Bölgemiz
Giriş Tarihi : 09-08-2022 23:18

Zeki ÖZDEMİR STSO Başkan adaylığını açıkladı

Sivas Tcaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi zeki Özdemir yeni dönemde başkanlığa aday olduğunu açıkladı.

Zeki ÖZDEMİR STSO Başkan adaylığını açıkladı

İki dönem Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyeliğinin yanı sıra önceki dönem başkan vekilliği görevlerini de üstlenen Özdemir bugün düzenlediği basın toplantısı ile adaylığını resmen açıkladı.

 

Sivas’ta yatırımları ve istihdamları devam eden sanayici ve iş insanı Özdemir, doğal taş ve mermer üretimi ile birçok ülkeye ihracat yapan Özmersan markasının yönetim kurulu başkanlığını yapmaktadır.

 

 Ticaret ve sanayi odası başkan adayı Zeki Özdemir açıklamasında;

 

“Yeni dönemde, son 4 yılda pek de başarılamayan güçlü temsil ilkesini, güçlü, çalışkan ve genç kadrolarla birlikte hayata geçirmek ve 120 yıllık tarihi olan bu güzide kurumu hak ettiği saygınlığa ve etkinliğe kavuşturmak için başkan adaylığımı ilan ediyorum” dedi.

 

Özdemir Açıklamasının devamında;

 

“Odalar; üyelerinin müşterek ihtiyaçlarını karşılamak, meslekî faaliyetlerini kolaylaştırmak, mesleğin genel menfaatlere uygun olarak gelişmesini sağlamak, mensuplarının birbirleri ve halk ile olan ilişkilerinde dürüstlüğü ve güveni hâkim kılmak üzere meslekî disiplin, ahlâk ve dayanışmayı korumak ve Kanunda yazılı hizmetler ve görevleri yerine getirmek amacıyla kurulan, tüzel kişiliğe sahip kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşlarıdır.

 

Bu tanımın yanı sıra Odalar bulunduğu şehirlerin en büyük sivil toplum kuruluşudur. Bu kuruluş çatısı altında, şehrin kalkınmasına yön veren, istihdam sağlayan, üretim ve ihracat yapan ve bu faaliyetleri yerine getirirken birçok risk alan girişimci ruha, cesaret ve ferasete sahip bizim gibi insanlar bir araya gelmektedir.

 

Bu birlikteliğin sonucu olarak oda yönetimlerinden, şirket işlemlerini ve belge ihtiyaçlarını hızlı ve hatasız karşılamaktan öte beklentiler ortaya çıkmaktadır.

 

Oda aidat toplamaktan öteye geçmemektedir” görüşünü de değiştirmek gerekmektedir.

 

Odalar tüm kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve siyasilerle uyumlu şekilde çalışmalı, taleplerinin karşılık bulması için doğru tespitler yapmalı ve bu talepleri etkili şekilde takip etmelidir.

 

Odalar tüm kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve siyasilerle uyumlu şekilde çalışmalı, taleplerinin karşılık bulması için doğru tespitler yapmalı ve bu talepleri etkili şekilde takip etmelidir.

 

Bu dönemde, sivil toplum örgütlerindeki 20 yılı aşkın tecrübelerimi yeni dönemde birlikte çalışacağımız genç arkadaşlarımız ile; odanın meslek komitesi, meclis, yüksek istişare kurulu, genç ve kadın girişimciler kurulu ve Danışma Kurulu gibi organlarını etkili bir şekilde çalıştırma konusunda tüm enerjimizi ve kaynaklarımızı kullanacağımızın sözünü veriyorum.

 

Bu kurullarda başarılı tüccar ve sanayicilerimizin, enerji dolu genç girişimcilerimizin, mesleğine, şehrine ve ülkesine katkı sağlamak isteyen herkesin bulunmasını sağlamak için çalışacağımı ifade etmek istiyorum.

 

Ancak bu şekilde, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası’nın itibarı yüksek, proje ve fikir üreten, projesi olan herkesi dinleyen ve destekleyen, sermayenin ve kamu kaynaklarının harekete geçirilmesi ve doğru kullanılması için yol gösteren, ortak akla değer veren bir yapıya dönüştürülmesi mümkün olabilecektir.

 

Bunun bir bayrak yarışı olduğunun farkında olarak, şayet bizlere bu görev verilirse Sivas’ın ekonomik ve sosyal gelişimine tüm gücümüzle çalışarak katkı koymayı ve bizden sonra görev alacak arkadaşlara bu bayrağı daha ilerde teslim etmeyi misyon edinmiş bir ekip olduğumuzu belirtmek istiyorum.

 

Bu şehrin ticaretinin, üretiminin ve ihracatının artması, İlimizin ve ülkemizin refah seviyesinin yükseltilmesi için çalışmalar yapmak ve fikir üretmek isteyen herkesi birlikte olmaya davet ediyorum” dedi.

AdminAdmin