Bölgemiz
Giriş Tarihi : 12-12-2021 22:53

Erdoğan “Tarafsız, bağımsız ve güvenilir bir kuruluş haline getirmek tek amacımız”

Makina Mühendisler Odası Sivas İl temsilciliği tarafından odaya kayıtlı meslekte 40. 35. 25 ve 20. yılının dolduran Makina mühendislerine onur plaketi takdim edildi.

Erdoğan “Tarafsız, bağımsız ve güvenilir bir kuruluş haline getirmek tek amacımız”

TMMOB Makina Mühendisler Odası Sivas İl Temsilciliği “Meslekte Onur Yılı Plaket Töreni” düzenlendi.

Sivas’ta bir düğün salonunda düzenlenen programa davetliler TCDD 4. Bölge Müdürü Ali Karabey, TÜRESAŞ Bölge Müdürü Atanur Karadağ,  Makine Mühendisler Odası (MMO) Kayseri Şubesi Başkanı Süleyman Varol, Makina Mühendisler Odası Sivas İl temsilciliğine kayıtlı üyeler ve davetliler katıldı.

Makina Mühendisler Odası Sivas İl temsilciliği tarafından düzenlenen “Meslekte Onur Yılı Plaket Töreninde” odaya kayıtlı meslekte 40. 35. 25 ve 20.yılı dolduran Makina mühendislerine onur plaketi takdim edildi.

Meslekte Onur Yılı Plaket töreni açılış konuşmasını yapan TMMOB Makina Mühendisleri Odası Sivas İl Temsilcisi Murat Erdoğan “Sayın İlçe Belediye Başkanlarım, Sayın Şube Başkanım ve Yönetimi, Sayın Oda Başkanlarım, değerli meslektaşlarım ve kıymetli basın mensupları hepinizi saygıyla selamlıyor Meslekte Onur Yılı Plaket Töreni’mize şahsım ve yönetim kurulum adına hoş geldiniz diyorum.

Göreve geldiğimizden bu yana malum pandemi sebebiyle daha önce bir araya gelme fırsatı bulamadık. Bugün burada mesleğine ömrünü adamış değerli büyüklerimize onur plaketlerini sunmak için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Siz değerli büyüklerimizi örnek aldığımızı ve sizin açtığınız bu yolda mesleğimizi daha ileriye götürmek gayreti içerisinde olacağımızı bilmenizi isterim. Bu anlamda genç ve dinamik bir kadro oluşturmuş olup vereceğiniz desteklerle odamızı şehrimizin gelişiminde söz sahibi, tarafsız, bağımsız ve güvenilir bir kuruluş haline getirmek tek amacımız olacaktır.

Görevde bulunduğumuz bu bir yıl içerisinde mevcut binamızın yetersiz olduğunu fark ettik ve alt katımızda bulunan mekânı da kiralayarak Asansör Kontrol Merkezimizi bu alana taşıdık.

İl ve ilçe belediyeleri ile yapılmış olan protokoller sayesinde mevcut asansörlerimizin periyodik kontrolleri tarafımızca yapılmaktadır. Paydaşlarımız olan Belediye Başkanlarımıza sağladıkları katkılardan dolayı huzurlarınızda teşekkür ediyorum.

Ayrıca daha hızlı hizmet vermek adına mevcutta 7 olan teknik personel sayımızı 13’e çıkarmış bulunmaktayız. 

Genç üyelerimizle, SMM’li üyelerimizle ve emekli üyelerimizle bir araya gelme fırsatı bulduk. Üyelerimizin yaşadıkları sıkıntıları çözme adına adımlar attık. üyelerimiz için odamız bünyesinde sosyal alan oluşturduk. SMM’li üyelerimizin taleplerini dinleyip çözüm için belediyemiz ile irtibata geçtik. İnşallah en kısa zamanda sonuç elde edeceğiz.

Yine odamız ile üniversite, odamız ile sanayi iş birliğini güçlendirmek adına ziyaretler gerçekleştirdik.

Temennimiz ve hedefimiz bundan sonra daha sık bir araya gelip var olan problemlerimizin çözümü noktasında daha hızlı karar alıp sonuca varmaktır.

Siz değerli meslektaşlarımızdan talebimiz odamıza olan inancınızı kaybetmeden bize destek olmanızdır.

Kıymetli konuklar, aramızda yaşam mücadelesi içinde ailesinden, zamanından ve işinden fedakârlık göstererek odamızın gelişimine katkı sağlayan meslekte 20 yıl, 30 yıl, 40 yıl gibi sürelerle emek vermiş olan saygıdeğer meslektaşlarımıza hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyor, hepinize saygılarımı sunuyorum.” şeklinde konuştu.

Plaket töreninde Makine Mühendisler Odası (MMO) Kayseri Şube Başkanı Süleyman Varol ise yaptığı konuşmada şunları ifade etti.

 “Değerli meslektaşlarım, meslek büyüklerim ve kıymetli misafirler, Temsilciliğimizin düzenlemiş olduğu “Meslekte Onur Yılı Etkinliğimize” hoş geldiniz diyor, hepinizi şahsım ve yönetim kurulu adına sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Bilindiği üzere covid 19 salgını nedeniyle her ne kadar üyelerimiz ile kısmi olarak bir araya gelinse de büyük bir etkinlik gerçekleştiremedik. Önceki yıllarda düzenlediğimiz geleneksel gece ve iftar yemeği programlarımızda bu sebepten dolayı 2 yıldır yapılamamaktadır. Şimdi ise üye buluşmalarımıza başlamış bulunmaktayız. Kayseri’de etkinliklerimiz 6 Kasım 2021 tarihinde yeni üyelerimizle bir araya gelerek başlamış olup, 7 Kasım-28 Kasım ve 5 Aralık tarihlerinde Meslekte Onur yılı Plaket törenlerimizle devam etmiştir. Akabinde Kırşehir, Yozgat, Nevşehir ve Erzincan il temsilciliklerimiz de plaket törenleri düzenlenmiştir. Şimdi ise siz değerli üyelerimizle birlikteyiz. Bizleri bir araya getiren Sivas Temsilcilik Başkanımız Sayın Murat Erdoğan’a ve yönetimine teşekkür ediyorum. Meslekte Onur Yılı Etkinliği, Odamızın kurulduğu tarihten itibaren birçok fedakârlık yaparak Odayı, şubemizi, mesleğini, bu günlere taşıyan, bir ömrü mesleğine adayan saygıdeğer meslekte büyüklerimize onur plaketlerini sunmak adına sürdürülen bir gelenektir. Bizlerde bu önemli günde meslektaşlarımızın heyecanını paylaşmak adına bir araya gelmiş bulunmaktayız. Bugün TMMOB’nin en büyük Odası haline gelen Makina Mühendisleri Odası, ülke ve toplum yararı doğrultusunda mesleki olarak birçok etkinlik düzenlenmektedir. Şube olarak bizler, bir yandan ülke ve kent sorunlarına müdahil olmaya çalışıyor, bir taraftan üyelerimize yönelik eğitim, belgelendirme ve her türlü destek çalışmalarını düzenliyoruz. Diğer taraftan da kamusal hizmet ve kamusal denetim çalışmaları yapıyoruz.” İfadelerini kullandı yer verdi.

Makine Mühendisleri Odası Kayseri Şubesi, Kırşehir, Sivas, Nevşehir, Erzincan ve Yozgat temsilcilerimiz dahil sayısı 3200” ü aşan üyesiyle birlikte büyük bir ailedir diyen Varol, konuşmasına şu şekilde devam etti. “Bünyemize ait olan AKM merkezimiz de “Asansörlerin Periyodik Kontrolleri” yapılmaktadır. Şuan itibariyle 41 ilçe ile protokolümüz vardır. Protokollerimiz genişletmek, daha fazla vatandaşımıza yardımcı olabilmek adına çalışmalarımız devam etmektedir. Yine aynı şekilde düzenli olarak devam ettiğimiz; Periyodik kontroller, Bilirkişilik Hizmetlerimiz, Baca uygunluk kontrollerimiz gibi çalışmalarımız bulunmaktadır.  Mesleki eğitimlerimiz pandemi nedeniyle yüz yüze yapılamasa bile online olarak devam edilmiş ve yavaş yavaş yüz yüze eğitime geçmiş bulunmaktayız.

Pandemi sebebi ile bir araya gelemeyen, LPG, SMM, Doğalgaz, Yapı Denetim, Kadın Üye, Kamu-Üniversite gibi uzmanlık komisyonlarımızda yasakların kalkmasıyla beraber ilk toplantıları yapılmıştır. Bu bahsetmiş olduğum çalışmalarımız uzun zamandır yapılan ve devam edilecek olan hizmetlerimizdir. Bir de bunların yanı sıra çalışmalarına başladığımız, faaliyetlerimiz bulunmaktadır. Bunlar; Sizlerin de bildiği üzere şubemiz ” Yenilenebilir Enerji Kaynakları Sempozyumu” yürütücülüğünü uzun süre başarı ile yapmış ve Ülkemizin yenilenebilir enerji kaynaklarına geçişinde büyük katkı sağlamışlardır. Günümüzde baktığımızda diğer önemli gündem Savunma Sanayi’dir. İşte bu yüzden Şubemizin yürütücülüğünde düzenlenecek olan “ Savunma Sanayi Sempozyumu ve Sergisi” İçin çalışmalarımız hızla devam etmektedir. Bu yıl yapılması planlanmaktayken, Sempozyumumuz pandemi nedeniyle daha verimli olması adına 2022 Ekim ayına ertelenmiştir. Ulusal olarak yapmayı planladığımız Sempozyumu ilerleyen zamanlarda Uluslararası olarak devam ettirmeyi düşünmekteyiz. Meslektaşlarımızın faydalanabileceği “Kariyer Ofisi” hazırlıklarımız bulunmaktadır. Bu ofisimizde Mesleki Eğitimlerimiz başlamış olup, üyelerimiz talepleri doğrultusunda kayıtlarımız devam etmektedir. Ayrıca kariyer son sınıf öğrencilerimiz ile yeni mezun meslektaşlarımızı siz değerli meslek büyüklerimiz ile bir araya getirmeyi hedefliyoruz. Bu arada şuan başlamış olduğumuz İş imkânları ayrıcalığımız vardır. Şubemiz tarafından çeşitli firmalardan gelen Mühendis taleplerini sosyal medya kanallarımızla yayımlayarak meslektaşlarımızı bilgilendiriyoruz. Bize başvuran mühendislerimize her aşamasında yanında olarak, istihdam sağlanmasına yardımcı oluyoruz. Çok kısa bir süre önce başlamış olduğumuz bu faaliyetimizle şuan itibariyle birçok Meslektaşımıza iş imkânı sunarak, diğer meslektaşlarımız içinde çalışmalarımız devam etmektedir.” İfadelerine yer verdi.

Varol, “Sevgili Meslektaşlarımız, Tabi ki şube olarak yaptığımız bu çalışmalar da elde ettiğimiz başarı sadece Yönetim Kurulumuz ve personellerimize ait değil, siz değerli üyelerimizin katkısıyla gerçekleşmektedir. Sözlerimi daha fazla uzatmadan, konuşmamın başında bahsetmiş olduğum Odamızı bugünlere taşıyan değerli meslek büyüklerimizi, meslektaşlarımızı emeklerinden dolayı yürekten kutluyorum. Bu anlamlı gün vesilesiyle sözlerimi sonlandırırken birlik ve beraberlik içerisinde, üreten, sanayileşen huzur ve refah içerisinde hayatımızı devam ettirebileceğimiz bir gelecek temenni ediyorum. Siz değerli misafirlerimize de etkinliğimize katılarak bizleri onurlandırdığınız için teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum.” şeklinde konuştu.

AdminAdmin