Bölgemiz
Giriş Tarihi : 20-12-2021 12:10

Eken: “Üyelerimizin sorunlarının çözümü için çalışıyoruz”

Sivas Ticaret ve Sanayi Odasında (STSO) 2021 yılının son meclis toplantısı yapıldı. Meclis Başkanı Çetin Yıldırım başkanlığında başlayan Aralık ayı Meclis Toplantısında gündem maddeleri ve 2022 yılı STSO bütçesi görüşüldü. Meclis toplantısına Vali Salih Ayhan’da katılarak Sivas’ta tamamlanan ve yapımı devam eden çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Eken: “Üyelerimizin sorunlarının çözümü için çalışıyoruz”

Meclis üyesi Oğuz Demirkaynak, Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan 2022 yılı bütçesi hakkında bilgi verdi. Bilgilendirmenin ardından görüşülen 2022 yılı bütçesi oy çokluğu ile kabul edildi.

Dilek ve temenniler kısmında söz alan Meclis Üyeleri, son dönemde yaşanan faiz indirimleri ve üye sorunlarına değindi.

Meclis Üyesi Zeki Özdemir, STSO’nun 120. Yıl etkinlikleri kapsamında düzenlenen programda ödül alan meclis üyelerini tebrik ederek, “Odamızın 2022 yılı bütçesinin Odamıza, sanayicimize, tüccarımıza, şehrimize ve ülkemize fayda sağlamasını temenni ediyorum. Bu yaptığımız bütçe belki de son yaptığımız bütçe olacak bu meclisle beraber. Başkanının kendi söylemiyle her gün 6. Bölge konusunu söyledi. Doğru hep söyledi. Fakat yalnızca bir kişinin söylemesiyle bu işin gerçekleşmeyeceğini hepimiz gördük. Burası kanun yapıcı bir yer değil, burası bizim taleplerimizi siyaset aracılığıyla bürokratlar aracılığıyla mensuplarımızın taleplerini yukarıya ilettiği yerler. Seyfebeli Projesi şehrin kalkınması için ne kadar gerekli olduğuna ben inanıyorum şahsen. Keşke sizlerde o tarafları ikna edebilseydiniz de o proje devam edebilseydi. Ama maalesef olmadı gerçekleştirilemedi” dedi.

Meclis Üyesi Babür Sardaş ise 2022 yılı Bütçenin Sivas ve ülke için hayırlı olmasını temenni ederek, STSO’nun yürüttüğü projeler ve eğitim toplantılarıyla ilgili bilgi verdi.

Bankaların kredilerde yüksek faiz uyguladıklarını ve iş dünyasının bundan rahatsızlık duyduğunu dile getiren Meclis Üyemiz Murat Aydın ise “Bankalarla ilgili serzenişlerinize sonuna kadar katılıyorum. Faizler 15 ise neden 22,5’tan veriyorlar. Ben bankaların ve sigortacıların meclis üyesiyim. Bankalar eleştiri yaptığım için bana oy mu vermeyecekler, hiç problem değil. Aynı doğruluğu orada da paylaşacağız” dedi.

Meclis üyelerini bilgilendiren STSO Başkanı Mustafa Eken, 2022 yılı bütçesini hazırlayan meclis üyelerine teşekkür ederek, “2022 yılı bütçemizin hayırlara vesile olmasını diliyor, üyelerimize, ilimiz ve ülkemize hayırlı olsun” dedi.

-MEDİKAL FİRMALARIMIZ VE MÜTEAHHİTLERİMİZİN SORUNLARINI İLETTİK-

Ankara’da temaslarda bulunarak üye sorunlarıyla ilgili görüşmelerde bulunduklarını dile getiren Başkan Eken, “Belediye Başkanımız Hilmi Bilgin ile Ticaret Bakanımız Mehmet Muş ve Kredi Garanti Fonu Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Özegen’i ziyaret ederek üyelerimizin sorun ve sıkıntılarını ilettik. Müteahhitlerimiz, medikal firmalarımız, mimar ve mühendislerimiz ile diğer gruplarımızın üyeleriyle bir araya gelerek talep ve beklentilerini dinledik. Hazırladığımız dosyayı TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu başta olmak üzere ilgili yerlere ulaştırdık. Üyelerimizin sorun ve sıkıntılarının çözümü için gece gündüz çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

STSO’nun 120 yıl kuruluş yıldönümü etkinliklerinin yapıldığını ifade eden Eken, “120. Yılımızın hayırlara vesile olmasını, nice 120 yıllara ulaşmasını temenni ediyorum. Bugüne kadar Odamıza emeği olan hizmet etmiş başkanlara, meclis başkanlarına, meclis üyelerine ve herkese teşekkür ediyorum. Odamızın 60 yıllık ve 40 yıllık üyeleri, vergi rekortmenleri ve İhracatta Başarı Sağlayan üyelerine plaketlerini verdik, 120. Yıl pastamızı kestik” şeklinde konuştu.

TÜM ÜYELERİMİZİN SORUNLARININ ÇÖZÜMÜ İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Medikal firmalarının sorunlarını gündeme taşıdığımız için sektörden çok fazla teşekkür telefonu aldıklarını belirten Eken, sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Tüm sektörlerde olduğu medikal firmalarının alacaklarını dile getirmeye devam edeceğiz. Burada bir diğer sıkıntı yaşayan sektörümüz ise müteahhitlerimiz. Müteahhitlerimizin ya ihaleleri fesih edilmeli ya da fiyat farkının ödenmesi gerekiyor. Müteahhitlerimizin sorunlarını da ilgili yerler ile paylaştık, sorunları dile getirmeye devam edeceğiz.”

ASGARİ ÜCRET DESTEKLEMELERİ ARTMALI

Başkan Eken, Asgari ücretin 2022 yılı için 4 Bin 253 lira olarak açıklandığını ifade ederek, “Tüm çalışanlarımıza hayırlı olsun. Hatta imkan olsa da daha fazla verilebilse. İşverenlere de 450 TL gibi bir indirim sağlanacağı açıklandı. Ancak yaşadığımız bu süreç 450 TL destekle sürdürülemez. Devletimizin 800 ila Bin TL arasında destek vermesi işverenlerimizi de rahatlatacaktır. Bizler her zaman devletimizin yanındayız, olmaya devam edeceğiz. Ancak bu süreçte devletimizden de bu konuda destek bekliyoruz” dedi.

ÖZEL BANKALARA FAİZLERİ DÜŞÜRMELİ

Meclis Üyesi Murat Aydın’ın faiz konusunda yaptığı konuşmaya da destek veren Başkan Eken, “Bende Murat Aydın gibi özel bankalara sesleniyorum; lütfen faizleri arttırmayın. Merkez Bankası faizleri 19 iken 19 ile kullanıyorduk. Şimdi faiz oranı 14’lere düştü ama bankalar Yüzde 22,5 ile kredi veriyor. Cumhurbaşkanımız faizler düşürülmeli diyor. Bizlerde faizlerin düşmesini destekliyoruz. Ama MB faizleri yüzde 14’e düşürdü, kamu bankaları 16-17 düzeyinde uyguluyor özel bankalarımız ise 22 üzerinden uyguluyor. Bu konuda düzenleme bekliyoruz. Ayrıca ben Meclis üyelerimizin, burada seçildikleri gruplarda dahil üyelerimizin haklarını savunmasını bekliyorum. Biz, tüm üyelerimizin sorun ve sıkıntılarını gündeme taşıyoruz. Çözüm önerileri sunuyoruz. Üyelerimiz için birlik ve beraberlik içinde çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

-TEK BAŞIMIZA DA OLSAK KARARNAME ÇIKACAK İNŞALLAH-

Başkan Eken, Demirağ OSB teşvik konusuna da değinerek, “Meclis Üyemiz Zeki Özdemir bey, Demirağ’ın 6. Bölge kapsamına alınmasını sürekli Başkan söyledi tek başına ama tek başına söylemesiyle olmayacağını gördük dedi. Allah’a şükürler olsun tek başımıza da olsak kararname imzalanacak rahat olun. Umutluyuz Demirağ olacak inşallah. Zeki bey güzel bir şey söyledi; tek başınıza konuşuyorsunuz. Doğru söylüyorsunuz Zeki bey; bir gün çıkıp söylemediniz ki bir yerde. Sosyal medyalarınızda, toplantılarınızda veya bir başka yerde. Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımızın verdiği mücadelenin sonuna kadar arkasındayız. Cumhurbaşkanımızın söz verip de yapmadığı hiçbir şey olmamıştır diye. Siz demezseniz başkası neden desin ki” ifadelerini kullandı.    

STSO ŞEHRİN EKONOMİK YAPISINA YÖN VEREN EN ÖNEMLİ KURULUŞTUR

Meclis toplantısına katılan Vali Salih Ayhan, 2021 yılının son meclis toplantısının hayırlara vesile olmasını temenni ederek, “Sivas Ticaret ve Sanayi Odası geçtiğimiz günlerde 120. Yılını kutladı. Daha nice 120 yıllara. Sivas Ticaret ve Sanayi Odası şehrimizin ekonomik hayatına yön veren çok önemli bir kuruluştur, paydaştır. 120 yıllık bir tecrübe ve birikim var. Bu topraklarda üretim yapan, istihdam sağlayan iş insanlarımızla hep birlikte hizmet etmeye devam edeceğiz. Ülkemiz ilk günden beri üretim ve istihdamın kesintiye uğramaması için gerekli önemleri aldı, almaya devam ediyor. Bu süreçte sizlerde üretim ve tedarik zincirinin aksamaması için önemli hizmetler yaptınız. Bu milli bir duruştur. Bu duruş para kazanılan topraklara gösterilen bir vefanın yansımadır. Bir kez daha ülkemizin ve milletimizin yanında yer alan duruşunuz nedeniyle sizleri tebrik ediyorum” dedi. 

AdminAdmin