Bölgemiz
Giriş Tarihi : 07-12-2021 15:48

Asılsız, beyanlar ve hakaretlere üzülerek şahit olduk

Hafik Belediye Başkanı Selahattin ÇUHADAROĞLU; Geçen haftalarda Hafik gölü ile ilgili yine Sivas Valiliği tarafından Hafik Gölü için planlanan proje ile alakalı olarak; asılsız, Belediyemizi karalayıcı beyanlar ve hakaretlere üzülerek şahit olduk dedi.

Asılsız, beyanlar ve hakaretlere üzülerek şahit olduk

ÇUHADAROĞLU açıklamasında; “Geçen haftalarda Hafik gölü ile ilgili yine Sivas Valiliği tarafından Hafik Gölü için planlanan proje ile alakalı olarak; asılsız, Belediyemizi karalayıcı beyanlar ve hakaretlere üzülerek şahit olduk.

Hafik'li hemşerilerimizin ve Sivas kamuoyunun da bilgilenmesi açısından bu konunun açıklığa kavuşması zaruri olmuştur.

Sivas İl Özel İdaresi Kurumu 19 Ekim 2021 tarihli yazısı ile "Hafik Gölü Ekolojik Tasarım ve Çevre Düzenlemesi" adı altında bir proje başlatıldığını ve bu kapsamda belediyemiz mülkiyetinde olan, 15 dönüm (184 Ada, 21 Parsel) kayıtlı bulunan işletmenin boşaltılmasını tarafımdan istenmiştir.

Bu tebliğin öncesinde, kendi dönemimde bir talep olmamıştır.

Bahse konu projeden belediyemizin bilgisi bulunmamaktır.

Valilik makamı, Hafik Belediyemize herhangi bir ön bilgi vermeden kendi inisiyatifiyle böyle bir proje başlatmıştır.

İlçemiz adına atılan olumlu her adıma sonuna kadar katkı sunmaya hazırız. Ancak; bu işlemlerin hukuka uygun olarak gerçekleşmesi, gerekçesi olması ve Hafik halkımıza ve Belediyemizin çıkarlarına uygun olması gerekir düşüncesindeyiz. Hafik Belediyesinin gelirleri içerisinde yer alan, ihalesi 2020 yılında yapılmış bulunan, yaklaşık 10 kişinin istihdam edildiği Göl Restorantı'nın mukavelesi devam etmektedir. Sivas İl Özel İdaresi, mülkiyeti belediyemizde bulunan bir taşınmazın tahliyesini talep etmektedir ki; buna yetkisi bulunmamaktadır.

Bahsi geçen proje kapsamında, özel mülkiyetlerle birlikte belediyemize ait taşınmazlarda bulunmaktadır.

Yeni bu projenin hayata geçirilebilmesi için öncelikle özel mülkiyet sahiplerinin taşınmazlarını kamulaştırılması ve belediyemize ait taşınmaz içinde; devir/tahsis yapmak suretiyle mülkiyetini alarak bu işlemlere başlaması gerekmektedir.

Bahse konu proje; birçok etaptan geçmesi gereken bir proje olup, ilk etabın Kütük Ev'in önünde göstermelik olarak başlamıştır.

Belediyemize ait arsa ve içinde bulunan Restorant tesis ise projenin son etabında gözükmektedir.

Özel İdare, ilk etabı tamamladıktan sonra özel şahıslara ait taşınmazların kamulaştırmasını öncelikli olarak yapması gerekir ki; buna ilişkin bir adım atmamıştır.

Kamulaştırma süreci belki 2-3 yıl sürecek ve olumlu sonuçlanırsa belediyeye ait taşınmaza sıra gelecektir.

İl Özel İdaresi bahse konu projenin kendi kusurları sebebiyle tamamlayamayacağını düşündüğü için olmalı ki; bu projeye belediyemiz tarafından engel olunduğu izlenimini kamuoyuna vermeye çalışmaktadır.

Ayrıca; Belediyemize ait taşınmazda içerisinde kiracısı olan bir işletme bulunmaktadır.

Bu işletme ihale kanunu çerçevesinde, özel bir şahıs tarafından halen işletilmektedir.

Taşınmazın, İl Özel İdaresi tarafından talep edilen tahliyesi halinde; Belediyemiz kira gelirinden mahrum kalacak ve işletmeciye tazminat ödemek durumunda bırakılacaktır.

Tüm bu konular ile hukuki süreç devam ederken; sosyal paylaşım sitelerinden Belediyemiz ve şahsımı hedef alan ağza alınmayacak hakaret ve benzetmelerde bulunan siyasi şarlatanlar ve destekçileri hakkında, tüm Hafik halkımıza ait olan hak ve menfaatlerini savunur olmamızın eleştiri dışı hakarete vardırmaları sebebiyle; Hukuki olarak bu kişiler hakkında maddi ve manevi tazminat hakkımızı alacağımızda bilinmesini istiyorum. Yukarıda belirtmiş olduğumuz üzere, ortaya çıkan hukuksuzluğun giderilmesi adına Sivas İl Özel İdaresi tarafından Belediyemize ait taşınmazın, tahliyesine yönelik işlemin Yürütmesinin Durdurulması amacıyla Sivas İdareMahkemesine dava açmış bulunmaktayız. Açmış olduğumuz davada, bahse konu projenin iptaline yönelik bir talebimiz bulunmamaktadır. Talebimiz sadece yukarıda belirtilen hukuka aykırılıkların kaldırılması yönündedir. Yani dava açmaktaki amaç projeyi geciktirmek değil Belediyenin uğrayacağı zararı önlemektir.

Yüce Türk Adaletine olan inancımız sonsuzdur ve mahkeme tarafından verilecek olan karara şimdiden saygılı olacağımızı belirtirim.

Sivas Kamuoyuna ve Hafik halkına saygılarımı sunarım” dedi.

AdminAdmin