Bölgemiz
Giriş Tarihi : 08-12-2021 15:03

“Eğitimde İnovatif Fikirler ve Markalaşan Sivas Çalıştayı” başladı.

Sivas Valiliği himayesinde Millî Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen “Eğitimde İnovatif Fikirler ve Markalaşan Sivas Çalıştayı” başladı.

“Eğitimde İnovatif Fikirler ve Markalaşan Sivas Çalıştayı” başladı.

Sivas Öğretmenevinde düzenlenen çalıştayın açılış programına Vali Salih Ayhan, Milli Eğitim Müdür Vekili Dursun Yıldırım, kurum amirleri, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda Şube Müdürü Fatih Aydın tarafından Fikri Sınai Mülkiyet hakları ve bu alanda yürütülen çalışmalar ile iyi örnekler konusunda sunum yapıldı. Çalıştay ile ilgili değerlendirmede bulunan Aydın; “Çağın ve ülkemizin ihtiyacı olan yenilikçi, üretim ve istihdam odaklı çalışacak insan kaynağımız, alt yapımız ve mental yeterliliğimiz bulunmaktadır. Bu çalıştayla amacımız bu bileşenleri harekete geçirerek şehrimize, ülkemize katma değer sağlayacak çalışmalar yapılmasının ön adımını atmaktır. Bu vesileyle ‘Her Sene Daha İleriye’ mottomuzu gerçekleştirme noktasında çalıştayımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Daha sonra bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdür Vekili Dursun Yıldırım ise “Bütün paydaşlarla maarif davamızın ortak akılla yarınlara umut olmasının gayreti içerisindeyiz. Bu kapsamda çalıştayımızın verimli sonuçlara ulaşmasını temenni ediyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum.” İfadelerini kullandı.

AYHAN: “SİVAS’TA BÜYÜK BİR İVME YAKALADIK”

Sivas’ta geliştirilen fikir ve ürünlerinin tescillerinin yapılması yönünde büyük bir ivme yakalandığına vurgu yapan Vali Salih Ayhan ise “Bu çalıştay ile Sivas’ı bu alanda daha ileriye nasıl taşıyabiliriz sorusunun cevabını tüm boyutları ile ortaya koymak istiyoruz.” dedi.

Vali Ayhan, şu ifadeleri kullandı:

“21 yüzyılın en fazla öne çıkan kavramlarından birisi inovasyon. İnovasyon, sadece eğitimde değil hayatın her alanında önemli bir kavram. Her alanda geliştirilmesi gereken inovatif yaklaşımların sürekli gelişen ve değişen dünya karşısında artık bir zorunluluk olduğunu çok net görebiliyoruz.

Son yıllarda Millî Eğitim Bakanlığımızın öncülüğünde okullarımızda Fikri Sınai Mülkiyet Hakları ile ilgili kapsamlı bir çalışma başlatıldı. Meslek Liselerimiz, BİLSEM’lerimiz ve Fen Liselerimiz başta olmak üzere geliştirilen fikir ve ürünlerin tescillerin yapılması yönünde büyük bir ivme yakaladık.

Okullarımız 3 marka, 4 Faydalı Model Başvurusu, 81 tescil belgesi ile bu alanda Sivas’ın iddiasını göstermiştir.

Elbette inovatif fikirler ortaya koyarak bunları bir marka ürüne dönüştürebilmek çok boyutlu bir destek mekanizması gerektiren bir süreç.  Yönetim yapılarımızdan, üniversitelerimize öğretmenlerimizden öğrencilere kadar bu süreçte hepimizin çeşitli sorumlulukları var. Bu çalıştay ile Sivas’ı bu alanda daha ileriye nasıl taşıyabiliriz sorusunun cevabını tüm boyutları ile ortaya koymak istiyoruz.”

Vali Salih Ayhan, konuşmasının ardından çalıştaya katılan çalışma guruplarının masalarını ziyaret ederek sohbet etti.

AdminAdmin