Bölgemiz
Giriş Tarihi : 08-01-2022 11:28

Sivas HEM üretiyor, HEM kazanıyor, HEM kazandırıyor…

7’den 70’e toplumun tüm kesimlerine eğitim hizmeti veren Sivas Halk Eğitimi Merkezi (HEM), meslek sahibi yaptığı kursiyerlerinin öğrenirken kar elde etmelerine de imkân sağlıyor.

Sivas HEM üretiyor, HEM kazanıyor, HEM kazandırıyor…

Sivas HEM üretiyor, HEM kazanıyor, HEM kazandırıyor…

7’den 70’e toplumun tüm kesimlerine eğitim hizmeti veren Sivas Halk Eğitimi Merkezi (HEM), meslek sahibi yaptığı kursiyerlerinin öğrenirken kar elde etmelerine de imkân sağlıyor. Her geçen gün üretimini yaptığı ürün çeşidi ve üretim kapasitesini artıran Sivas HEM, medikal tekstil ürünleri, maske, halı, dondurulmuş yiyecekler ve pasta üretimi ile 2021 yılında 953 bin TL ciro elde etti.

HEM Müdürü Ramazan Baker, “Döner sermaye işletmesi kapsamında üretilen ürünlerden elde edilen gelirin bir kısmı kursiyerlere ödenmekte ve böylece kursiyerler de aile ekonomilerine katkı sağlamakta” ifadelerini kullandı.

ASLAN; “ÜLKEMİZ EĞİTİM VE ÜRETİMLE KALKINIYOR”

Kalkınma için üretimin çok önemli olduğuna vurgu yapan Millî Eğitim Müdürü Ergüven Aslan, meslek liselerinin eğitim temelli üretimle ülke ekonomisine ve üretime önemli katkılar sağladığını, Halk Eğitimi Merkezlerinin de toplumun tüm kesimlerini bu sürece dâhil ederek önemli bir başarıya imza attığını dile getirdi.

Sivas’ta meslek liselerinin 2020 yılında 3 milyon 522 bin 422 lira, 2021 yılında ise 9 milyon 863 bin 529 liralık ciro elde ettiğine vurgu yapan Aslan, “Meslek liselerimiz ülkemizin hem kalkınmasına hem de üretimine önemli bir katkı sağlıyor. Sivas HEM de, kurs ve üretim faaliyetleri ile bur sürecin içerisinde yer alıyor. Örgün eğitimin dışında, birçok vatandaşımız kurslara katılarak hem meslek sahibi oluyor, hem üretiyor, hem de kazanç elde ediyor. 2021 yılında 953 bin lira ciro elde ederek önemli bir başarıya imza atan Sivas HEM, idareci, öğretmen, usta öğretici ve kursiyerlerini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

 

AdminAdmin