Bölgemiz
Giriş Tarihi : 16-12-2021 19:38

Sivas TSO, Sanayicileri Avrupa Yeşil Mutabakatı Konusunda Bilgilendirdi

10 Kasım 2021 tarihi itibariyle yürürlüğe giren Avrupa Yeşil Mutabakatı’nın şirketlere getireceği yükümlükler konusunda üyelerimizi bilgilendirmek amacıyla 'Avrupa Yeşil Mutabakatı'nın Şirketlerimize Yükleyeceği Sorumlulukları Biliyor Musunuz?' toplantısı düzenlendi.

Sivas TSO, Sanayicileri Avrupa Yeşil Mutabakatı Konusunda Bilgilendirdi

Sivas TSO Meclis Salonunda yapılan toplantıya Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken, Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleri, sanayiciler ve SCÜ öğretim üyeleri katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken, Ülkemizin de imzacı olduğu Avrupa Yeşil Mutabakatı 10 Kasım 2021 tarihi itibariyle yürürlüğe girdi. Bu anlaşma kapsamında 2030 yılına kadar sera gazı emisyonlarının 1990 yılına kıyasla yüzde 55 azaltılması hedeflenmekte, anlaşma imza sahibi ülkeleri ciddi yükümlülük altına almaktadır.

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası olarak ülkemiz üretim ekosisteminde yer alan ihracatçı sanayi işletmelerimizi ve tedarikçileri, anlaşmanın genel koşulları, olası yaptırımları ve işletmelerimizin üretmeleri gereken çözümlere dair konuların tartışılacağı etkinlikte bir araya getiriyoruz. Odamız, Türkiye’de sadece 4-5 büyük şehirde yapılan bu bilgilendirme toplantısını düzenleyerek Anadolu’da ilke imza atmaktadır. Bu bilgilendirme toplantısı sadece ihracat yapan firmalarımızı değil ihracat yapmayı düşünen firmalarımızı da ilgilendiriyor. Mutabakat kapsamında Türkiye’nin, AB ile işbirliğine devam edebilmesi için en fazla değişim ve dönüşüm geçirmesi beklenen tarım, elektronik, ambalaj, plastik, tekstil ve inşaat (ve inşaata girdi sağlayan imalat kolları) gibi sektörlerde düzenlemeleri iyi anlaması ve gelişmeleri takip etmesi gerekmektedir” dedi.

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası olarak öncü, yenilikçi ve üyelerimizi bilgilendirici çalışmaları sürdüreceklerini dile getiren Başkan Eken, “Sivas TSO olarak öncü, yenilikçi ve üyelerimizi bilgilendirici çalışmalarımız devam edecek. İleriki zamanlarda projelerimiz arasında da yer alan Odamızda Karbon Ayak İzinin hesaplanacağı bir birimin kurulacağının da müjdesini vermek istiyorum. Bu vesile ile toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Programda STSO Akademik Danışmanı, SCÜ Sürdürülebilirlik Ofisi Koordinatörü Dr. Şebnem Özdemir, Yeşil Mutabakat ve Şirketlerimize Getirdiği Yükümlülükler,  

SCÜ İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Halil İbrahim Kaya, Yeşil Ekonomi, Yeşil Sanayi, Şirketlere Öneriler,  SCÜ Yenilenebilir Enerji Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Derya Betül Ünsal Çelimli ise Şirketlerde Enerji Verimliliği ve Karbon Azaltım Yöntemleri konularıyla ilgili sunum yaparak sanayicilere bilgi verdi.

Soru cevap kısmının ardından program sona erdi

AdminAdmin