Bölgemiz
Giriş Tarihi : 19-02-2022 18:06

Sivas, Mesleki Eğitim Zirvesine odaklandı…

Sivas’ta yerel bazlı mesleki eğitim vizyonu oluşturmak için çalışma başlatıldı.

Sivas, Mesleki Eğitim Zirvesine odaklandı…
 
Mesleki eğitim alanında yeni fikirler ortaya koymak, yerel alandaki sektörlerin ihtiyacına yönelik alan/dal planlamaları oluşturmak, yeni çıraklık sistemi, istihdam ve kalkınma için Sivas Valiliği himayesinde Millî Eğitim Müdürlüğümüzce gerçekleştirilmesi planlanan “Sivas Mesleki Eğitim Zirvesi”nin ilk adımı atıldı. Eğitim temelli kalkınma modelini ortaya koyacak ve “Sivas Mesleki Eğitim Zirvesi” ile taçlanacak çalışma programı için tüm paydaşlar aynı masanın etrafında toplanıyor.
 
Sivas Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleştirilen ilk toplantıya Millî Eğitim Müdürümüz Ergüven Aslan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken, İŞGEM Müdürü Cem Salihoğlu, 1. OSB Müdürü Emre Torun, Şube Müdürümüz Fatih Aydın, oda başkanları, STK ve sektör temsilcileri ile okul müdürleri katıldı.
 
Şube Müdürümüz Fatih Aydın, toplantıda; mesleki eğitim zirvesine hazırlık süreci, tüm paydaşların katılımı ile gerçekleştirilmesi planlanan çalışmalar, oluşturulacak çalışma grupları, zirvenin kapsam ve hedefi konusunda kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi. 
Sunumun ardından konuşan Millî Eğitim Müdürümüz Ergüven Aslan, 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu'nda yapılan düzenlemeler ile yeni başlatılan program ve faaliyetlere değinerek: “Biz bu çalışma ile işveren tarafı ile eğitim tarafını örtüştürmeye çalışıyoruz. Bu çalışma ile birlikte bir Sivas zirvesi gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Biz diyoruz ki Sivas’ta hangi iş kolları var, hangi fabrikalar, hangi sanayi var, bu alanlarda öğrencilerimizin aranan eleman olduğu bir anlayışı geliştirelim. Sivas özelinde bir çalışma yaparak ilin MR’ını çekelim. Bu zirveye tüm paydaşların katılmasını istiyoruz. Okullar alanında çalışıyoruz. Yeni kurulan OSB’mizde oluşacak iş kolları, sektörler ne ise onlara göre okullarımızda alan/dallar açabilmek veya onlarla işbirliği yaparak öğrencilerimizin bu alanlarla entegrasyonunu sağlamak istiyoruz.” dedi.
 
Daha sonra bir konuşma yapan STSO Başkanı Mustafa Eken ise; “Demirağ OSB’mizin 6. Bölge Cazibe Merkezi kapsamına alınması ile birlikte Sivas’ta 1000-2000 kişi istihdam edecek yatırımları yapacak firmalarla görüşme yaptığımız bir dönemde bu toplantıyı düzenlememizin amacı ileriye dönük bir zirve, çalıştay yapmak. Buradaki değerli heyetle bir araya gelip fikir jimnastiği yapacağız. Sayın Valimiz, Belediye Başkanımız ve Millî Eğitim Müdürümüz ile birlikte başından beri bu konuyu çok destekliyoruz. İş dünyası olarak sanayicilerimiz staj imkânı ve istihdamla, mezun olanlara da iş garantisi vererek ipin ucundan tutmaya başladılar. Ben sanayicilerimize de teşekkür ediyorum. Oda başkanlarımız buradalar. İnşaallah hep birlikte bu konu üzerinde çalışarak Türkiye’ye güzel bir örnek çıkaracağımıza inanıyorum.” ifadelerini kullandı.
 
Konuşmaların ardından İŞGEM Müdürü Cem Salihoğlu, 1. OSB Müdürü Emre Torun, Tesfiyeciler Odası Başkanı Hakan Demirgil, Marangozlar Odası Başkanı Raif Aydın, Tenekeciler ve Madeni İşler Odası Başkanı Hamdi Çelik, Elektrikçiler Odası Başkanı Sadi Aytak, SESOB Genel Sekreteri Hüsyeyin Özfidan, TSO Meclis Üyesi İsmail Timuçin, TSO Yönetim Kurulu Üyesi İdris Ocak, Sivas MTAL Müdürü Recai Gülez ve Bilişim Teknolojileri MTAL Müdürü Halil Duman çalışma programının gündemini oluşturacak görüş, öneri ve taleplerini dile getirdi. Toplantıda tüm paydaşların katılımı ile çalışma grupları oluşturulması ve bu guruplarla birlikte zirveye ışık tutacak ve gelecek planlamasına temel oluşturacak fikir, öneri ve projelerin ortaya çıkarılması kararı alındı.
AdminAdmin