Bölgemiz
Giriş Tarihi : 08-12-2021 13:28

Magnesia Eğitim ve Kültür Derneği İtalya’nın Fasano kentinde Türkiye’yi temsil etti

Polonya’nın koordinatörlüğünü yaptığı” SILVER HERITage” isimli KA2 Erasmus+ yetişkin eğitimi projesi kapsamında ikinci toplantı Italyanın Fasano kentinde 2-5 aralık 2021 tarihlerinde IISS “Gaetano Salvemini” lisesi toplantı salonunda yapıldı

Magnesia Eğitim ve Kültür Derneği İtalya’nın Fasano kentinde Türkiye’yi temsil etti

Toplantıya Türkiyenin yanısıra Polonya, Italya, Yunanistan ve Kıbrıs Rum kesimi üçer katılımcı ile yer aldı. Magnesia’yı temsil eden Ali Şahin Sarızeybek geleneksel Türk yemeklerinden yaprak sarması ve mercimek çorbasını tanıtttı. Gündeme göre; geçmişte ve günümüzde yemeklerin hazırlanmasını düzenleyen kurallar ve kullanılan teknoloji; günlük yemek yapımında kullanılan ev aletleri; ülkelerin kültürel geleneği tanımlayan ”yemek hazırlama felsefesi"; yemek masasındaki görgü kuralları – ülkeler arasındaki yemek kültürü farklılıkları ve masa düzenlemesi; "sıfır atık, yeniden kullanım, geri dönüşüm ve, kompost konuları hakkında sunumlar yapıldı.

Bir sonraki toplantının nisan ayının ilk haftası Manisada yapılmasına karar verildi. Yoğun çalışmaların sonucunda İtalya'nın güneyindeki Puglia bölgesinde yer alan 16.yy da inşa edilen ve kubik evleri ile ünlü küçük bir yer olan “Alberobello” kasabası ziyaret edildi. Aynı gün “Frantoio D’Amico”, zeytinyağı fabrikası ve müzesi de gezilerek, bir görevli tarafından fabrikanın tanıtımı yapıldı. Kültürel faaliyetler arasında Masseria Salamina kalesi içerisinde bulunan bir küçük bir kilisede İtalyan makarnası nasıl yapılır, uygulamalı olarak beş ülke katılımcılarına öğretildi. Katılım sertifikaların alınması sonrası faaliyetler sona erdi ve katılımcılar ülkelerine döndüler.

 

AdminAdmin