Bölgemiz
Giriş Tarihi : 08-02-2022 20:00

Aslan: “Daha fazla insanımızın eğitim ve istihdama kazandırılması için var gücümüzle çalışacağız”

2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Mesleki Eğitim Merkezleri Değerlendirme ve Koordinasyon Toplantısı, Millî Eğitim Müdürü Ergüven Aslan başkanlığında yapıldı. Müdürlüğümüz A Blok Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıda Mesleki Eğitim Merkezlerinin faaliyetleri, istatistiki veriler, ortak çalışma planı, yeni çıraklık sistemi ve istihdama katkısı gibi birçok önemli konu masaya yatırıldı

Aslan: “Daha fazla insanımızın eğitim ve istihdama kazandırılması için var gücümüzle çalışacağız”
 
Toplantıda konuşan Millî Eğitim Müdürü Ergüven Aslan; “Sivas’ta mesleki eğitim konusunda her geçen gün daha iyi bir noktaya ulaşıyoruz. İlimizde 34 meslek lisemiz bünyesinde hizmete açtığımız Mesleki Eğitim Merkezleri ile eğitime ara veren kişileri hem yeniden eğitime kazandırıyor, hem onları birer meslek sahibi yapıyor, hem de iş gücüne nitelikli eleman sağlayarak istihdam ve kalkınma konusunda önemli bir misyonu yerine getiriyoruz. Her birinizin bu konuda özveriyle çalıştığınızı biliyorum. Ama daha fazla gayret gösterecek, daha fazla insanımızın eğitime ve istihdama kazandırılması için var gücümüzle çalışacağız.” İfadelerini kullandı.
 
Aslan, konuşmasının ardından her bir Mesleki Eğitim Merkezinin bu alandaki çalışmaları hakkında bilgi aldı. 2 Aylık süre zarfında Sivas’ta yürütülen çalışmalarla 1000’in üzerinde kişinin yeniden eğitime kazandırıldığını belirten Aslan, “İnşallah bu sayıyı katlayarak devam edeceğiz” dedi.
 
Toplantıya; Şube Müdürü Mehmet Ar, Dr. Sadık Ahmet MESEM Müdür Vekili Gonca Ayken, Necip Fazıl Kısakürek MTAL Müdür Yardımcısı Ergin Yılmaz, Sivas MTAL Müdür Yardımcısı Cumhur Yıldız, Karşıyaka MTAL Müdür Yardımcısı İbrahim Kaya, Şehit Ahmet Eyce MTAL Müdür Yardımcısı Meltem Sansar, Şehit Üsteğmen Cemalettin Yılmaz MTAL Müdür Yardımcısı Mehmet Aslanhan, Atatürk MTAL Müdür Yardımcısı Mustafa Şahin, Mustafa Kemal Atatürk MTAL Müdür Yardımcısı Fatma Dombay da katıldı.
AdminAdmin