Bölgemiz
Giriş Tarihi : 23-04-2022 06:38

Başkan Karasu, koltuğunu geleceğin büyükleri olan çocuklara bıraktı

Sivas İyi Parti İl Başkanı Volkan Karasu 3 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Başkan Karasu,  koltuğunu geleceğin büyükleri olan çocuklara bıraktı

Karasu, mesajında şu ifadelere yer verirken; koltuğunu geleceğin büyükleri olan çocuklara bıraktı.  

Karasu mesajında;  “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı 23 Nisan 1920, bağımsızlığımızı ve milli iradenin hâkimiyetini dünyaya ilan ettiğimiz tarihtir. Vatanımızın işgal edildiği, milletimizin geleceğine kastedildiği hayati bir dönemde açılan Büyük Millet Meclisimiz, istiklal ve istikbal mücadelemizin öncüsü olmuştur.

TBMM’nin açıldığı bu gün, milletimizin istiklâl uğrundaki kararlılığını ve istikbale ilişkin umudunu paylaştığı gün olmuştur. Genç, yaşlı, kadın, erkek omuz omuza veren milletimiz, hürriyet ve bağımsızlığına kasteden düşmanlara karşı destansı bir mücadele vermiştir. İşgalcilerden aman dilenmeden kıt imkânlarla şeref ve haysiyetini koruyan milletimiz, elde ettiği zaferle al bayrağımızı özgürce göndere çekmeyi başarmıştır.

İstiklâl Savaşımızın lideri, Meclisimizin ilk başkanı Gazi Mustafa Kemal tarafından çocuklarımıza armağan edilen 23 Nisan’ın bu açıdan da ayrı bir manası vardır. Daha özgür, daha aydınlık, daha huzurlu ve daha mutlu bir gelecek idealini  temsilen, bugün aynı zamanda Çocuk Bayramı olarak ilan edilmiştir.   Yarınlarda ülkemizin sorumluluğunu devredeceğimiz çocuklarımızın millî ideallerimize sarılmaları, manevi değerlerimizle donanmaları ve dünyaya açık olarak yetişmeleri en büyük isteğimizdir.

Amacımız, çocuklarımızın barış, huzur ve kardeşlik dolu bir dünya hayallerini gerçekleştirebilmektir. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk Başkanı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Kurtuluş Savaşımızı sevk ve idare eden ilk Meclis’teki tüm milletvekillerini bir kez daha rahmetle ve minnetle yad ediyorum. Tüm çocuklarımızın, tüm dünya çocuklarının bayramını kutluyorum” dedi.

AdminAdmin