Bölgemiz
Giriş Tarihi : 31-12-2021 08:18

Üniversitede Solmaz SOLDU!

Önceki dönem Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Nuri Eryıldız zamanında Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCU) Temsilciliği görevinde bulunan Memur Adıgüzel Solmaz görevden alındı.

Üniversitede Solmaz SOLDU!

Memur Solmaz 2000’li yılların sonunda Eğitim Bir Senden istifa ederek Türk Eğitim Sen’e katılmıştı.

Bir Memur  (Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni)  olan Adıgüzel Solmaz’ın yerine Eğitim Fakültesinde Öğretim Üyesi olan Doç. Dr. Selman Ablak atandı.

Büyük bir oy farkı ile Türk Eğitim Sen Sivas Şube Başkanlığı görevine seçilen Yüksel Yiğit yaklaşık bir ay içerisinde sendikaya yediyüzün üzerinde yeni üye kazandırıldığı bildirildi

Memur Adıgüzel Solmaz’ın sendika temsilciliği görevinden alınması sonrası temsilcilik odasında bulunan ve kendisine zimmetli olduğu iddia edilen büro mefruşatı malzemelerini yeni temsilciye devir etmeden götürdüğü edinilen bilgiler arasında.

Memur  Adıgüzel Solmaz’ın bu davranışı nedeniyle sendika içerinde büyük gerginlik yaşandı bilgilerine ulaşılırken, üniversite yönetiminin devreye girmesi ve yeni sendika temsilciliği ofisinin önümüzdeki günlerde hazır edilmesi, döşenmesi  haberi üzerine gerginlik son buldu.

Memur Adıgüzel Solmaz’ın yerine bir eğitimcinin Türk Eğitim Sen temsilciliğine atanması eğitim camiası tarafından büyük bir sevinç ve mutluluk ile karşılandı.

Memur Adıgüzel Solmaz’ın yeni sendika arayışları içerinde olduğu da iddia edilirken, geldiği yere döneceği ifade ediliyor.

Edinilen bilgilere göre, 4 yıllık Açıkoğretim Fakültesi mezunu dahi olmayan Memur Adıgüzel Solmaz sendika temsilciliğini kullanarak yıllardır şahsi ikbal ve yaptırım peşinde koşanlar arasında gösteriliyordu.

Memur Solmaz’ın yükselme sınavı dışında üst göreve atanabilmesi için şahsi ikbal, yaptırım ulaşabilmek adına yaklaşık 6 yıldır üniversite yönetime şirin görünmek adına çeşitli entrikalara da alet olduğu iddia ediliyor.

Konuyla ve Memur Solmaz ile ilgili önümüzdeki günlerde İnternet Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanımız Uzm. Oğuz Demirkaya’nın çevrilen entrikalar ve yaşatılan mağduriyetler ile ilgili kamuoyunu bilgilendireceği öne sürülüyor.

 

Kaynak: Egemen Gazetesi

AdminAdmin