Bölgemiz
Giriş Tarihi : 06-10-2021 15:42

Basınla Biz Bize ‘Tarım ve Hayvancılık’

Sivas için ortak hareket etme kültürünü geliştirmek, istişareyi öne çıkarmak, tüm alanlarda yapılan çalışmalar hakkında kamuoyunun bilgilendirilmesi sağlamak ve basın mensupları ile diyaloğu canlı tutmak amacıyla her ay düzenli olarak yapılan, 'Basınla Biz Bize' programı kapsamında tarım ve hayvancılık konuşuldu.

Basınla Biz Bize ‘Tarım ve Hayvancılık’

Sivas Valisi Salih Ayhan, program kapsamında basın mensupları ile bir araya gelerek Sivas'ta tarım ve hayvancılık alanında 2021 yılında yapılan çalışmalar ve 2022 yılı hedefleri konusunda açıklamalarda bulundu.

Programda ilk olarak İl Tarım ve Orman Müdürü Seyit Yıldız, bir sunum gerçekleştirdi. İl Müdürü Yıldız yaptığı sunumla; 2021 yılı verilerini, kazanımlarını ve projelerini yıllar itibariyle anlatarak, 2022 yılı planlamaları hakkında da basın mensuplarını bilgilendirdi.

- Tarımsal Sanayiyi Geliştireceğiz

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kadir Algın, İl Genel Meclisi Başkanı Hakan Akkaş ve Sivas Tarım Platformu üyelerinin katıldığı programda Valimiz Salih Ayhan, "Kırsalda tarım ve hayvancılığı güçlü tutmalıyız. Toprak ve su en kıymetli hazinemiz. Tarımsal sanayiyi geliştireceğiz. Köylerden göçü önlemek, herkesin doğduğu yerde doymasını sağlamak ve kırsalı kalkındırmak temel prensibimiz." dedi.

 Sivas'ı Tarım, Hayvancılıkta Üretim ve Ar-Ge Merkezi Haline Getirmeyi Hedefledik

Her ilin potansiyeline uygun bir kalkınma rotası olması gerektiğini vurgulayan Vali Ayhan, "Bizler, Sivas'ta tüm paydaşlarımızla yaptığımız genel ve sektörel çalıştaylar sonrasında ilimiz için eğitimi merkeze alan tarım, turizm ve sanayi sacayaklarından oluşan bir kalkınma rotası belirledik. Sivas tarım alanı, hayvan varlığı ve üretim kapasitesi ile ülkenin en önemli tarım ve hayvancılık merkezlerinden biri. Bu konuda sözleşmeli çiftçiliği destekleyen, ölçek ekonomisini temel alan bir güven iklimi içerisinde Sivas'ı tarım ve hayvancılıkta bir üretim ve Ar-Ge merkezi haline getirmeyi hedefledik. Hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz. Bu alandaki belirlediğimizi hedefe ulaşmak içinde potansiyelimizi daha verimli, daha bilimsel ve daha ekonomik kullanmak amacıyla ‘Üreten Çiftçi Gelişen Sivas’ adıyla bir vizyon belirledik." ifadelerini kullandı.

- Birçok Üründe İlk 10’da Yer Alıyoruz

XI. Kalkınma Planında tarımın artık tüm dünyada savunma sanayi gibi stratejik alanlardan biri olarak görüldüğünü anımsatan Vali Ayhan, "Salgın dönemi bunu çok daha iyi görme fırsatımız oldu. Sivas geniş coğrafyası, farklı mikroklimal iklim özellikleri ve ürün deseni ile birçok üründe Türkiye’de ilk 10’da yer almakta. Geliştirdiğimiz tüm projelerin ana öznesi üretim ve Ar-Ge. Sivas’ın tarım ve hayvancılıktaki potansiyelini biliyoruz. Bunu geliştirdiğimiz vizyon projelerle çok daha yukarıya taşımayı hedefliyoruz. Hedeflerimize odaklanıp daha çok çalışmalıyız." diye konuştu.

- Üreten Çiftçi Gelişen Sivas Vizyonu İle Çalışıyoruz

Tarım, sanayi ve teknoloji daha üst seviyelere gelerek daha çok üretim yapılması gerektiğini ifade eden Vali Ayhan, "Köylerde yaşayan vatandaşlarımızın topraklarını ve tarım yapmayı bırakmamalarını sağlamalıyız. Sivas, tarım ve sanayisi ile üreten bir şehir. Üreten Çiftçi Gelişen Sivas vizyonu ile çalışmaya devam edeceğiz. Üretenin ve istihdam sağlayanın her zaman yanındayız. Her türlü desteği veriyoruz, Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde, bakanlıklarımızın katkısı ve milletvekillerimizin gayreti ile vermeye de devam edeceğiz. Bizlere güç katan İl Genel Meclisimize, Tarım Platformu Üyelerine ve diğer paydaşlarımıza teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu.

Program; basın mensuplarından tarım ve hayvancılık alanında gelen soruların cevaplandırılması ve hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.

 

 

AdminAdmin