gözüyle bakılan seçim yapılıyor

Eğitim Bir-Sen Sivas 2 nolu mevcut şube başkanı Zafer Yıldız’ın baskılar sonucu tekrar aday olmadığı iddia edilen seçimde  Rektör danışmanı Yüksel Aydın ve Nizamettin Koç’ın ekibi yarışacak.

Eski Rektörlük binasında bulunan sendika şubesinde yapılacak olan ve 722 kayıtlı eğitim çalışanın oy vereceği delege seçimlerinde Cumhuriyet Üniversitesi ve Bilim ve Teknoloji Üniversitesi çalışanları arasında 100 delege belirlenecek.

2 nolu şubeye kayıtlı  Cumhuriyet Üniversitesinden 97 ve Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi çalışanları arasından 3 delege belirlenecek.

Toplamda doğal 12 delege ile birlikte 112 delege yeni Eğitim Bir-Sen 2 nolu şube başkanını belirlenecek .

En az 57 oy alarak yeni Eğitim Bir-Sen 2 nolu şube başkanı olacak olan adayın “Güçlünün değil haklının yanında; taraflı tarafsız, üye olan - olmayan ayrımı yapmadan mazlumun yanında yer alacağız”  sloganı ile yola çıkan en güçlü başkan adayının Nizamettin Koç’un sendikaya kayıtlı akademisyenler ve idari personel arasında desteklendiği, yoğun bir şekilde konuşulduğu ve kazanacağının kesin gözüyle bakıldığı edinilen bilgiler arasında.

AdminAdmin